Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De speelgoedman van Heleen van den Hoven

op 06 mei 2020 door

Heleen van den Hoven omschrijft zichzelf als een 'boekmaker', iemand die anderen helpt hun eigen boek te publiceren, terwijl ze ook zelf als fulltime auteur bezig is. Haar handen en ogen staan nooit stil waar het boeken betreft; lezen, schrijven én vormgeven horen tot haar dagelijkse bezigheden. 'Omdat ik van boeken houd. Van papier en van mooie letters en van de manier waarop letters het blad vullen en het verhaal aantrekkelijk maken.' Met haar eerste thriller, Het Carpa Complot, won de auteur de wedstrijd van uitgeverij De Crime Compagnie. Nu haar tweede thriller De speelgoedman in de schappen ligt, is Van den Hoven alweer druk bezig met het schrijven van een derde boek. 

De speelgoedman

Fee Kastelijn vindt Dubbelman aardig, sinds hij haar als enige van haar collega's voor haar opkwam toen pikante foto's op Facebook verschenen. Maar terwijl ze toenadering zoekt, lijkt hij te veranderen. Heeft hij een jeugdtrauma, maar waardoor dan? 

Inigo's nachtmerries beginnen wanneer hij op een dag voor een huis staat, dat hij meent te herkennen. Hij imoet in de war zijn, want hij heeft nooit in Amsterdam gewoond. Hij begint te slaapwandelen en doet dingen die hij naderhand vergeten is. Er ontstaan problemen op het werk. Dan gebeuren er dingen die zijn geloof in zichzelf aan het wankelen brengen. 

Wie is Inigo Dubbelman eigenlijk? De vraag gooit hun levens overhoop. Het antwoord is dodelijk.

Lof voor Het Carpa Complot

'Niet alleen de sprekende personages met hun eigen karaktertrekjes laten de plot leven, dat doet ook de reële dreiging van de situatie die je voelt tot in je botten. Het Carpa Complot is een originele debuutthriller waarin elk detail door de schrijfster tot in de puntjes is uitgewerkt. De personages zijn levendig en de schrijfstijl is vlot en beeldend, zonder langdradig te zijn.' – Hebban-recensent Merel in haar 4**** recensie.

Leesfragment

Ben jij klaar voor de tweede thriller van Heleen van den Hoven, nadat haar eerste op de longlist van de Hebban Debuutprijs wist te komen? Lees alvast een sneak preview hieronder en schrijf je daarna meteen in voor de leesclub: we geven 15 exemplaren weg aan de deelnemers!

Lees de proloog en eerste twee hoofdstukken



Reacties op: De speelgoedman van Heleen van den Hoven

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Heleen van den Hoven

Heleen van den Hoven

Alles wat met boeken te maken heeft, doe ik graag.Lezen, schrijven en vormgeven....