Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2020: week 20

op 20 mei 2020 door

Het is hollen of stilstaan, mooi weer of slecht weer, de mensen waren aardig of chagarijnig in de winkel. Wat een tegenstrijdigheden deze week en toch is de week is weer omgevlogen. En joepie maandag was de bieb weer open. Ik liep er wat onwennig rond, heb 1 boek weggebracht en 1 boek opgehaald die voor mij gereserveerd was. Maar echt rondneuzen of boeken oppakken en zo mag niet, ik ben toen toch maar weer naar huis gegaan, maar we kunnen weer naar de bieb. 

Boek 69: Een oude vijand - Tom Wood ***

Dit boek stond nog ongelezen bij Bookchoice en ik dacht laat ik deze maar luisteren. Eigenlijk heeft dit boek mij best aangenaam verrast. Het gaat over een huurmoordenaar die nu niet moet moorden maar beschermen. Eigenlijk wordt het heel goed verteld je wordt echt stap voor stap meegenomen, bijna aan zijn hand. Er komen wel harde scènes in voor, hier moet je van houden. 

Boek 70: Liefde in tijden van Corona - diverse ***

De verhalen die ik mocht lezen waren niet geselecteerd voor dit boekje en ik heb ook meer genoten van deze verhalen dan die ik gelezen had. Even leuk om tussendoor te lezen, zonder af te doen aan de verhalen, want die zijn leuk om te lezen

Boek 71: Beloofd is beloofd - Knister ****

Een leuk kinderboek over een marmot en een paardenbloem, het gaat om vertrouwen. Leuke tekeningen als was het wat lastig om dit via de telefoon te bekijken omdat ik het als e-book via de bieb gelezen heb. Maar zeg paardenbloem en ik ben van de partij...

Boek 72: Mama is hier - Mariette Zweers ***

Een beetje een wisselend boek, de ene keer leef je erg mee en d eandere keer vond ik het overtrokken. Of ik ergerde me aan de volwassene die maar ruzie bleven maken om een boom, terwijl ik me voor kan stellen dat dit bij buren het geval kan zijn. Ik heb het geluisterd en dat was goed te doen, goed te volgen en geen moeilijk verhaal.

Boek 72: Waarom moet ik u tegen jou zeggen? - Karin Driegen ****

Wat een verrassend goed boek. In het begin moest ik heel even wennen, maar daarna leefde ik erg mee. Het is een deels waargebeurd verhaal. Douwe zit in het verzet en zijn Duitse vrouw Minnie denkt dat hij vreemd gaat. Douwe wordt vlak voor de bevrijding opgepakt en gefussileerd. Minnie blijft met schuldgevoels achter,want ze ontdekt dat Douwe helemaal niet vreemd gegaan is. Het verhaal beschrijft het verdere leven van Minnie. (recensie volgt)

Boek 73: Miracle Morning - Hal Elrod ***

Via Bookchoice geluisterd en het is een zelfhulpboek. Beknopt gezegt als je een uur eerder opstaat en daar allelei nuttige dingen dingen doet, dan heb je al veel gewonnen. Ik geloof dat er best een deel van waarheid in zit, al denk ik dat je het op een ander tijdstip ook zou kunnen doen, maar volgens hem moet je er echt al vroeg op de dag mee beginnen. Ik kon het op highspeed luisteren via de Ipad en dat heb ik dan ook gedaan. Wel interessant. 

Met al die "moetjes" is het ook leuk om een keer wat anders te lezen, meestal lees ik dan een jeugdboek. Deze week was ik aangenaam verrast, ik werd benaderd door Karin Driegen of ik haar boek wilde lezen, natuurlijk wilde ik dat. De cover en het verhaal intrigeerden mij zo, dat ik het gelijk wilde lezen en dat deed ik bijna in één adem, een erg goed debuut. 

Gisteren hebben we onze (thriller cafe)  winnaar bekend gemaakt van de Gouden Strop, ben je benieuwd hier is de link en eind van de middag wordt de officiële winnaar bekend gemaakt, spannend!! 

Niet veel boeken van mijn stapel gelezen, dat komt wel weer, hoop ik, ik geloof dat ik het niet zie slinken. Maar nu de boeken voor de Hebban Thrillerprijs en de Gouden Strop gelezen zijn heb ik nog twee debuutboeken en dan kan ik weer aan de stapel beginnen. 

Verder best veel kunnen lezen, ondanks dat ik ook lekker in de tuin bezig ben geweest, maar ja daar zijn de luisterboeken dan weer ideaal voor. Heb je ook een fijne leesweek gehad?



Reacties op: Leesbeleving 2020: week 20

Gerelateerd