Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to read 2018/2 part four

op 12 mei 2018 door

Het is elke keer weer een feestje als de nieuwste Ready to Read op de mat valt. Een gids vol met Engelstalige boeken die de komende maanden zullen uitkomen. We hebben gebladerd en nog meer gebladerd om onze vijf favoriete boeken uit te kiezen. In dit artikel vind je deel 4 met de favorieten uit de Ready to Read van Dorien en Inge.

a457db088e3c2ca889bcb2ac66cfc55a.png

Dorien

Oei wat is dit elke keer toch weer een moeilijk taak. Hoe kan ik nou 5 favorieten uit de gids kiezen als ik na de eerste vier pagina’s al 7 boeken heb omcirkeld?? Onderstaande boeken zijn dan ook een greep uit mijn keuze…

 

Als eerste moet ik toch wel War Storm noemen van Victoria Aveyard. Het vierde en laatste deel in de Red Queen serie. Momenteel lees ik samen met Karin de gehele Red Queen serie voor de buddy binge read serie artikelen van deze boeken. We eindigen met War Storm vlak nadat hij is uitgekomen. We zijn net begonnen in deel 3: King's cage. Wil je meelezen? Dat kan hier.

 

Het tweede boek op dit lijstje móét wel The Outsider zijn van Stephen King. Puur omdat elk boek dat King schrijft linea recta mijn wil ik lezen-lijstje op gaat. Wat eigenlijk best vreemd is aangezien ik eigenlijk nog maar weinig werk van hem gelezen heb.

 

Een titel die toch ook echt in mijn top 5 moet, is The empathy problem van Gavin Extence. Dit boek gaat over een man van wie het hele leven verandert nadat hij gediagnostiseerd is met een terminale hersentumor. Vanuit mijn achtergrond in de neuropsychologie spreekt dit boek me erg aan. En daarnaast hou ik stiekem ook wel van een goede tearjerker op zijn tijd.

 

De laatste tijd ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in het science fiction genre. Doordat ik aan een aantal leesclubs heb mogen deelnemen hier op Hebban waar ik  met heel veel plezier heb mogen lezen, bijvoorbeeld Artemis van Andy Weir. Daarom heb ik deze sectie er dan ook nog maar eens grondig bij gepakt in de RtR om te kijken welk boek me het meest aansprak. Hier kwam uiteindelijk, na strenge selectie, Record of a spaceborn few van Becky Chambers uit. Gedeeltelijk ook omdat ik al veel positieve dingen over deze auteur heb gehoord, maar ook omdat het verhaal me erg aanspreekt.

 

En dan voor de laatste selectie… Tromgeroffel… Ga ik voor Light filters in van Caroline Kaufman. Ik ben de laatste tijd poëzie aan het herontdekken. Maar ik merk dat de klassieke Engelse poëzie toch nog wel erg pittig is. Dus een poëzie bundel in het YA genre? JA! Ik ga deze, samen met haar eerdere, zeer geliefde bundel, Milk and honey in de komende maanden dan ook zeker proberen om te kijken of Engelse YA poëzie een mooie opstap kunnen vormen naar het meer klassieke werk.

44a640f8c62f2a6d8741ff6067325c42.png

Inge

Het is inderdaad een hele puzzel: kiezen wat op mijn To Be Read lijst komt is het probleem niet, maar om daar dan de vijf meest interessante uit te plukken… Vooruit, hier zijn ze.

Met stip op 1: West, door Carys Davies. Wat krijg je als een schrijfster van korte verhalen uit Wales gaat schrijven over een avontuurlijke weduwnaar en zijn jonge dochter in het 19e eeuwse Kentucky? Een verhaal over eenzaamheid, roekeloze moed, het verlangen naar huis en omgaan met verlies. Dat wil ik zeker lezen.

Pat Barker, schrijfster van de indrukwekkende en zeer goed ontvangen Regeneration Trilogy, schreef onlangs The Silence of the Girls over Briseis, een voormalige koningin die tijdens de Trojaanse oorlog als oorlogsbuit ontvoerd is door Achilles die haar als concubine wil houden. Als de trotse Agamemnon haar vervolgens wil hebben, ontbrandt een bittere strijd in het Griekse kamp. Na haar eerdere boeken over de gevolgen die oorlog kan hebben op een mensenleven is dit een mooie uitstap naar de wereld van de Ilias.

Nog een oorlogsroman, nu van Michael Ondaatje die beroemd werd met The English Patient. Warlight vertelt het verhaal van de veertienjarige Nathaniel die in 1945 samen met zijn oudere zus Rachel door hun ouders in Londen wordt toevertrouwd aan de zorgen van een schimmige figuur. Eenmaal volwassen kan hij, terugkijkend op die tijd, de gebeurtenissen van toen in een ander licht bezien.

What we lose, door Zinzi Clemmons, is een veelzijdig maar gefragmenteerd verhaal over de jonge Thandi, dochter van een Zuid-Afrikaanse kleurlinge en een Afrikaans Amerikaanse vader. Het gaat over identiteit, ras, achtergrond, apartheid, klasse, geweld, moederschap, maar vooral over hoe te leven met een groot verlies.

Tot slot nog een oude bekende: thrillerschrijfster Minette Walters is na jaren van stilte terug met een historische roman, ook over klasse en dood: The Last Hours gaat over een middeleeuws kasteel, waar tijdens een pest-epidemie dit keer de horigen niet buiten, maar binnen de muren van het kasteel worden toegelaten, dankzij de kasteelvrouwe die haar tijd misschien te ver vooruit is om waarschijnlijk te zijn, maar toch wil ik het lezen.

Naar welke boeken kijk jij het meeste uit deze zomer? Heb jij er al veel aangestreept staan in de Ready to Read?



Reacties op: Ready to read 2018/2 part four

Meer informatie

Gerelateerd