Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hannelore, vraag 2: Vormgeving en schrijfstijl

op 29 januari 2020 door

Vraag 2. 

2.a Frank heeft zelf al de keuze voor de cover uitgelegd. Over de vormgeving in het boek zelf hebben we het nog niet gehad. Wat vind je van de vormeving in het algemeen (denk aan hoofdstukindeling, lettertype, kleurgebruik)?

2.b. Er zijn veel foto's in het boek opgenomen. Vind je dat een goede aanvulling bij de tekst of hadden voor jou de foto's ook achterwege kunnen blijven? Graag met toelichting waarom je dat vindt.

2.c En in aanvulling daarop: Frank heeft een boektrailer gemaakt waarin Hannelore zelf aan het woord is en je ook Sipke Vrieswijk hoort spreken. De trailer is hier te bekijken. Vind je dat dit samen met het boek het verhaal nog persoonlijker en completer maakt en van meerwaarde is voor de beleving van het verhaal? 

2.d Wat vind je van de schrijfstijl van Frank? Voor de lezers die al eerder een boek van Frank hebben gelezen: is die anders dan dat je van hem gewend bent?

2.d Door het citeren van Sipke Vrieswijk was het onvermijdelijk dat het boek veel bijbelse teksten bevat. Vind je dat dit nodig is om Sipke Vrieswijk als personage neer te zetten of had dat wellicht ook gekund zonder deze teksten? Beïnvloedde dit je leesplezier?



Reacties op: Hannelore, vraag 2: Vormgeving en schrijfstijl

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Frank Krake

Frank Krake

Frank Krake (1968) studeerde Marketing Strategy aan de RUG. Hij publiceerde in d...