Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las ik deze maand? 10/2018

op 31 oktober 2018 door

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: niet normaal hoeveel sterren ik deze maand heb uitgedeeld! Tien boeken, samen goed voor maar liefst 39 sterren. Wel één echte tegenvaller en die heeft er meteen voor gezorgd dat ik een extreem hoog gemiddelde van 4 sterren net niet haal. 

05e21016552661d32a80d7d90181ab5f.png

137. Kastanjemanden, Søren Sveistrup ****
In het Nederlands werd dit boek begin van de maand uitgebracht als Oktober. De reacties zijn zeer positief en ook ik heb van het boek genoten, zie mijn recensie. Wel een beetje gek dat er niet voor een letterlijke vertaling van de titel gekozen is, De kastanjeman. Zou dat zijn om gelijkenis met De krijtman van een tijd geleden te vermijden? 

138. Het meisje dat de maan dronk, Kelly Barnhill ****
Kinderboek en fantasy, iets wat ik niet alle dagen lees. Dit boek wilde ik echter niet missen. Prachtige hardcover, dus zonder nadenken aangeschaft. Gigi en ik schreven er dit buddyreadartikel over.  

139. Sandmannen, Lars Kepler *****
Deel 4 in de reeks met Joona Linna, het eerste boek waar ik helemaal enthousiast over ben. Als Kepler dit niveau kan volhouden, dan kijk ik uit naar de volgende delen die ik volgende maand ga lezen. 

140. Lege harten, Juli Zeh ***
Recensieboek. Om een of andere reden heb ik nog nooit iets van deze Duitse gelezen, jammer genoeg is Lege harten niet haar beste boek (heb ik me laten vertellen). De vertaalster van het boek raadde me Ons soort mensen (ofwel Unterleuten) aan. Klepper op komst! 

141. Getal van het beest, Chris Houtman ****
De Thriller Club is helemaal in de ban van deze Nederlander en dus lazen we ook zijn nieuwste boek en goten onze meningen in een duimpjesverslag

142. De jongen in de sneeuw, Samuel Bjørk ****
Derde boek met de rechercheurs Mia Krüger en Holger Munch in de hoofdrol. Geen echte topper, maar een boek van Bjørk blijft aangenaam leesvoer. De Thriller Club schreef een duimpjesverslag over de derde Bjørk, we waren het niet helemaal met elkaar eens. 

143. Ster van het Noorden, D.B. John *****
De topper van de maand! Een boek naar mijn hart. Origineel, intrigerend, spannend, ik heb superlatieven tekort. Dit is een boek dat me nog lang zal heugen. Ik kijk heel erg uit naar een opvolger. De leesclubdiscussie loopt als een tierelier, super! Mijn recensie schrijf ik later vandaag of morgen. 

144. November Road, Lou Berney **
Tegenvaller en dat had ik niet verwacht. Klik op dit duimpjesverslag als je wil weten of mijn partners in crime van de Thriller Club er net zo over dachten. 

145. Persona, Soraya Vink **** 
De debuutthriller van onze thrillerredacteur, die moesten we lezen! We hebben er lang op gewacht en eind deze maand konden we eindelijk aan de slag. En... het was een succes, erg goed debuut, zie ook het duimpjesverslag van de Thriller Club. 

146. Bevrijding, Elizabeth Jane Howard ****
En toen was de laatste week van het leesclubfeuilleton aangebroken en kon ik de laatste 150 bladzijden van het boek lezen. De boeken over de Cazalets worden steeds beter. Was ik bij de eerste twee nog niet helemaal overtuigd, dan ben ik dat nu wel. Morgen even een recensie schrijven. 

397b4da2adfe35a12b674e3448693f2b.png

.

8 boeken in het Nederlands, 1 in het Zweeds, 1 in het Deens
10 eigen/gewonnen boeken, 0 uit de bieb (voor het eerst, denk ik) 
7 papieren boeken, 3 e-books/pdf's
7 thrillers, 2 romans, 1 jeugdboek
2 x 5 sterren, 6 x 4 sterren, 1 x 3 sterren, 1 x 2 sterren 
2 kleppers 

Vanavond ga ik beginnen in Stalker van Lars Kepler, nummer vijf in de reeks alweer. 

Jullie veel gelezen deze maand? Zijn er boeken van mijn lijstje die jullie aanspreken of misschien al gelezen hebben? 

Tot laters, 
Greet 



Reacties op: Wat las ik deze maand? 10/2018

Gerelateerd