Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Meer dan je ooit zult weten van Katie Gutierrez

op 25 augustus 2022 door

Over het boek

Lore Rivera was met twee mannen tegelijk getrouwd, tot op een snikhete dag in 1986 één van hen erachter kwam en de ander doodschoot. Een geheim dubbelleven, een tragische moord. Dat is het verhaal dat de wereld kent. Het is niet het verhaal dat de jonge, true crime journaliste Cassie Bowman fascineert. Ze draagt het gewicht van haar eigen familietragedie, en Cassie wil meer weten over de vrouw in het hart van dit alles: Lore.

Tot haar verbazing is Lore bereid te praten en terwijl de twee vrouwen naar elkaar toegroeien, merkt Cassie dat ze niet anders kan dan haar eigen donkerste geheimen opbiechten. Wanneer echter duidelijk wordt dat er meer achter de nacht van de moord zit dan ze zich realiseerden, kunnen beide vrouwen dan datgene onder ogen zien waar ze zich verre van hielden ... de waarheid?

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Cassie en Lore vertellen hun verhalen in afwisselende tijdlijnen, waardoor Meer dan je ooit zult weten een portret wordt van twee zeer verschillende vrouwen. Kun je ooit iemand echt kennen? Lees hieronder vast een sneak preview van de roman.

Lees hier een fragment

Achter het boek

Haar 'domestic suspense' debuutroman is meteen de grote doorbraak van Katie Gutierrez, die naast auteur ook redacteur is. In een open brief aan haar lezers laat ze weten dat ze zich liet inspireren door de recessie die haar geboortestad Laredo, Texas ooit heeft meegemaakt. 'Het gegeven van een vrouw met een dubbelleven moest zich wel in het verleden afspelen, dat zou amper meer kunnen nu,' vertelt ze.

'En in Laredo, waar ik al heel mijn leven verhalen over had gehoord. Een stad in beroering, een uit het lood geslagen echtgenoot die geen rol speelde als kostwinner, een vrouw net moedig, egoïstisch en nieuwsgierig genoeg om een andere liefde, een ander leven te verkennen.'

Laredo is een grensstad die afhankelijk is van inkomsten uit Mexico, waardoor het economisch instortte toen de peso in 1982 kelderde. Gutierrez vond het belangrijk te schrijven over Mexicaans-Amerikaanse personages, zoals zijzelf. 'Hun identiteit bovendien niet traumatisch of politiek, maar gewoon wie ze zijn,' laat ze weten. Ook haar ouders werden van elkaar gescheiden toen Gutierrez' vader tijdelijk naar Austin moest verhuizen om zaken te regelen voor zijn winkel. Haar moeder bleef als universitair docent achter met een pasgeborene.

'Ik wilde vooral schrijven over vrouwen die niet alleen goed of slecht zijn, en die worstelen met de enorme gevolgen van hun beslissingen. Ik hoop dat ik ze recht heb gedaan.'



Reacties op: Meer dan je ooit zult weten van Katie Gutierrez

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Katie Gutierrez

Katie Gutierrez

Katie Gutierrez is schrijver en redacteur en woont in San Antonio, Texas. Ze stu...