Hannelore, vraag 3: De Gemeente Gods en zijn leider

op 31 januari 2020 door

Vraag 3. De Gemeente Gods werd geleid door Sipke Vrieswijk met Aagje Hoekstra als zijn rechterhand.

3.a. Hoe zou je Sipke Vrieswijk en omschrijven?

3.b. Denk je dat zijn motieven vanaf het begin af aan willens en wetens gericht zijn geweest op financieel gewin en onderdrukking van zijn volgers of denk je dat hij eerst goede bedoeling had? Graag met toelichting waarom je dat denkt.

3.c. Denk je dat Aagje Hoekstra net als zijn volgelingen een slachtoffer van Vrieswijk was of denk je dat ze drommels goed wist waar ze mee bezig was en een Christelijke overtuiging ver te zoeken was?

3.d. Sipke Vrieswijk ging geraffineerd te werk om nieuwe volgelingen onder zijn invloed te brengen en te houden. Hoe zou je die werkwijze willen omschrijven? En waarom denk je dat de ene persoon daar wel gevoelig voor is en de andere niet?

3.e. Op de achterflap is een overzicht van alle namen, inclusief de namen die zij in de sekte kregen, opgenomen. Heb je dit hulpmiddel gebruikt tijdens het lezen om alle verschillende personen duidelijk op het netvlies te krijgen of vond je het boek ook goed te lezen zonder dit geheugensteuntje?Reacties op: Hannelore, vraag 3: De Gemeente Gods en zijn leider

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Frank Krake

Frank Krake

Frank Krake (1968) studeerde Marketing Strategy aan de RUG. Hij publiceerde in d...

Gesponsorde boeken