Boekenblog

Souvenirs van een wereldlezer

Souvenirs van een wereldlezer

Welkom! Reis met mij mee via de boeken die ik lees en die ik bewaar als souvenirs in mijn boekenkast of in mijn herinneringen. Mijn naam is Karin Marcellina, als Zeeuws- Vlaamse al heel lang woonachtig in het Brabantse land waar ik woon met mijn man en onze 2 katten en onze hond .

Vanaf het moment dat ik als klein meisje begreep dat onder al die verschillende letters mooie verhalen verborgen zitten, ben ik gek op boeken. Niet alleen om ze te lezen maar ook om ze te verzamelen en dan vooral de oude exemplaren. Favoriete plekken om een grote slag te kunnen slaan zijn (natuurlijk) boekwinkels, kringloopwinkels en rommelmarkten. In binnen- of buitenland! Ik reis graag en als ik in het buitenland ben ga ik ook altijd naar een boekenwinkel daar, gewoon om even de geur op te snuiven. En dan maakt het absoluut niet uit of ik de taal machtig ben of niet.

In deze tijd dat we niet kunnen reizen zorgen boeken er voor dat je overal ter wereld kan zijn zonder een reis te moeten ondernemen!

Thrillers, historische romans, literaire romans en feelgood romans hebben mijn voorkeur, met voorzichtige uitstapjes naar poëzie. In het Nederlands of in het Engels, dat maakt niet uit.

Naast boeken ben ik ook een theefanaat en heb een ruime verzameling verschillende soorten thee.

Lezen doe ik het liefst met een kop thee binnen handbereik, de katten op schoot en de hond die aan mijn voeten ligt te snurken.
Ik laat mij graag verrassen en verwonderen en via deze blog wil ik jullie graag meenemen naar de boeken die ik de afgelopen maand heb gelezen en met jullie delen wat mij zo verrast en heeft verwonderd.

Uitgelichte berichten

Mijn leesmaand maart 2022

04 april 2022 7 reacties

En dan is maart weer al voorbij en wordt het tijd om terug te blikken op een leesperiode die gevuld bleek te zijn met veel toptitels en voor het eerst sinds lange tijd ook een floptitel.
Veel...

Mijn leesmaand februari 2022

01 maart 2022 13 reacties

We hebben onze portie stormen wel gehad deze februarimaand. Wat was het heerlijk om met de hond in de stormwind langs de plas te lopen terwijl het water werd opgestuwd door de wind en de bomen een...

Mijn leesmaand januari 2022

02 februari 2022 9 reacties

Terwijl de herfst godinnen onder stormachtige leiding van Corrie de kou van Koning Winter op afstand houden, zit ik hier, met een heerlijke kruidenthee te mijmeren over de afgelopen maand.
Wat is het...

Mijn leesmaand december 2021

31 december 2021 8 reacties

Mijn leesmaand december 2021
Ieder jaar neem ik mij voor om de boeken voor de categorieën van de Hebban Reading Challenge zo in te plannen dat ik aan het eind van het jaar tijd over heb. Helaas ook...

Eerdere berichten


 

Meer informatie

Gesponsorde boeken