Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Over 'Zim'

op 26 september 2016 door

René van Rijckevorsel, winnaar van de Schaduwprijs 2015 met zijn debuut Tunis, kiest ook voor zijn tweede thriller het Afrikaanse continent als decor. Speelde zijn eerste boek zich voornamelijk af in Tunesië, zijn volgende thriller Zim voert de lezer mee naar Zimbabwe, het land waar journalist Van Rijckevorsel enkele jaren gewoond heeft. We gaan dit boek bespreken in een Hebban Leesclub en we hebben vijftien exemplaren beschikbaar.

Zim

Als de jonge arts Felix Wellenstein verneemt dat een studievriend is omgekomen bij een auto-ongeluk besluit hij naar diens begrafenis in Zimbabwe te gaan. Hij wil meteen ook Grootfontein bezoeken, het prachtige boerenbedrijf dat zijn grootvader toebehoorde - totdat president Mugabe de landerijen inpikte.

Over Grootfontein gaan inmiddels vreemde verhalen rond. Chinese ingenieurs hebben er een mijn geopend en het landgoed wordt zwaar bewaakt. Kort na zijn aankomst in Harare loopt Felix in een hinderlaag, waarna hij op de vlucht slaat voor Mugabes geheime politie. Twijfel knaagt. Was de dood van zijn vriend wel een ongeluk? Met de hulp van de jonge Zimbabwaanse ranger Melody komt hij op het spoor van een duister complot waarvan de onthulling een nieuwe wereldwijde economische crisis kan veroorzaken.

Lees hier een voorpublicatie



Reacties op: Over 'Zim'

Meer informatie

Gerelateerd

Over

René van Rijckevorsel

René van Rijckevorsel

René van Rijckevorsel (1961, Assen) is auteur en journalist. Hij stu...