Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ready to Read 2018/2 Part One

op 31 maart 2018 door

Het is elke keer weer een feestje als de nieuwste Ready to Read op de mat valt. Een gids vol met Engelstalige boeken die de komende maanden zullen uitkomen. We hebben gebladerd en nog meer gebladerd om onze vijf favoriete boeken uit te kiezen. In dit artikel vind je deel 1 met de favorieten uit de Ready to Read van Yvonne, Annemieke en Sylvia.

14975a94aeb6a5c37506be2cd5a974a5.jpg

Yvonne

Nadat ik vorig jaar met de leesclub van Circe van Madeline Miller mocht meelezen, is er werkelijk een nieuwe wereld voor mij opengegaan. Mijn opvatting over het onderwerp mythologie was overduidelijk onjuist, want ik las nergens suffe opsommingen van bekende Goden en hun verhalen. Na Circe heb ik meteen meerdere boeken met dit onderwerp op mijn TBR gezet. Mythos van Stephen Fry is een van die boeken die al staat te schitteren in mijn kast. Ik kan niet wachten om hierin te gaan beginnen!

Orchid and the Wasp trok meteen mijn aandacht vanwege de prachtige cover. Caoilinn Hughes haalt in haar debuutroman mijn favoriete steden aan en dat is voor mij al een reden om te willen lezen. Het plot vertelt simpel gezegd wat iemand wil en de manier(en) om daar te komen. Klinkt erg mooi!

Ook Social Creature sprong er voor mij uit. De kleuren op de cover werken als een magneet op me, maar de woorden 'New York' en 'Glitz and Glam' zorgen voor de echte aantrekkingskracht. Tara Isabella Burton geeft ons een thriller die afspeelt in New York en een hoop glitter and glamour bevat. Ik kan werkelijk niet wachten totdat deze uit is! Het Ready to Read- magazine verklapt ons dat er in 2018 een leesclub op Hebban te verwachten is. Wachten jullie ook vol spanning tot de inschrijving is geopend?

Ook The Paper Lovers van Gerard Woodward klinkt als muziek in mijn oren. Ik heb nog nooit iets van de auteur gelezen, maar het plot klinkt erg leuk. Een man wordt verliefd op een van de beste vriendinnen van zijn vrouw. Wat zal dit ons gaan brengen?!

De vijfde is natuurlijk de lastigste om te kiezen. Zo kijk ik ontzettend uit naar Godsgrave van Jay Kristoff, maar lees ik deze toch liever in het Nederlands. Ook On The Come Up, het tweede boek van Angie Thomas, gaat gelezen worden. Hopelijk zet ze met dit boek net zo'n statement neer als dat ze met haar eerste boek voor elkaar kreeg! Toch moeten zij hun plekje afstaan aan Sarah J. Maas. Aankomend kwartaal komt A Court of Frost and Starlight uit en daar zit ik al een poosje op te wachten. Het zou het vierde deel in de 'Hofjes' reeks zijn, maar met andere personages. Ik ben zo benieuwd! Door de eerdere drie boeken is mijn liefde in het fantasy genre ontvlamt en ik ben ontzettend nieuwsgierig wat Maas voor de lezer in petto heeft.  

05a705f8a0951aaddfc8e6b45e67062f.jpg

Annemieke

Iedere keer weer zorgt de Ready to Read ervoor dat mijn wensenlijstje wordt uigebreid en mijn TBR-stapel groeit. Er is een boek waar mijn oog al maanden geleden op is gevallen, namelijk Mermaid van Christina Henry. Tijdens het lezen van Lost Boy werd dit boek van dezelfde auteur aangekondigd. Als liefhebber van sprookjes in alle soorten en maten, kan ik niet anders dan uitkijken naar de komst van dit boek. Een historisch sprookje over een zeemeermin. 

Ik werd op slag verliefd op de cover van Evertide: The Summer DragonTodd Lockwood schrijft hiermee de start van een nieuwe serie, over een meisje dat opgroeit tussen de draken. Haar familie voedt de draken op, zodat ze deel uit kunnen maken in de oorlog. Ze wil dan ook niets liever dan haar eigen draak. Maar wat zal er met haar leven gebeuren als de 'Summer Dragon' verschijnt? Als fantasyliefhebber ben ik nieuwsgierig, aangezien ik nog nooit een boek rondom draken ben tegengekomen dat me niet wist te boeien.

