Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

#2 - Schrijfstijl

op 12 november 2021 door

Zo, zijn we er allemaal klaar voor? Als het goed is, heeft het grootste deel van de lezers het Stille dagen ondertussen uit. Ik start de leesclub langzaam, zodat degenen die het boek nog niet uit hebben, ook de tijd hebben om de laatste loodjes af te ronden en zich daarna vol enthousiasme in de leesclub te storten. Na het weekend ga ik op het normale tempo verder (om de dag een vraag), dus ik ga er vanuit dat je dan helemaal bij bent.

d8c97e59ae240477edc525b7b5cf339c.jpg

 

Vraag 2:

A.
Wat kun je over de schrijfstijl zeggen? Zijn er specifieke kenmerken die je aantrokken, of misschien juist het tegenovergestelde?

B.
Het is duidelijk dat Jeroen Guliker geen blad voor de mond neemt. Niet eenmalig kregen we te maken met (wat) grove(re) taal. Wat vond je hiervan?


C. Heeft de auteur volgens jou goed gebruik gemaakt van bestanddelen om zijn verhaal in het genre (NUR305 = literaire thriller) te laten passen? Denk bij je antwoord bijvoorbeeld aan het taalgebruik, de vaart van het verhaal, voorspelbaarheid, eventuele plottwists etc.

Je kunt je eigen antwoord plaatsen door helemaal onderin de pagina in het vak bij 'plaats een nieuwe opmerking' te typen en daarna de roze knop aan te klikken. Om op een medeleesclubber te reageren gebruik je de grijze reageer-button.

Veel plezier en maak er wat leuks van! En onthoud: foute antwoorden bestaan niet!



Reacties op: #2 - Schrijfstijl

Meer informatie