Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zonnige zomer romcomnibus met toffe winactie

op 05 juni 2021 door

Lisette Jonkman had vast niet verwacht dat de door haar geïnitieerde Zonnige ZomerSchrijfWedstrijd, met als hoofdprijs de publicatie van je verhaal in de romcomnibus, maar liefst 109 verhalen zou opleveren. De vijfkoppige jury kon zijn borst natmaken! Tien verhalen haalden de shortlist. Daarna begon de nagelbijtende spanning voor de tien auteurs totdat op 12 mei bekend werd gemaakt welke vijf auteurs zich vanaf die dag publicerend auteur zou mogen noemen.

Wil jij straks die verhalen lezen? Dat kan als je meedoet aan onze winactie. Onderaan dit artikel vertellen we je er alles over!

- door Helma -

c6d533c4574be5fbd0b5450f93110530.png

Omdat het niveau erg hoog was, was het voor de jury bijna ondoenlijk om de winnaars te kiezen. Toch slaagden ze erin om een mooie top vijf samen te stellen, die alle vijf een plaatsje in de allereerste Romcomnibus van MG Publishing verdienen. Een zonnige verhalenbundel vol feelgoodverhalen van de winaars en van onder andere Susan Muskee, Martin Gijzemijter, Lisette Jonkman en Astrid Slootweg.

De winnaars

Wie zijn de winnaars, wat was hun motivatie om mee te doen en waar gaat hun verhaal over? 

1c01b69e85f778656f6e009190d3fd90.pngBrenda Broekhart met Summer Special

Ik ben Brenda, ben 36 jaar en ik woon in Leeuwarden. Ik ben getrouwd met de zeer (b)aardige Peter, poezenmoeder van Beatle, Lloyd en Shuri en gelukkig in het bezit van een heel goede stofzuiger. Ik droom van een auteurscontract en een eigen boederij met heel veel dieren.

Met deze toffe jury en een kans op een publicatie in de Romcomnibus, kon ik de Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd niet aan mij voorbij laten gaan. Daarnaast zat er voor mij ook een persoonlijke overwinning bij. Al van jongs af aan is schrijven een enorme passie van mij, maar toen ik in 2019 in een burn-out belandde was ik dat allemaal even kwijt. Tijdens het schrijven van Summer Special is dat vuurtje weer aangewakkerd: ik heb hardop gelachen tijdens het schrijven, zat vrolijk te wiebelen op mijn stoel en kon maar moeilijk afscheid nemen van mijn personages. En ik hoop dat dit plezier doorschemert in Summer Special. Als ik ook maar één lezer blij kan maken met mijn verhaal, dan is mijn missie al geslaagd.

Over Summer Special

Maud heeft samen met haar beste vriendin Evi een perfect leventje in Zandvoort. Overdag genieten ze volop van zon, zee en cocktails, ‘s avonds klussen ze bij in een restaurant om deze levensstijl te bekostigen. Genoeg afleiding voor Maud om een enorm drama van thuis te vergeten. Totdat haar vader een ongeluk krijgt en Maud wel terug moet naar Terschelling om het voortbestaan van het familierestaurant te redden. Want naast haar vader is zij de enige die op de hoogte is van het supergeheime familierecept achter de Summer Special, al jarenlang het immens succesvolle gerecht van het restaurant. Maar dat betekent ook dat ze Maartje, haar zusje en bron van alle ellende, onder ogen moet komen. Lukt het Maud om het familierestaurant te redden? Is de intense drama vorig jaar eigenlijk wel begonnen bij Maartje? En is Maud in haar hart altijd trouw geweest aan de juiste persoon?

ff8458877d7f88c5ebb3a59c4365d2a3.pngDanielle van Helden met Op rolletjes

Mijn naam is Danielle van Helden. Ik ben 44 jaar, dol op mijn gezin en onze Friese Stabij Max. Vier dagen per week werk ik als coördinator communicatie bij Handjehelpen, een organisatie voor mensen met een beperking en in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met de camper, rommel ik wat in de moestuin of ben ik aan het schrijven.

Ik ben dol op feelgoodromans en toen ik de oproep over de schrijfwedstrijd zag, dacht ik gelijk: dit is zo tof, hier ga ik aan meedoen. Al zolang als ik me kan herinneren zitten er verhalen in mijn hoofd. Mijn allereerste verhaaltje ooit, gemaakt toen ik acht was, heb ik nog steeds en is heel schattig, al zeg ik het zelf. Nog altijd bestaat mijn handschrift uit onleesbare hanenpoten en is het in mijn brein een gezellige warboel van woorden. En met verhalen schrijven ben ik nooit gestopt.
Ik heb een tijdje columns geschreven over opvoeden en over moestuinieren, - en dan vooral over mijn gestuntel bij beide -, en na een aantal cursussen creatief schrijven en flink wat moed verzamelen heb ik afgelopen jaar mijn eerste feelgoodroman afgerond. O, hoe geweldig zou het zijn als mijn boek ooit in de boekhandels komt te liggen.

