Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze favorieten van 2017

op 25 december 2017 door

2017 zit er al weer bijna op en voor We Love Crime was het een bewogen jaar. Met verscheidene wisselingen in de samenstelling gaf iedere samenkomst weer een gezellig half uurtje kennismaken en favoriete auteurs uitwisselen. Het einde van het jaar betekent ook even terugblikken op wat we allemaal lazen, soms voor de blog of een leesclub en soms gewoon omdat we een bepaald boek graag wilden lezen. Natuurlijk willen we jullie hier ook in meenemen en dus kun je hier lezen welke boeken favoriet waren in 2017. Omdat we natuurlijk nog veel meer lazen kun je door op ieders naam te klikken een kijkje nemen bij alle gelezen boeken via de challengepagina.

Gert kijkt op 2017 terug als een jaar waarin, naar zijn mening, best veel goede thrillers verschenen. Het predicaat favoriet van 2017 is toegekend aan Broertje van Michael Berg, het WLC duimpjesboek van november. Een strak geconstrueerd verhaal dat hem vanaf het eerste woord bij de keel greep en hem vervolgens niet meer losliet tot het boek uit was.  

Ook voor Chantal is haar favoriete thriller een boek dat werd gelezen voor de duimpjesblog van WLC. Het in april gelezen De laatste uitweg van Federico Axat is volgens haar een geweldig, verrassend boek waar ze ook de blog over haar favoriete thriller aller tijden al aan wijdde.

Evy las onder andere Koorts van Deon Meyer, een standalone, die de nummer 1-positie veroverde in haar favorietenlijstje. Terwijl Silvia juist koos voor een deel van haar favoriete reeks, Zondagochtend breekt aan van Nicci French. Bij Karina wist auteur Gregg Hurwitz met Orphan X, het eerste deel van een nieuwe serie rondom hoofdpersoon Evan Smoak, als een van de weinige boeken dit jaar een 5 sterrennotering in de wacht te slepen en stoomde daarmee direct door naar de positie van favoriete thriller van 2017.

Zoals al eerder gezegd lazen wij van We Love Crime ook regelmatig mee in leesclubs, soms als deelnemer maar vaak ook als coördinator. Zowel voor Kees als voor Elly leverde dit de favoriet van 2017 op. Het dossier van Anya Niewierra heeft alles wat een boek interessant en boeiend maakt: het is een spannend, aangrijpend en realistisch boek vol emotie. Ook bij Joyce eindigde Het dossier in de hoogste regionen, maar als favoriet van 2017 noemt zij toch Vind haar van Lisa Gardner. In dit boek blijft geen detail onderbelicht en het verhaal kan de lezer niet onberoerd laten. Vind haar zit vol spanning, diepgang en psychologie, aldus Joyce.

Naast leesclubs namen ook verschillende leden van WLC deel aan de genre melanges, waarin samen met een andere Club van Tien een boek werd gelezen dat de genregrenzen overschreed. Hierdoor kan Greet stellen dat zij het meest genoten heeft van 22-11-1963 van Stephen King. Een boek dat zij al ruim vijf jaar in de kast had staan en dat nu met een zeer goede reden naar haar leesstapel verhuisde. Zij vond 22-11-1963, en dan vooral de laatste 300 (van de zowat 900) bladzijden, verschrikkelijk goed! 

Voor Fany was ons laatste duimpjesboek, Meisjes vermist van Agustín Martínez, de verrassing en uiteindelijk ook de favoriet van 2017. Zijn debuut, met goed uitgewerkte plotwendingen en echte personages, gaf Fany vele genotmomentjes. 

Welk boek, dat je in 2017 las, is jouw favoriet? 


Reacties op: Onze favorieten van 2017

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anya Niewierra

Anya Niewierra

- Auteur bij Luitingh-Sijthoff: www.niewierra.com ++++ - Algemeen Dir...

Deon Meyer

Deon Meyer

Deon Meyer  (Paarl, Zuid-Afrika, 1958) is de internationale bestsellerauteur van...

Nicci French

Nicci French

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard (1958) en Sea...

Gregg Hurwitz

Gregg Hurwitz

Gregg Hurwitz (1973) groeide op in de omgeving van San Francisco. Hij studeerde ...

Lisa Gardner

Lisa Gardner

Lisa Gardner, een pseudoniem van Lisa Baumgartner (1971), is een Amerikaanse sch...

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...