Young Adult Horror

op 30 oktober 2017 door

Griezelen en gruwelen, dat hoort er zeker bij deze Halloween periode! Maar wat als je nu toch een beetje een angsthaas bent en wat huiverig staat tegenover horror van Stephen King en consorten? Wel dan durf je een van de volgende huiveringwekkende young adult boeken misschien wel aan?

Anna, Dressed in Blood – Kendare Blake

 Cas Lowood heeft een nogal ongewone roeping: hij brengt namelijk de doden om. Dat is een familietrekje, want ook de vader van Cas joeg op de doden tot hij op gruwelijke wijze aan zijn einde kwam door een kwaadaardige geest. Cas is uit op wraak en gewapend met zijn vaders mysterieuze en vooral erg dodelijke ceremonieel mes reist hij het hele land rond op zoek naar doden die maar niet dood willen blijven. Nu is Cas op zoek naar de geest van een jong meisje dat door de dorpsbewoners Anna Dressed in Blood wordt genoemd. Cas verwacht zijn normale routine: bestuderen, jagen en doden. Maar dat loopt anders dan gedacht. Anna blijkt een geest te zijn vol wrok die iedereen vermoordt, die ook maar een stap in haar landhuis zet. En toch spaart ze het leven van Cas…..

Anna Dressed in Blood is het ideale boek voor echte angsthazen. Hoewel het boek bevolkt wordt door wraakzuchtige geesten is het vooral een romantisch verhaal. Tussen een jongen en een geest…dat dan weer wel.

Between the Devil and the Deep Blue Sea – April Genevieve Tucholke

Violet woont in een slaperig kuststadje waar nooit wat speciaals gebeurt. Dan neemt River zijn intrek in Violets gastenverblijf. Niet lang na zijn aankomst beginnen er duistere, onverklaarbare dingen te gebeuren. Kinderen lopen gewapend met staken ’s nachts op het kerkhof, meisjes verdwijnen… Violet begint zich steeds meer vragen te stellen over de jongen die in haar tuin woont. Haar grootmoeder waarschuwde haar altijd voor de duivel, maar ze had nooit verwacht dat hij een mooie donkerharige jongen zou zijn, die met haar in zijn armen in slaap valt en die haar zachtjes kust onder de maneschijn.

Between the Devil and the Deep Blue Sea voelt als een klassieke gothic roman. Het hele boek ademt een dreigende sfeer uit, die ervoor zorgt dat het verhaal leest als een trein. Liefhebbers van paranormale romantiek die op zoek zijn naar een iets donkerder randje zullen dit verhaal zeker kunnen smaken.

 

The Screaming Staircase (Lockwood & Co, #1) – Jonathan Stroud

Vijftig jaar geleden werd het land getroffen door een epidemie. De doden blijven niet langer rustig in hun graven liggen, maar terroriseren de wereld als wraakzuchtige geesten. Overal duiken kantoren op die geestenjagers uitzenden om mensen te helpen met hun spookproblemen. Lucy Carlyle is een van die jagers. Wanneer ze in Londen aankomt droomt ze hardop van een carrière als beroemde jager. Ze komt echter terecht bij Lockwood & Co.: het kleinste en vooral het meest ongeorganiseerde geestenjagerkantoor van Londen. Wanneer een van hun zaken helemaal de soep inloopt, hangt de toekomst van hun kantoor aan een zijden draadje. Maar dan krijgen ze een wel heel aantrekkelijk aanbod… enige minpuntje? Ze moeten één nacht doorbrengen in het bekendste spookhuis van heel Engeland.

The Screaming Staircase zal je zonder twijfel kippenvel bezorgen, maar tegelijkertijd is het een hartverwarmend verhaal over vriendschap en loyaliteit.

