Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 5 : De clerus

op 24 juni 2020 door

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan als je een nieuwe opmerking wilt plaatsen.

Misschien is het een gevaarlijk onderwerp, maar toch zit het geloof op bijna elke pagina van Wolf Hall ergens tussen de regels vervlochten. Alhoewel we het ons de dag van vandaag bijna niet meer kunnen voorstellen, de macht van de clerus was enorm in de periode waarin Wolf Hall zich afspeelt. Toch zijn er ook barsten te zien, Henry VIII die wil scheiden, Luther die een eigen leer predikt.

Vraag 5

a. Vond je het interessant, of eerder vervelend om zoveel over het geloof/de clerus te lezen? Krijg je een positief/neutraal/negatief beeld van de clerus door het lezen van Wolf Hall?

b. Het lijkt wel alsof oplichterij een neveneffect van het geloof is. Geef één voorbeeld dat je is bijgebleven uit Wolf Hall, waarin oplichterij van de clerus naar voren kwam.

c. Kon je ook voorbeelden van bijgeloof vinden in Wolf Hall? 

d. Is Henry VIII is jullie ogen een gelovig man? Hoe kan je verklaren dat hij afstevent op een breuk met Rome? 



Reacties op: Vraag 5 : De clerus

Meer informatie

Over

Hilary Mantel

Hilary Mantel

Hilary Mantel (6 juli 1952 - 22 september 2022) heeft vele romans op haar naam s...