Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 9. Comfort en kwaliteit

op 06 december 2017 door

Vraag 9.a. Op blz. 204 tref je een passage aan waar het gaat over een visie op de maatschappij. “Mensen mogen zichzelf zijn, maar niet teveel” Meneer Vital: “Kijk verder dan de beelden die je ziet op tv, op social media, luister niet alleen naar wat de politici zeggen (…) maar zoek naar het echte verhaal.” Hoofdstuk 52 gaat over ‘comfort en kwaliteit.” Denk je dat Alex Boogers de lezer met het verhaal een boodschap heeft willen meegeven? Zo ja, welke is dat dan?

Vraag 9.b. Diepgravertje (facultatief). Alex Boogers heeft een ‘schotschrift’ geschreven met als titel ‘De lezer is niet dood.’ “Altijd is er wel ergens een lezer – jong of oud, arm of rijk, blank of zwart – die zoekt naar het verhaal dat voor hem is bestemd. Maar niemand neemt de belangrijke taak van verloskundige op zich. Wie helpt de nieuwe lezers op weg? Waar staan de kraamkamers?” Alex Boogers heeft veel middelbare scholen bezocht en jongeren geïnspireerd. Aan het begin van het boek is Harvey aan het woord. Ook aan het slot (de toevoegsels) staat hij centraal. Wat is er met Harvey gebeurd? Kan Harvey een voorbeeld zijn voor de jongeren van nu?

b330bd9971f5d3dc05312fea92cbb4cb.jpg



Reacties op: Vraag 9. Comfort en kwaliteit

Meer informatie