De laatste stap van Paul De Bruyn

op 02 juni 2022 door

Over het boek

Wanneer het lichaam van een man wordt gevonden in de Hobokense Polder beseffen commissaris Eric Michiels en zijn team meteen dat dit geen gewone moord is. De manier waarop hij is toegetakeld doet vermoeden dat het om extreme haat of een rituele moord gaat. De vermoorde man was een vereenzaamde en verbitterde leraar die een conflict had met een leerling, maar al snel blijkt dat hij vroeger journalist was en dat hij op zoek was naar een grote zaak. Een ex-collega had hem verteld dat zij gedwongen was tot een schijnhuwelijk, maar nog voor de politie haar kan ondervragen, wordt ook zij vermoord teruggevonden. Michiels en zijn team staan voor de moeilijkste zaak waar ze ooit mee te maken hebben gehad.

Leesfragment

Ben jij al bekend met auteur Paul De Bruyn dankzij zijn eerdere thrillers of is dit voor jou hét moment om kennis met hem te maken? Hieronder vind je alvast een sneak preview van De laatste stap.

Lees hier een fragment

Over de auteur

Paul De Bruyn (1954) studeerde Germaanse filologie en werkte een jaar voor het Archief en Museum van het Vlaamse Cultuurleven (tegenwoordig Het Letterenhuis) in Antwerpen, voor hij in 1980 aan de slag ging voor Gazet van Antwerpen. Daar werkte hij 35 jaar als redacteur buitenland, chef buitenland en eindredacteur. Hij heeft twee non-fictieboeken op zijn naam staan over de politiek van de Verenigde Staten, waar hij zich in heeft gespecialiseerd.

Daarnaast schrijft De Bruyn misdaadverhalen. Voor De laatste stap verschenen van zijn hand Het laatste gesprek en Fatale vriendschap. Commissaris Eric Michiels uit De laatste stap werd als tweede hoofdpersonage al geïntroduceerd in Fatale vriendschap en staat in De laatste stap zelf aan het roer. Dat doet hij als het hoofd van Team 1 van de afdeling Agressie (de 'moordbrigade') van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen.

'Ik kan al verklappen dat het verhaal speelt tegen een achtergrond van racisme, extreemrechtse "haatgroepen" en migrantenjongeren.' – Paul De Bruyn

De laatste stap is zijn eerste thriller bij uitgeverij Manteau, het thuis van onder meer Pieter Aspe, Toni Coppers en Jef Geeraerts, maar zeker niet de laatste. De Bruyn tekende een contract van zeven jaar, om te verhinderen dat hij over zou stappen naar een andere uitgever. Hij is inmiddels al aan de slag met het volgende boek, waarvan het voorstel door de uitgeverij enthousiast werd ontvangen.Reacties op: De laatste stap van Paul De Bruyn

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Paul De Bruyn

Paul De Bruyn

Paul De Bruyn werkte 35 jaar voor Gazet van Antwerpen als redacteur buitenlan...