Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

2020 Kamp Alpha van Suzanna Esther

op 03 juli 2020 door

Suzanna Esther debuteerde in 2017 met Wervelstof en schreef De stem in 2018. Toen ze begon met het schrijven van 2020 Kamp Alpha, haar nieuwste boek, wist ze nog niet hoe actueel het thema zou worden. De psychologische thriller gaat namelijk over een mysterieuze infectieziekte die uitbreekt in Nederland. Lees op Hebban mee met de Indie Leesclub van het boek!

De schrijfster zegt in een interview met het Haarlems Dagblad dat ze niet zo van de werkelijkheid houdt: ‘Die is maar heel af en toe leuk. Mijn kunst is de werkelijkheid mooier, interessanter of spannender maken.’ Spannender wordt het zeker in 2020 Kamp Alpha, waarin mensen geen huisdieren meer mogen hebben na het uitbreken van een ziekte. Want wat doe je als je verplicht afscheid moet nemen van je trouwe viervoeter? Luister je of duik je onder?

Over 2020 Kamp Alpha

In Nederland breekt een mysterieuze bacteriële infectieziekte uit. Door de overheid wordt naar buiten gebracht dat dieren, met name huisdieren, de bacterie verspreiden. Het houden van huisdieren wordt verboden. Voordat alle monsters volgens protocol worden overgedragen aan het Centrum voor Diagnostiek trekt Warner Rosenboom, een net afgestudeerde laborant, een andere conclusie. Sophie Duval, tandheelkundige en gemeenteraadslid, legt de grondbeginselen voor een nieuwe politieke partij. De sfeer wordt met de dag grimmiger, achterdocht heerst. Mensen verdwijnen of worden in quarantaine gehouden, dieren worden in beslag genomen of afgemaakt en razzia’s zijn aan de orde van de dag.

Een jonge man, Arjen Terlinden en een jonge vrouw, Lisette Jaring, weigeren te voldoen aan de eisen van de overheid en geven zich met hun huisdier op voor het verzet. Zo begint een avontuur dat leidt naar duistere wouden, tentenkampen en dreigende situaties, met de belofte op een nieuwe wereld. Welke rol speelt Warner Rosenboom en wat is het aandeel van Sophie Duval? Wie zit er achter het verzet en hebben Arjen en Lisette de goede keuze gemaakt? Hoe ver gaan mensen uit liefde voor hun dier...

Leesfragment

Kun je je geen leven voorstellen waarin huisdieren verboden zijn, maar ben je wel benieuwd hoe mensen daarmee om zouden gaan? In dit leesfragment lees je twee hoofdstukken uit de literaire thriller, waarin je kennismaakt met hoofdpersonen Arjen (met hond Karel) en Lisette (en Fred de fret).

Lees hier een sneak preview!

Meer lezen...

Suzanna Esther schrijft regelmatig blogberichten op Hebban, waarin ze vertelt over hoe haar boeken tot stand komen of hoe de schrijfprocessen gaan.

'Mijn mening en reactie toen Corona uitbrak was de volgende: "Oh nee, dat komt zó slecht uit! Nu wil niemand mijn verhaal lezen." Daarna: "Misschien juist wel, want het gaat niet over Corona."'


 Naar de boekenblog Lees hier de blogberichten



Reacties op: 2020 Kamp Alpha van Suzanna Esther

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Suzanna Esther

Suzanna Esther

Suzanna Esther is auteur, columnist en kunstenaar. Schrijfster van de Stem (ISBN...