Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken van maart

op 02 april 2018 door

Vorige maand vertelde ik al over een leesdip, deze maand werd het niet veel beter. Met hangen en wurgen las ik Hypnose uit. Ik had er veel enthousiaste verhalen over gelezen, maar kwam slechts met moeite in het verhaal. Pas op het eind wilde ik ook echt doorlezen, zoals dat wel vaker gaat met spannende boeken. Toch blijf ik het verhaal te gedetailleerd vinden. Waarom moet ik weten over welke route de hoofdpersoon precies loopt, welke gebouwen hij/zij voorbijgaat en welke kleur de deuren hebben? Op een gegeven moment is "hij gaat van A naar B" gewoon ook een optie. De sfeer van de omgeving was al in het boek verwerkt, daarna wil ik gewoon verhaal en actie.

Hoewel ik uiteindelijk het verhaal en de ontknoping origineel en spannend vond, gaf ik het boek dus toch maar drie sterren. Wel kon ik de categorie 'Een boek van meerdere auteurs' afstrepen.

Daarna zocht ik een boek, waar ik me dan wél in kon verliezen. Ouderwets, zeg maar, om toch het plezier een beetje terug te vinden en lezen weer voorrang boven andere activiteiten te geven. Dat vond ik gelukkig in Oorsprong van Dan Brown. In het begin las ik nog niet echt door, er zijn ook andere factoren van invloed op mijn lezen dan alleen de spanning van een boek, maar toen ik er eenmaal wat in kwam, werd dit boek inderdaad een prioriteit. Want waar komen we nou eigenlijk vandaan en waar gaan we nou eigenlijk naar toe? De centrale vragen in dit boek. Door de spanning in het boek en de uiteindelijke antwoorden gaf ik het boek uiteindelijk 5 sterren. Ik houd wel van de conclusie en de hoop, die Edmund Kirsch in het boek aankondigt. 

Ik vinkte de categorie 'een boek waarin religie een rol speelt' af. Is het boek ook aangeraden door boekhandelaren en is 'best verkochte boek van 2017' een award,  vraag ik me nog af.

Nog onder de indruk van het boek, zag ik Gezien de feiten van Griet op de Beeck op tafel liggen en  besloot deze eens te pakken. Voor eventussendoor. Het boek verraste me. In het Vlaams hoorde ik de stem van Griet, zoals ze klonk op tv. Even wennen. Het verhaal ontroerde me, sprak me aan en hoewel haar boeken me tot nu toe niet echt trokken, denk ik er nu toch over één van haar boeken te gaan lezen.
Hiermee kon ik ook twee categorieën afvinken: uitgekomen in 2018 en uit in een avond.

Inmiddels wordt het lastiger een boek te vinden, waarbij ik een categorie kan afvinken. Mijn meest gangbare categorieën heb ik inmiddels gehad, zoals: spanning, klimaat en een dikke pil.  Ik besloot tot Zondeval, een boek dat zich in twee tijden afspeelt. Ook weer meerdere auteurs en .. voor de landenchallenge die ik stiekem nog met mezelf doe: Italië. Het boek leest lekker weg, maar ik heb nog niet uit. Voor de volgende maand dus!

Drie boeken totaal, de dip is nog niet helemaal weg, maar intussen ben ik ook met vele anderen bezig in het feuilleton Een stad, het meisje en de duivel, elke week 100 pagina's en door de leesclub blijf ik actief.



Reacties op: Mijn boeken van maart

Gerelateerd