Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Znežanka van Bronja Prazdny

op 16 oktober 2020 door

Bronja Prazdny is journalist en schrijver. Eerder verschenen er twee non-fictie boeken van haar: Vrouwen met autisme en Verloren taal. Znežanka is Prazdny's fictiedebuut. Een boek over liefde en haat, vertrouwen in jezelf en de ander, over loslaten en vasthouden. Hebban organiseert een leesclub met het boek en deelt 15 exemplaren uit aan deelnemers!

Znežanka

Znežanka is een jonge vrouw die manisch verliefd wordt op een man, maar in plaats van een lang en gelukkig leven in liefde en harmonie eindigt hun korte samenzijn in een diepe beangstigende afdaling in het rijk der schimmen. Voor haar althans – hij verdwijnt uit beeld en hervat zijn leven. Znežanka weet een manier te vinden om om te gaan met de verliezen en de snijdende pijn die volgen op het vertrek van haar voormalige droomprins, maar of deze oplossing haar gaat helpen er weer bovenop te komen?

Znežanka is een tragikomisch verhaal, een pleidooi voor het 'afwijkende' en een modern sprookje over een vorm van verbeelding die in onze maatschappij vaak als gekte wordt gezien. Waar ligt de scheidslijn tussen verbeelding en waanzin en wie bepaalt die eigenlijk?

'Bronja heeft een onderscheidend, zeer eigen stemgeluid in de Nederlandse literatuur. Haar stijl kenmerkt zich in het observeren van de kleine dingen die zij op zo’n humoristische, soms cynische maar altijd eerlijke wijze beschrijft dat je als lezer voortdurend bij jezelf denkt: verrek, zo is het! Ik wacht met smart op een dagelijkse column van haar hand.' – Judith Visser (Zondagskind, Zondagsleven)

Leesfragment

Ben je benieuwd geworden naar het boek? In dit leesfragment vind je alvast de eerste 15 pagina's. Iets voor jou? Schrijf je in voor de leesclub en wie weet lees jij straks mee.

Lees de eerste 15 pagina's



Reacties op: Znežanka van Bronja Prazdny

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Bronja Prazdny

Bronja Prazdny

Bronja Prazdny is journalist en schrijver. In 2015 verscheen haar boek Vrouwen ...