Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zondag 29 oktober was een geslaagde dag!

op 29 oktober 2017 door

Het is 9h05 wanneer ik op de stoptrein richting Antwerpen stap. Een half uurtje later ben ik in Antwerpen-Zuid, waar het gelukkig droog is. Gelukkig, want ik moet een twintigtal minuutjes stappen tot aan Antwerp Expo, de place to be voor boekenliefhebbers de komende dagen. Al voor de 81ste keer wordt hier de Boekenbeurs georganiseerd.

Er viel al meteen van alles te beleven op de openingsdag. Nadat ik snel een rondje door hal 4 gemaakt had (toch wel de leukste hal voor een thrillerliefhebber) ging ik ruim op tijd een plaatsje uitzoeken bij het Rode Podium. Daar zou tussen 11 en 12 uur immers de Hercule Poirotprijs 2017 uitgereikt worden. Eerder deze avond schreef ik voor We Love Crime een verslag hierover. Dat ga ik natuurlijk niet nog een keer allemaal vertellen, dus wie daar alles over weten wil (en wie doet dat nu niet?), die kan hier terecht. Ik raakte aan de praat met een jonge thrillerliefhebber, die zeer zijn oren spitste toen ik over Hebban vertelde, één nieuw lid hebben we al zeker vandaag!

5deef8246d8062cbf7ff597f985bc9e9.png

Nadat Hilde Vandermeeren in de bloemetjes was gezet (letterlijk en figuurlijk), ging ik verder op verkenning. Vanuit hal 4 ging het richting hallen 1, 2 en 3. Lukraak wat foto’s genomen, van boekenstands, titels die ik wel leuk vond en signerende auteurs. Rond 14 uur dan eindelijk iets gegeten. Man, wat waren die penne carbonara lekker! 

1c237c05f50143f33d9aa0f60cea3966.png

Op de boekenbeurs koop ik eigenlijk nooit veel boeken, je moet daar tenslotte de hele tijd mee rondsleuren. Vandaag twee ‘echte’ boeken en vier mini boekjes gekocht. Wie kent de Gouden Boekjes niet? Ik kocht er de voorbije jaren al meerdere voor mijn neefje, maar nu is een aantal van die klassiekers in een superklein formaat beschikbaar (1,5 Euro per stuk). Drakendal zat al langer in mijn hoofd, dat boek heb ik dus ook maar meegebracht. Bij Suite Française, uit de Colibri-reeks, heb ik me door de prijs laten verleiden (5 Euro voor 800 blz leesplezier).

4cd64aa2df238bca8a72591eb41ac8dc.png

In de namiddag ben ik (vanzelfsprekend) nog een babbeltje gaan doen met Hilde Vandermeeren en heb ik ook kennisgemaakt met een andere Vlaamse auteur, Sandra J. Paul. Na zes uur rondlopen begon ik best moe te worden en dus ging het richting station. De trein was een paar minuutjes te laat, en oh wat stond er veel wind op het perron! Dat kon natuurlijk de pret niet drukken, ik had een hele toffe dag. Leuke mensen gesproken, heel veel boeken gezien, een paar boeken gekocht, wat wil een mens nog meer?

5970cde25658b467810a84ffa063fc25.png

Gaan jullie naar de Boekenbeurs? Zijn jullie vooral geïnteresseerd in de boeken, de signeersessies of de lezingen?

Tot binnenkort,
Greet



Reacties op: Zondag 29 oktober was een geslaagde dag!

Gerelateerd

Over

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren (°1970) studeerde psychologie. Ze schreef 45 kinder- en jeugd...