Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke luisterde: De therapeut - BA Paris

op 29 mei 2021 door

Mijn keus voor een luisterboek uit het Bookchoice assortiment viel opnieuw op een thriller. De therapeut van BA Paris. Van deze schrijfster las en luisterde ik al meerdere boeken, met wisselend resultaat. Achter gesloten deuren vond ik beklemmend spannend, Breng me terug (luisterboek) viel erg tegen en de roman Het Dilemma (luisterboek) was wel weer de moeite.

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg

Korte samenvatting:

Eindelijk komt de langgekoesterde wens van Alice en Leo uit: ze nemen hun intrek in een pasgerenoveerde woning in The Circle, een exclusieve gated community. Alice heeft niet eerder in een grote stad gewoond en moet dan ook even wennen. Toch wil ze er het beste van maken. Ze leert haar buren steeds beter kennen, en tijdens een buurtborrel komt ze te weten dat haar woning een schokkend geheim herbergt. Hierna raakt ze geobsedeerd door Nina, de therapeut die hun huis twee jaar voor Alice en Leo bewoonde en er werd vermoord, en ze wil er koste wat het kost achter komen wat er is gebeurd. Maar niemand wil haar meer vertellen over de precieze gebeurtenissen van destijds. Haar buren lijken iets voor haar verborgen te houden, en binnen The Circle blijkt alles lang niet zo perfect als het lijkt… De therapeut bevat alle ingrediënten van een typische BA Paris: onderhuidse spanning, onbetrouwbare personages en meerdere twists aan het eind!

Het luisterboek

Auteur: BA Paris
Voorlezer: Hymke de Vries
Luistertijd: 10:21
Aanbieder: Bookchoice

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg

Mijn recensie

BA Paris verraste met haar debuut Achter gesloten deuren (2016), daarna volgden thrillers als Gebroken (2017), Breng me terug (2018) en Het Dilemma (2020). Ook schreef ze samen met drie andere thrillerauteurs De Understudy (2020). Haar nieuwste thriller is De therapeut.

In De Therapeut gaat het over een vrouw, Alice, die met haar vriend Leo komt wonen in The Circle, een afgeschermde groep huizen met een gesloten toegangshek. Ze weet niet dat er in het huis een moord is gepleegd en wanneer ze erachter komt is ze boos en ook angstig. Dan wordt ze benaderd door een privédetective die de moord achteraf onderzoekt, hoewel de dader al is opgepakt (waarna die zelfmoord pleegde). Alice twijfelt vervolgens aan alles en ziet in iedereen een mogelijke dader.

Op zich geen heel vernieuwend verhaal. Iedereen houdt wel iets voor Alice achter en hoe verder ze gaat in haar verdenkingen hoe groter het gevaar wordt waarin ze verkeert. Ondanks al haar verdenkingen die werkelijk alle kanten uitschieten, is het als lezer/luisteraar niet moeilijk te raden wie de werkelijke dader is, maar hoe het precies in elkaar steekt is nog best verrassend.

De opbouw van het boek is wel oké, maar het wordt op een gegeven moment langdradig. Dan weet je wel zo’n beetje wat Alice denkt en doet, er zijn net teveel herhalingen en echt spannend wordt het niet. Pas op het einde is er een climax tijdens de ontknoping.

Alice is redelijk irritant als hoofdpersoon, maar de meeste van haar denkpatronen zijn nog wel te volgen. Echter het feit dat ze veel aannames doet en vandaaruit verder denkt is nogal vermoeiend. In plaats van dat ze gaat praten en de juiste vragen stelt, maakt ze het zichzelf alleen maar moeilijker.

De therapeut is een leuke thriller, die net iets te lang duurt, maar nog wel weet te boeien en waarbij je als lezer toch wilt weten hoe alles in elkaar steekt.

076cb2ea26bbd7c453d92fc4151acd3e.jpg

Conclusie:
Het was wat mij betreft niet haar beste boek, maar het was al luisterboek best oké. Ik luister nooit uren achter elkaar, en dat was maar goed ook want dan was ik helemaal gek geworden van het hoofdpersonage. Nu ik het in delen luisterde was dat nog wel te doen. Ik heb dat wel vaker dat ik een personage het liefst een schop onder de kont zou willen geven. Maar de oplossing van het mysterie van het huis en de moord wist Paris toch lang verborgen te houden en dat wist me toch mee te slepen tot het einde van het luisterboek. Dan blijkt ook hoe belangrijk de voorleesstem is. Met een andere voorlezer dan Hymke de Vries, was ik mogelijk halverwege toch gestopt. Ze weet me door haar intonatie en door haar prettige stemgeluid toch altijd weer het verhaal in te trekken en het boeiend (genoeg) te maken.

Heb jij al eens een boek van BA Paris gelezen of geluisterd?



Reacties op: Marieke luisterde: De therapeut - BA Paris

Meer informatie

Gerelateerd

Over

B.A. Paris

B.A. Paris

BA Paris is van Frans-Ierse afkomst. Ze groeide op in Engeland en verhuisde naar...