 

The Dead House – Dawn Kurtagich

Vijfentwintig jaar geleden ging Elmbridge High in vlammen op. Drie mensen kwamen om het leven en een student, Carly Johnson verdween. Jaren later wordt het dagboek van Kaitlyn Johnson, teruggevonden in de ruïnes van de school. Alleen had Carly geen tweelingszus… Het politiedossier rond de brand in Elmbridge High wordt heropend en aangevuld met psychiatrische verslagen, videobeelden en fragmenten uit het dagboek. Wie was Kaitlyn en waarom was zij enkel ’s nachts aanwezig? Was ze echt de tweelingzus van Carly of eerder een hersenspinsel van een erg verward meisje? Had ze iets te maken met de vreemde rituelen die plaats vonden op school? Maar vooral, wat is er die bewuste nacht gebeurd en waar is Carly?

The Dead House bezorgt je niet alleen kippenvel, maar zorgt ervoor dat je ‘s nachts in het donker de trap niet meer durft op te lopen. Duister, donker en angstaanjagend, voor de echte durvers!

 

The Spook's Apprentice – Joseph Delaney

The Spook's Apprentice is het eerste deel van The Wardstone Chronicles. Het vertelt het verhaal over de boerenjongen Tom. Hij kan dingen zien die voor anderen verborgen blijven, omdat hij de zevende zoon van een zevende zoon is. Door deze gave is hij uitverkoren om de leerling van de geestenjager John Gregory te worden. Tom leert om te vechten tegen heksen, kobolden en boemannen en om uiteindelijk het duister te verslaan. Wanneer hij erop uitgestuurd wordt om boodschappen te doen en aangevallen wordt door een groep dorpsjongens is het echter een jonge heks die hem redt. Wanneer hij besluit dit meisje te vertrouwen, lopen de dingen uit de hand en de geestenjager is niet in de buurt om hem te redden. Zal het Tom lukken om zijn fouten recht te zetten? 

The Spook's Apprentice is het perfecte boek voor jonge durfallen. Het is een klassiek verhaal over goed en kwaad, vriendschap en vertrouwen.

 

Sorcerers of the Nightwing – Geoffrey Huntington

Devon ziet van jongs af aan demonen. Hij weet twee dingen over deze wezens: ze zijn echt en hij is sterker dan hen.Wanneer zijn vader overlijdt, die zijn stiefvader blijkt te zijn, komt hij erachter dat hij deze monsters ziet doordat hij een afstammeling is van de Nightwing Orde. Deze Orde bewaakt de hellegaten om zo te voorkomen dat demonen de wereld teisteren. Devon wordt naar Ravencliff gestuurd, waar hij met Cecily de vele vragen die hij heeft probeert te beantwoorden.

Het eerste deel van de "Ravencliff" serie laat je 's avonds nog een keer onder je bed of in je kast kijken, om jezelf ervan te verzekeren dat de monsters zich niet in jouw kamer verstopt hebben.

 

Halloween Quizvraag: Hoe heet het kantoor dat in Londen op geesten jaagt? Neem de vierde letter van het eerste woord voor onze wedstrijd.

Vorige afleveringen:

Dag 1 van de Halloweenweek met intro over de halloweenquiz

Dag 2 van de Halloweenweek: Halloween for Young Adults

Dag 3 van de Halloweenweek: Every day is Halloween, isn't it...

Dag 4 van de Halloweenweek: Halloween... Heks... Hex

Dag 5 van de Halloweenweek: A graveyard and an Ocean

Dag 6 van de Halloweenweek: Young Adult Horror

Tekst door Silke Gorremans en Kayla Gericke Reacties op: Young Adult Horror

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kendare Blake

Kendare Blake

Kendare Blake is een Koreaans-Amerikaanse auteur van young adult-romans. Ze schreef onder meer de horrorserie over Anna. Het eerste deel, Anna dressed in blood, verscheen in 2011 en het tweede, Girl o...

Jonathan Stroud

Jonathan Stroud

De Britse Jonathan Stroud was van jongs af aan gefascineerd door fantasyverhalen. Hij begon op jonge leeftijd met schrijven. Hij studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van New York en werkte...

Joseph Delaney

Joseph Delaney

Joseph Delaney (1945) is een Britse sciencefiction- en fantasyschrijver en vooral bekend door zijn serie De Geestenjager. In zijn jeugd woonde hij in een spookhuis. Daar hadden hij en zijn broers...