Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 2. Een Ontgoocheling in Antwerpen?

op 08 november 2017 door

In de leesclub breng ik voor de liefhebbers ook wat 'diepgravertjes' in. Uit eerdere leesclubs heb ik gemerkt dat er deelnemers zijn die dat op prijs stellen. Aan ieder van jullie de keuze om je in zo'n diepgravertje vast te bijten of niet.

Vraag 2.a. Het boek heet 'Een ontgoocheling.' In de vorige vraag werd er door de deelnemers al gesproken over de titel. Volgens mij heeft De Keizer met drie 'ontgoochelingen' te maken. Klopt dat? En welke zouden dat zijn?

762aa78aaec7c3241d7c73a4013c69df.pngVraag 2.b. Voor de liefhebbers een eerste 'diepgravertje.' In de literatuur wordt 'Een Ontgoocheling' een Antwerpse roman genoemd. Als je het boek leest komt de naam Antwerpen nergens voor en staat er in het boek geen enkele Antwerpse straatnaam. Toch voel je meteen dat het zich in Antwerpen afspeelt. Zo wordt bijvoorbeeld de sigarenfabriek Tinchant in het boek genoemd. Vroeger was dat bedrijf gevestigd aan de Breydelstraat en de Begijnenvest in Antwerpen. Trouwens een van de fabrikanten van Tinchant heette Louis. Klik hier voor meer info over Tinchant. Zijn er volgens jullie nog bewijzen te vinden waaruit blijkt dat 'Een Ontgoocheling' zich in Antwerpen afspeelt?

7e5541393556adbbdbc51129a810adaa.jpg

207e52654cb4ba3daec0c93c304dee17.jpg

 "De oudste broer van zijn vrouw had hem, na een woordenwisseling, eens ronduit gezegd dat hij genoeg had van zijn rotte sigaren en dadelijk had hij, waar De Keizer bij stond, een Tinchant opgestoken, met een bandje." (blz. 11)



Reacties op: Vraag 2. Een Ontgoocheling in Antwerpen?

Meer informatie