Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubcafé [geen spoilers]

op 04 mei 2020 door

We hebben het gehaald! Het einde van de leesclub! Jammer eigenlijk, maar gelukkig kunnen we door met deel 2! Ik hoop jullie allen in die leesclub aan te treffen natuurlijk. De laatste vraag van deze leesclub komt zo meteen online.

De lezers voor het tweede deel van de trilogie zijn bekend en er zitten weer veel bekenden bij! Nu nog even de laatste loodjes van deze leesclub. Vraag 8 is gesteld. Volgt iedereen nog?

Het is officieel!!! We zijn over de helft van de leesclub heen! Ik heb net vraag 6 gesteld. Ik hoop dat jullie er nog net zoveel plezier in hebben als bij de aanvang van deze leesclub! We gaan er nog een mooie knal op geven de komende week :)

Alweer 16 juni ondertussen! Maar we zijn goed bezig met zijn allen en vraag 2 is gesteld in de discussie! Als je nog niet meedoet met de discussie is het nu het moment om aan te sluiten!

23 mei: Er zijn al een heel aantal boeken bezorgd en de deelnemers zitten op hete kolen om te starten met lezen of zijn al gestart. Voor diegenen die het boek nog niet hebben, vrees niet, er zal genoeg tijd zijn om die paar dagen in te halen!

Even dit ter begeleiding van de goede orde van de leesclub:

- We zijn met erg veel, probeer goed op te letten als je reageert dat je dat op het goede draadje doet door middel van de grijze reageerknop, en als je een nieuw draadje wil starten kan dat met de roze reageerknop. 

- Er wordt erg veel gekletst en dat is superleuk en heel interessant. Probeer even tijd te nemen om globaal de reacties wel steeds door te nemen, anders gebeurt het misschien dat verschillende lezers hetzelfde opmerken/vragen en ik ben altijd voorstander voor zoveel mogelijk behoud van energie. Probeer dus je voordeel te doen met wat al gezegd is.

- De grote club zorgt ook voor een grote variatie aan lezers. De ene leest sneller dan de andere en dat is helemaal prima! Probeer elkaar te steunen door deze klepper en hou respect voor elkaars leessnelheid en -stijl. Iedereen geniet op zijn eigen manier van een boek. Wat wel zo is, en daar wil ik iedereen even bewust van maken, in een grote club is het een illusie dat het voor iedereen ideaal verloopt. Dus hier en daar zal de ene even wat moeten aanpoten en de andere even moeten wachten. We proberen dat natuurlijk met zijn allen zoveel mogelijk te beperken. 

- Ik plaats bij het topic 'Leesclubdiscussie' zo een leesschema. Ga even een kijkje nemen en als je het volledig niet eens bent, geef dan een gil.

- Het belangrijkste! Have fun!

Je hebt je leesclubboek (bijna) in je handen en staat te popelen om te beginnen met lezen. Stel jezelf even voor onder dit topic en sla het boek open! Staat het boek al op je 'Nu aan het lezen'-plank (via de boekpagina)?

Wil je graag met een eigen exemplaar meelezen? Dan hoef je je niet in te schrijven. Vertel hieronder kort iets over jezelf en laat weten dat je klaar zit met je eigen boek. Dan hoef je alleen nog maar even te wachten op de komst van de rest van de deelnemers.

Wat gaan we de komende weken bespreken in het café?

Tijdens het lezen horen we graag van je: hoe vlot het met het boek, zie je een quote die je geweldig vindt en wilt onthouden, kom je opvallende dingen tegen? Maar ook mag je hier kwijt wat je normaal eigenlijk leest, welk boek je net uitlas of nog even snel moet uitlezen. Denk aan dit onderdeel als het leesclubcafé. Gezellig samen lezen. Probeer geen spoilers te plaatsen!

Laat in ieder geval regelmatig weten:

  • waar je zo ongeveer bent met lezen
  • wat je eerste indruk is (spoilervrij)


En hou via het café ook in de gaten wanneer de discussie start.

Veel plezier met deze leesclub!

Volgende stap:

Heb je het boek uit, dan kun je starten aan de Leesclubdiscussie, waar we aan de hand van leesclubvragen het boek zullen bespreken. Stap op tijd de discussie in, om genoeg tijd te hebben het boek met je medelezers te bespreken!



Reacties op: Leesclubcafé [geen spoilers]

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hilary Mantel

Hilary Mantel

Hilary Mantel (6 juli 1952 - 22 september 2022) heeft vele romans op haar naam s...