Advertentie
Boekenblog

Souvenirs van een wereldlezer

Souvenirs van een wereldlezer

Welkom! Reis met mij mee via de boeken die ik lees en die ik bewaar als souvenirs in mijn boekenkast of in mijn herinneringen. Mijn naam is Karin Marcellina, als Zeeuws- Vlaamse al heel lang woonachtig in het Brabantse land waar ik woon met mijn man en onze 2 katten en onze hond .

Vanaf het moment dat ik als klein meisje begreep dat onder al die verschillende letters mooie verhalen verborgen zitten, ben ik gek op boeken. Niet alleen om ze te lezen maar ook om ze te verzamelen en dan vooral de oude exemplaren. Favoriete plekken om een grote slag te kunnen slaan zijn (natuurlijk) boekwinkels, kringloopwinkels en rommelmarkten. In binnen- of buitenland! Ik reis graag en als ik in het buitenland ben ga ik ook altijd naar een boekenwinkel daar, gewoon om even de geur op te snuiven. En dan maakt het absoluut niet uit of ik de taal machtig ben of niet.

In deze tijd dat we niet kunnen reizen zorgen boeken er voor dat je overal ter wereld kan zijn zonder een reis te moeten ondernemen!

Thrillers, historische romans, literaire romans en feelgood romans hebben mijn voorkeur, met voorzichtige uitstapjes naar poëzie. In het Nederlands of in het Engels, dat maakt niet uit.

Naast boeken ben ik ook een theefanaat en heb een ruime verzameling verschillende soorten thee.

Lezen doe ik het liefst met een kop thee binnen handbereik, de katten op schoot en de hond die aan mijn voeten ligt te snurken.
Ik laat mij graag verrassen en verwonderen en via deze blog wil ik jullie graag meenemen naar de boeken die ik de afgelopen maand heb gelezen en met jullie delen wat mij zo verrast en heeft verwonderd.

Uitgelichte berichten

Mijn leesmaand maart 2021

03 april 2021 2 reacties

Deze maand staat voor mij in het teken van de longlist  Hebban Thrillerprijs 2021 en ik ben uitgekozen om als lid van de honderdkoppige lezersjury vier boeken te lezen en te beoordelen. Op deze...

Mijn leesmaand februari 2021

28 februari 2021 6 reacties

Februari is een maand geweest die gekenmerkt werd door uitersten. Van grauwe regenachtige dagen naar een week van sneeuwpret en vandaar uit naar een periode met prachtig weer. Maar wat het weer ook...

Tuinieren is zo onschuldig niet!

17 februari 2021 7 reacties

Eind 2020 hebben Joella en ik afgesproken  om in 2021 de thriller Gifspoor van Jet van Vuuren te lezen en op 1 februari was het zover.
Wij hebben beiden nog niet eerder een thriller van Jet van...

Mijn leesmaand januari 2021

31 januari 2021 10 reacties

Mijn goede voornemens voor 2021 is meer lezen uit eigen kast en dat is mij deze maand wel gelukt want van de zes boeken die ik heb gelezen zijn er vier uit eigen kast. Ook mijn voornemen om dit jaar...

Eerdere berichten


 

Meer informatie