Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 1: Citaten

op 14 juni 2020 door

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.

Dan doe je het boek open en vind je op de eerste pagina met tekst dit terug: 

'Er zijn drie soorten decoropbouw: een voor het treurspel, een ander voor de komedie en een derde voor de satire. Hun vormgeving verschilt al naargelang hun doel. Het treurspel wordt uitgebeeld in zuilen en timpanen, beeldwerken en andere regalia; de komedie speelt zich echter af tegen de achtergrond van particuliere woningen, met balkons en ramen met uitzicht zoals bij gewone woonhuizen; en de satire wordt omkleed met bomen, grotten en bergen en andere landelijkheden die het aanzien van een tuin wekken.'
Vitruvius, De architectura

Laat dit de namen van de spelers zijn: 

Geluk
Vrijheid
Mate
Luister
Wispeltuur
Schijnheiligheid
Arglist

Goede hoop
Herstel
Omzichtigheid
Volharding

Samenzwering
Hoofse zwendel
Dwaasheid
Tegenspoed
Armoede
Wanhoop
Vermetelheid

Magnyfycence, John Skelton

Vraag 1:

a. Lees je dit soort citaten bewust voor je aan een boek begint? Lees je ze soms nog eens terug na het uitlezen van het boek?

b. Als je nu, na het lezen, deze citaten terugleest, kan je ze dan koppelen aan het boek? Op welke manier?

c. Vooral het tweede citaat is een bron van inspiratie. Stel, je moet personages koppelen aan de termen die genoemd worden. Welke namen duiken er spontaan in je hoofd op bij het lezen van de termen en waarom?



Reacties op: Vraag 1: Citaten

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hilary Mantel

Hilary Mantel

Hilary Mantel (6 juli 1952 - 22 september 2022) heeft vele romans op haar naam s...