Advertentie

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 28 februari 2019 door

Update 12 - 04, vraag 7 staat online

denkt een ieder die nog niet alle vragen gedaan heeft er ook aan de 1 tot  te beantwoorden?

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen.

Vraag 1; Meester Dood begint in 1218 in Bagdad. Wat riep dit eerste hoofdstuk bij je op?

Vraag 2; Wat vind je van personages Raoul & Alexandra en de chemie tussen hen?

Vraag 3; Wat vind je van personage Tom Beckx en de ontwikkeling die ik hij doormaakt?
Is hij voor jou ook het hoofdpersonage, waarom wel of niet?

Vraag 4; Meester Dood is een thriller, motiveer waarom je het hier wel of niet mee eens bent. Wat vind je van de spanningsboog in het verhaal?

Vraag 5;
We weten dat dit boek onderdeel is van een serie rondom personages, zoals Ria hier boven al aangaf. Verwacht je dat Meester dood wel een afgerond verhaal is of dat het doorloopt in het volgende boek (aangezien Stan nog gestopt nog dood is)
En hoe kijk je daar tegenaan?

Bonus; stel dat je er vanuit gaat dat een boek geen afgerond verhaal bevat maar minstens nog 1 vervolg heeft, vind je dan (in algemene zin) dat dit van tevoren bekend moet zijn? Wat vind jij ervan als je pas bij het dichtslaan van het boek ontdekt dat er een vervolg komt? (Waar je vaak ook best lang op moet wachten)

Vraag 6: Wat vind je van personage Stan en hoe deze is neergezet? Wat vind je zijn belangrijkste karaktereigenschap en in welke scène van het verhaal vind je deze het duidelijkst terugkomen?

Vraag 7; binnen het verhaal wordt gewisseld tussen het heden en Nijlen, welk verhaal sprak je meer aan? Welk effect had de wisseling in tijd voor jou?

Vraag 8; wat vind je, terugkijkend, van de titel & de cover? Passen ze goed??
Welke andere titel had jij passend gevonden of hoe had de cover er ook uit kunnen zien?

Vraag 9; Welke vraag wil jij je medelezers nog graag stellen over dit boek?

Vraag 10; wat vind je van het thema dat Maes & Wade op de laatste pagina zelf noemen? Wat vind je van de uitwerking hiervan?


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken