American Gods van Neil Gaiman

op 30 april 2017 door

Nieuw is de fantasyroman Amerikaanse Goden natuurlijk niet. Neil Gaiman publiceerde de roman in 2001. Maar nu we aan de vooravond staan van de première van de, volgens de eerste berichten weergaloze, tv-serie die op het boek is gebaseerd, laten we je toch even weer proeven aan het boek.

Na drie jaar in de gevangenis kijkt Shadow uit naar de ­hereniging met Laura, zijn grote liefde. Maar vlak voor hun weerzien komt Laura om bij een auto-ongeluk. ­Shadow heeft nu niets meer om voor te leven en op goed geluk accepteert hij een baan van de raadselachtige Mr. Wednesday, die meer over hem lijkt te weten dan hijzelf.

Ze maken een roadtrip door Amerika, waarbij Shadow tal van excentrieke figuren ontmoet, met wie hij op mysterieuze wijze verbonden blijkt. Shadow komt erachter dat iedereen geheimen heeft, zelfs zijn Laura. Hij ontdekt ook dat de alledaagse realiteit niet de enige werkelijkheid is, of zelfs maar de belangrijkste. Er dreigt een oorlog om de ziel van Amerika, een oorlog waarin dromen, legenden en mythen een grote rol spelen. En Shadow zit ­ermiddenin.

Benieuwd geworden naar American Gods? Lees een fragment uit de nieuwe heruitgave van De Boekerij:

Lees hier een Sneak PreviewReacties op: American Gods van Neil Gaiman

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Neil Gaiman

Neil Gaiman

Neil Richard Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy en comics. Hij woont in Minnesota in de Verenigde Staten. Gaiman begon als journ...