Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Readers to the rescue (5)

op 15 september 2018 door

Reader Annemieke vroeg een tijdje geleden om advies over hoe zij haar boekenkast zou kunnen inrichten. Om de beurt geven de Readers een kijkje in hun boekenkast en delen hun tips voor de ideale boekenkastinrichting. Deze keer is de boekenverzameling van Karin aan de beurt!

Door: Karin

Indeling

Ik ben een echte boekennerd en ik vind het heerlijk om een boekenkast opnieuw in te richten. Ik heb meerdere boekenkasten maar mijn hoofdverzameling staat in de woonkamer, zodat ik er lekker vaak liefdevol naar kan kijken, haha. Ik orden mijn boeken vooral op auteur en een beetje op genre. Een vriendin heeft haar boeken op kleur geordend en hoewel het er mooi uitziet, zou ik het heel storend vinden dat niet alle boeken van dezelfde auteur snel te vinden zijn. Alleen al van de gedachte dat series niet naast elkaar staan, krijg ik koude rillingen.

Ik zet mijn boeken verder niet op alfabet en ik heb Engels- en Nederlandstalige boeken gewoon door elkaar staan. Zo heb ik van mijn favoriete fantasy auteur Julliet Marillier eerst series in het Nederlands gekocht, maar omdat ik daarna niet geduldig kon wachten op de vertalingen ben ik overgegaan op Engelse versies kopen. Inmiddels is er 1 plank vrijwel helemaal gevuld met alleen haar boeken.

e6df85e111e94004c0887fafaf07630b.jpeg






Mooiste boeken

De mooiste boeken krijgen bij mij ook een prime spot in de boekenkast: op de bovenste planken. Verreweg mijn mooiste boeken zijn de Penguin Clothbound Classics. Ik hou van Engelse Classics en het is heerlijk om die mooie plank telkens weer te zien.

9b1c3d495161f5e1f37d835d2f608515.jpeg

 To be read

Omdat ik regelmatig nieuwe boeken koop/krijg; vraagt dat wel om een flexibel systeem. Ik zet de nieuw verworven boeken niet direct in mijn boekenkast maar verzamel ze in een andere kast zodat ik goed zicht heb op welke boeken ik nog moet lezen. Ik moet wel eerlijk toegeven dat dit systeem niet héél strikt wordt nageleefd, er zijn al een paar ongelezen boeken de boekenkast in de woonkamer ingeslopen. Maar in principe verzamel ik mijn TBR-buit in de andere kast, momenteel zijn er twee planken mee gevuld. In die kast zet ik ook de boeken die ik heb geleend van de bieb.

Accessoires

In de boekenkast in de woonkamer heb ik geen accessoires staan. De kleuren maken het al druk genoeg en ik vind het mooier dat het gewoon een wand van boeken is. Op mijn TBR-planken staan wel een paar accessoires; maar bookish goodies gebruik ik vooral voor Instagram foto’s en staan niet ergens tentoongesteld.

 1a5903051f870987a8fd8cfbbf689e47.jpeg

Ruimtegebrek

Net zoals veel andere fanatieke lezers, lijd ik aan tsundoku en daarom heb ik last van ruimtegebrek. Zoals je op de foto ziet: de boekenkast in de woonkamer staat al vol, dus eigenlijk moet er een boekenkast bij. Hoewel ik nog steeds ambities heb om een enorme boekenkastwand te hebben (net zoals Belle uit Beauty and the Beast) moet ik voorlopig accepteren dat niet alle gelezen boeken in mijn hoofdboekenkast passen. Daarom heb ik naast mijn TBR kast ook nog een andere kast, voor boeken die niet de woonkamerspot hebben gehaald. Dubbele rijen of stapelen vind ik niks, dus een extra kast is eigenlijk mijn oplossing als het niet normaal past. Ik vind het ontzettend moeilijk om boeken weg te doen, maar eigenlijk zou ik eens kritisch moeten kijken of ik niet meer boeken een ander huis moet geven.

Dat was de rondleiding langs mijn boekenkasten. Hopelijk heb je wat aan dit kijkje in mijn boekenkast, Annemieke! Over twee weken is te lezen hoe Reader Kayla haar kast in heeft gedeeld. Heb jij ook nog tips voor Annemieke? Laat het weten in de reacties hieronder!

Readers to the Rescue (1) door Yvonne
Readers to the Rescue (2) door Onno
Readers to the Rescue (3) door Lotte
Readers to the Rescue (4) door Sylvia



Reacties op: Readers to the rescue (5)

Meer informatie

Over

Juliet Marillier

Juliet Marillier

Juliet Marillier (Dunedin, Nieuw-Zeeland, 1948) is een Australische  a...