Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn boeken van oktober

op 31 oktober 2018 door

Oktober alweer voorbij, november dient zich aan. Vandaag wordt op vele plekken Halloween gevierd.
Einde van de maand is tijd voor een lijstje. Ik was afgelopen week in Portugal en had me daarop voorbereid door boeken te verzamelen, die zich daar afspelen. Uiteindelijk ben ik daar niet aan toegekomen, omdat ik vooral veel buiten ben geweest en nog met Het Jezus mysterie bezig was. Niet getreurd, we gaan wel vaker naar Portugal. De boeken blijven. En natuurlijk kan ik ze ook in Nederland lezen. Na de stad Porto redelijk goed bekeken te hebben, zou ik nog steeds wel een boek willen lezen dat zich daar specifiek afspeelt. Hoeken en gaten genoeg, waar iets kan gebeuren.

Waar ik pas vlak voor onze reis achter kwam, is dat J.K. Rowling door Porto is geïnspireerd voor een aantal locaties in de Harry Potter boeken. Zo is daar de boekwinkel Livraria Lello.  Een bezoekje waard! Ook als je geen fan bent van Harry Potter maar wel van boeken en boekwinkels. Je moet wel entree betalen, maar die krijg je weer als korting op een boek.

a156af9240413b9846b76d19764f5a97.jpg

Goed, maar wat las ik nou?

Muse Academy 1 en 2 - Morgan Blade
Een meisje krijgt een oproep voor een onbekende school in Griekenland. De brief laat zich niet vernietigen of weggooien. De school blijkt niet zomaar een school, dat is al snel duidelijk. Ja, de vergelijking met Harry Potter komt natuurlijk gelijk bij je op. Deze boeken zijn lekker leesvoer. Niet ingewikkeld, enigszins voorspelbaar, zwaar geïnspireerd door meerdere verhalen in dit genre en vooral vergelijkbaar met Percy Jackson. Ik kan niet wachten tot deel 3 uitkomt. (dat zeg ik wel heel vaak bij series, volgens mij)

Contract - Lars Kepler
Na Hypnose, dat ik een spannend boek vond maar helaas iets te traag, wilde ik deze gevierde serie toch nog een kans geven. En terecht. Ook in dit deel af en toe veel details, vooral van routes die de hoofdpersonen afleggen, maar voor mij veel meer spanning en toch meer snelheid.

Moby Dick - Herman Melville (luisterboek)
Een interessant maar langdradig boek, dat je misschien beter kunt lezen dan luisteren, is mijn conclusie. Af en toe was luisteren echt doorbijten. Andere keren luisterde ik met plezier. Er kwamen zoveel gedachten los (tijdens het luisteren, waardoor ik af en toe wat van het verhaal miste, ben ik bang) dat er een blog over ontstond.

Het Magdalena mysterie en Het Jesus mysterie van Kathleen McGowan
Deze verhalen geven het begin van het christendom weer, maar met een twist: vrouwen spelen een belangrijke rol. Maria Magdalena was een apostel en de geliefde van Jezus. Dit is mogelijk niet zo heel erg controverseel meer, ik zit niet zo goed in de materie. Ook de macht van de Katholieke Kerk, die vasthoudt aan zijn principes van de mannelijke superioriteit, speelt een grote rol. 

In Het Magdalena mysterie is de ondergeschreven rol van de vrouw in de geschiedenis een groot thema, dat mij aanspreekt. Hier zou ik meer over willen lezen. In Het Jezus mysterie lopen de verhalen voor mij af en toe teveel door elkaar. Daarom laat ik het derde deel, Het Medici mysterie, nog even voor wat het is.

Door deze boeken van McGowan bekeek ik de afbeeldingen in kerken en kathedralen in Porto wel anders. Zocht naar verborgen boodschappen of men in Porto ook heeft geweten van 'De Weg', maar wist niet meer waar ik op moest letten. 



Reacties op: Mijn boeken van oktober

Gerelateerd