Meet Me at the Museum van Anne Youngson sprong er voor mij uit om totaal andere redenen. Het lijkt alle ingrediënten te bevatten van een goed boek. Het leven, de liefde en verrassingen komen samen in dit boek waarin de ontdekking van je eigen ik en het geven van tweede kansen centraal lijken te staan. Een cover die mijn aandacht gelijk wist te trekken, niet door kleurrijke of spectaculaire afbeeldingen, maar juist door zijn simpelheid en de rustige uitstraling.

In het bijzonder ben ik nieuwsgierig naar twee andere boeken. De eerste is All the Lives We Never Lived van Anuradha Roy. Wanneer de Nazi's de leiding krijgen in Duitsland, komen twee vreemdelingen naar Gayatri's geboorteplaats in India. Ze schetsen een beeld van hoe haar leven zou kunnen zijn. Wat zorgde ervoor dat de moeder van Myshkin vertrok vanuti India, naar het door de Nederlanders bezette Bali? Een verhaal dat me ergens doet denken aan een oorlogsroman en tegelijkertijd verassend en origineel lijkt te zijn.

De tweede is een meer traditionele variant van een oorlogsroman. The Good Doctor of Warsaw van Elisabeth Gifford spreekt me aan doordat het verhaal gebaseerd is op ware feiten. Dokter Janusz Korczak was een van de Poolse mensen die zich heeft ingezet om de Joodse bevolking in de getto's te helpen. Hierbij kreeg hij de hulp van een aantal studenten. Zo wisten zij honderden levens te redden. Een verhaal dat niet zo bekend is, mede waarschijnlijk doordat de mensen die de Joodse bevolking hadden geholpen, in Polen ook na de oorlog nog risico liepen. Het verhaal doet me denken aan Irena's Kinderen, dat het waargebeurde verhaal vertelt van de Poolse Irena die haar leven op het spel zette om Joodse kinderen uit de getto te redden. Als dit boek daar ook maar enigszins bij in de buurt komt, zal het me zonder twijfel weten te raken.

dc9f69faa91dca693afe70f50938d194.jpg

Sylvia

Het eerste boek in de Ready to Read dat me opviel, was The Silence of the Girls van Pat Barker. Tijdens het lezen van The Song of Achilles van Madeline Miller had ik al kennis gemaakt met de Trojaanse oorlog waarin de oude Grieken vechten om Helena terug te krijgen van de Trojanen. Achilles verdient Briseis als oorlogsprijs. Het lijkt me mooi om een verhaal vanuit haar perspectief te lezen en te zien hoe het leven van de vrouwen was die als slaaf of prostituee van de Grieken werden buitgemaakt.

Door de boeken van Madeline Miller ben ik helemaal in de ban van de verhalen uit de Griekse en Romeinse mythologie. Daarom viel ik ook op Metamorphica van Zachary MasonIn dit boek zet Mason Metamorphosen van Ovidius in een nieuw perspectief. Hij vertelt de verhalen van Narcissus, Orpheus, Persephone, Icarus, Midas, Medea en Actaeon en verbindt ze met elkaar. Ik ben benieuwd of hij daar net zo goed in slaagt als Madeline Miller.

Verder viel mijn oog nog op twee debuten. De eerste is The Distance Home van Paula Saunders. Het speelt zich af in het westen van de Verenigde Staten. Het is een meeslepend familieverhaal met rivaliteit tussen broers en zussen, duistere geheimen en de zoektocht van een meisje naar vrijheid en artistieke expressie. De tweede is Orchid and the Wasp van Caoilinn Hughes. Dit boek is het debuut van de Ierse Caoilinn Hughes en gaat over Gael Foess die vecht om zichzelf te worden in een dysfunctionele familie.

Als laatste boek koos ik de psychologische thriller The Perfect Mother van Aimee Molloy. In dit boek trekt een groep vrouwen met elkaar op die net in dezelfde maand een kind hebben gekregen. Samen delen ze lief en leed. Dan wordt de baby van Winnie uit zijn wiegje ontvoerd. Winnie’s persoonlijke leven komt op straat te liggen. Drie van de vrouwen willen Winnie gaan helpen om haar zoon terug te vinden.

Ontvang jij ook graag de Ready to Read? Meld je hier dan gratis aan.                                              

Welke boeken heb jij na wikken en wegen, strepen en schrappen - want je kunt niet álles uit de Ready to Read lezen - op jouw TBR lijst gezet? Wat zijn jouw absolute favorieten? Laat het ons hieronder weten!



Reacties op: Ready to Read 2018/2 Part One

Meer informatie

Gerelateerd