Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Holy Trientje van Anne-Gine Goemans

op 26 augustus 2019 door

Zuster Trientje (86) heeft een goddelijke missie en trekt ten strijde: alle kernwapens moeten weg. Schrijfster Anne-Gine Goemans baseerde het verhaal van haar nieuwe roman op waargebeurde feiten. Lees op Hebban alvast een fragment uit ‘Holy Trientje’.

In 2015, vlak voor het verschijnen van haar roman Honolulu King, vertelde schrijfster Anne-Gine Goemans in een interview met Hebban al over haar volgende project. ‘Ik ben alweer bezig met een nieuw boek, Holy Trientje. Kernwapens, religie en vluchtelingen zijn hierin belangrijke thema's. Maar uiteindelijk gaat het over de mens, zijn worsteling en de zoektocht naar geluk en liefde. Want dat is wat ons drijft, love is all we need.’  

Holy Trientje schudt je wakker  

Goemans neemt je met haar nieuwste roman mee op een literaire wereldreis. Zelf reisde ze de afgelopen jaren de wereld af om haar boek te kunnen maken. Ze verbleef in de VS bij zuster Megan Rice (1930), die drie jaar in de gevangenis zat omdat ze met het nucleaire complex Y-12 wist binnen te dringen. Ze reisde door Fukushima na de kernramp en ze interviewde de laatste levende slachtoffers van de reeks atoombomproeven op de Marshalleilanden in de stille oceaan.  

Holy Trientje is in alle opzichten een grote roman, bezield door deze waargebeurde verhalen. Hoofdpersoon is zuster Trientje (86). Geïnspireerd door de Amerikaanse non die het grootste nucleaire complex ter wereld wist binnen te dringen, omgeeft Trientje zich met een kleine internationale groep gelijkgestemden. Het doel: een overval op een depot met atoombommen op Nederlandse bodem. Zal de onervaren groep erin slagen hun plan zo uit te voeren dat de wereld wakker wordt geschud?  

Nieuwsgierig? Holy Trientje verschijnt op 6 september a.s. bij uitgeverij Ambo|Anthos. Lees alvast een fragment!      

Lees hier de Sneak Preview



Reacties op: Holy Trientje van Anne-Gine Goemans

Meer informatie

Gerelateerd