Over Op rolletjes

Wat doe je als je een gratis vakantie wordt aangeboden? Loïs twijfelt geen moment wanneer ze door haar oudere zus Esmee wordt uitgenodigd om mee te gaan op een bootreisje. Alleen had ze misschien toch voor vertrek die mail met aanvullende informatie moeten lezen. Eenmaal aan boord blijkt dat zonnebaden op het dek er niet in zit, zijn de overige vakantiegangers totaal anders dan gedacht en verloopt het contact met die knappe schipper Joris allesbehalve soepel.

c541c34624db29e05c9c72650f817c48.pngYvonne Hooge met Gesmolten

Ik groeide op in Drenthe waar de medewerkers van de bibliotheek al snel mijn naam kennen, omdat ik zo vaak nieuwe boeken kom halen. Als ik daar het grootste deel van de boeken heb gelezen, begin ik zelf te schrijven.
Als ik niet met een kop thee en een verhaal op de bank zit, ben ik met veel plezier bezig met mijn andere hobby, paardrijden, of mijn baan als sociaal werker.

Ik deed mee aan de verhalenwedstrijd omdat ik in tegenstelling tot mijn hoofdpersoon wel van de zomer kan genieten en iedereen in deze tijd wel een ontspannen, positief verhaal kan gebruiken. Niets leuker dan om dat zelf te schrijven. Ook heb ik twee vriendinnen beloofd om in 2021 dan toch echt een keer een poging te doen om een verhaal te publiceren. Deze wedstrijd leek daarvoor de uitgelezen kans.

Over Gesmolten

Rosa is een jonge vrouw die een hekel heeft aan zon, zee en strand. Toch zegt ze ja als haar oom en tante haar smeken hun ijssalon aan het strand een paar weken draaiende te houden.

Op één van haar eerste avonden daar komt ze een oude bekende tegen, maar ze is vastberaden zich niet af te laten leiden. Rosa blijkt alleen niet de enige met doorzettingsvermogen.

3d61aa96bb4e39a1c761eed3560d5850.pngAmber van Huigenbos met Enkeltje Schotland

Ik lees en schrijf al zo lang ik mij kan herinneren. Mijn eerste verhaal was een zelfgemaakt papieren boekje voor mijn kleine neefje, inclusief tekeningen. Tekenen doe ik nu niet meer, maar schrijven des te meer! Mijn kat Ronja houdt mij vaak gezelschap tijdens het schrijven door pontificaal op het toetsenbord te liggen.

Ik heb meegedaan aan de schrijfwedstrijd omdat ik nu eindelijk eens een verhaal écht af wilde schrijven zodat het gelezen kon worden. Door de jury en wie weet ook door een heus lezerspubliek. Reuze spannend maar ook heel erg leuk.

Over Enkeltje Schotland

Misschien denk je: hè, zo zomers kan het in Schotland toch niet zijn? Maar in een hittegolf ziet alles er anders uit. Linde vertrekt naar haar tante in de Hooglanden om te ontsnappen aan haar ex en zijn nieuwe vriendin. Gelukkig zijn de dorpsbewoners in Runlaighry maar wat blij dat zij er is – en één in het bijzonder…

74cb2c06b528400e2bdd53b240a81ad6.pngAudrey Theunissen met Proefperiode

Ik ben 31 jaar, studeerde Communicatie- en Informatiewetenschappen en werk als copywriter. Vroeger schreef ik steevast in vriendenboekjes dat ik later kinderboekenschrijfster wilde worden. Hoewel ik al mijn hele leven schrijf, is mijn inzending voor de Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd het eerste korte verhaal dat ik afrondde. Ik blog op www.eenofandereblog.nl en ben dol op (slechte) woordgrappen, bakken en eten. Ik woon samen met mijn vriend en twee honden Sproet en Mango in Limburg.

Toen ik las over de wedstrijd, dacht ik direct 'oeee, dit is leuk!' Dezelfde dag had ik al een idee voor mijn verhaal. Pas een dag later vertelde ik aan mijn vriend dat ik mee wilde doen, omdat ik wist dat hij me niet zou laten terugkrabbelen. Ik schrijf veel en graag, maar creatief schrijven doe ik te weinig en verhalen afmaken deed ik al helemaal nooit. Uiteindelijk heb ik erg genoten van het hele schrijfproces!

Over Proefperiode

Else is een 29-jarige jurist uit Amsterdam. Na haar ontslag verruilt ze de grote stad noodgedwongen voor de woonboerderij van haar ouders in Drenthe. Maar wat moet ze nu met haar leven? Ze geeft zichzelf een sabbatical van 100 dagen om erachter te komen. Het wordt een zomer vol verrassingen…

Winactie

Hebben jullie ook zo’n zin gekregen om deze verhalen te gaan lezen? Dat kan, want wij hebben een toffe winactie voor jullie. We mogen maar liefst tien exemplaren verloten: vier op ons Fabulous Feelgood blog, drie op ons Instagram account en drie op ons Facebook account.

Hoe doe je mee?

Heel simpel! We gaan je niet vragen ingewikkelde raadsels op te lossen of je meest zomerse herinnering op te lepelen, maar laat gewoon hieronder een berichtje achter en volg onze pagina (dat deed je natuurlijk allang). Onder alle inzendingen verloten wij de vier exemplaren. Meedoen kan tot en met zaterdag 19 juni. Daarna maken we de winnaars bekend onder dit artikel.

DE WINACTIE IS GESLOTEN



Reacties op: Zonnige zomer romcomnibus met toffe winactie

Meer informatie

Gerelateerd