Thriller Club hoogtepunten van het jaar

op 26 december 2018 door

December is bij uitstek de maand van het terugkijken. De Thriller Club doet dat met een aantal artikelen over onze hoogte- en dieptepunten van 2018. Een aantal daarvan is al voorbijgekomen, vandaag geven we in onze allerlaatste lijstjesblog een overzicht van de leukste Thriller Clubactiviteiten van het jaar.  

Greet: Input leveren voor lijstjesblogs is zo leuk, al is dit wel een heel moeilijke. We hebben met de Thriller Club dit jaar zoveel leuke, spannende en verrassende dingen mogen doen. Kies ik voor onze gezellige uitjes of ga ik toch voor iets dat online voor iedereen zichtbaar was? Kies ik voor een blog die heel leuk was om te schrijven en waar veel reactie op kwam of ga ik voor een project waar (bijna) iedereen aan meegewerkt heeft? Ik heb gekozen voor dat laatste, een project. Maar kies ik dan het lezen voor de Gouden Strop of het Lars Kepler-project? Het is dat laatste geworden, Lars Kepler stond in het middelpunt van onze Zweedse novembermaand die nog vers in het geheugen ligt. Bij de laatste duimpjesverslagen was het voor velen van ons een race tegen de klok, het was dus super om in schoonheid te kunnen eindigen: we waren unaniem in onze beoordeling van de laatste Kepler, Lazarus kreeg van iedereen vijf sterren!

Kees: Vooropgesteld dat ik alles wat ik voor de Thriller Club gedaan heb leuk vond, kies ik als persoonlijk hoogtepunt de blog over de Sherlock Holmes-crimetour door Londen. Waarom deze? Ten eerste omdat ik het uitzoeken interessant en leuk gevonden heb, maar ook omdat dit de eerste crimetour-blog was, dus was het ook afwachten of het in de smaak zou vallen. Dat bleek gelukkig zo te zijn, dan heb je toch eer van het vele werk.

Evy: Ik geniet altijd wel van de rush die gepaard gaat met de bekendmaking van de shortlist voor de Gouden Strop en de Schaduwprijs. Dan zou je onze groepsapp moeten zien! Die ontploft gewoon. Greet gaat dan als een razende aan het werk om een blog in elkaar te ritsen, de leesplanning moet overhoop, want natuurlijk heb je toch weer veel te weinig boeken van die shortlist gelezen, en dan is het knallen tot aan de bekendmaking. Net doordat die periode tussen de bekendmaking van de shortlist en de uitreiking van de eigenlijke prijs zo kort is, heb je tussentijds vrij veel contact en voelt dat als een intense periode. Superleuk!

Silvia: De leukste blogs om te schrijven vond ik toch wel de crimetours. Ik houd enorm van reizen en de combinatie van boeken en het bezoeken van plekken die in deze boeken worden aangedaan, is toch wel het summum voor mij. De laatste twee tours die ik als gids mocht begeleiden, waren die naar het Londen van Frieda Klein en het Fjällbacka van Erika Falck en Patrik Hedström. Tijdens het beschrijven van deze tours is het als het ware dat de zo bekende personages uit de boeken naast me lopen en me de plekken laten zien die in hun (bedachte) leven zo'n grote rol spelen. Ik houd ervan! Hopelijk volgen er nog vele tours die ik als gids mag leiden.

Joyce: Met een aantal van de Thriller Club waren we op donderdag 25 oktober aanwezig bij de boekpresentatie van Persona van 'onze' Soraya. Het was eindelijk zover, alle jaren van research en schrijven had resultaat in een 'echt' boek. De avond bij boekhandel Scheltema was geweldig, heel veel mensen waren nieuwsgierig naar haar boek en ze heeft ruim een uur zitten signeren. Het eerste exemplaar was voor singer-songwriter Danny Vera en dat leverde mooie momenten op, Het was genieten van begin tot het einde in mijn T-shirt met de tekst "Soraya's promotieteam". Dit leverde een hoop lol en hilarische foto's op.

Karina: Met een terugblik op het afgelopen Thriller Club-jaar komen er weer leuke dingen voorbij. Een van mijn favoriete dingen is het leiden van een leesclub. Met een groep van vijftien lezers of voor een buzzboek met minimaal vijftig mogelijke deelnemers leuke vragen bedenken en interactie veroorzaken waardoor men anders naar een boek gaat kijken. Meer dan vijf mocht ik er dit jaar leiden, zowel thrillers als in andere genres. Mijn favoriete leesclub was die van Voltooid van Mariska Overman, een spannend 2de deel dat doet smaken naar meer.

Chantal: Dit is een hele moeilijke vraag. Alles wat de Thriller Club doet is leuk. Toch moet ik iets kiezen. Ik vond de presentatie van het boek Getal van het beest van Chris Houtman echt geweldig. Het werd op een prachtige locatie gehouden en het was een zeer boeiend en interessant interview. Silvia en ik hebben er nog een verslag van gemaakt. Dit kun je hier nalezen. Boekpresentaties zijn mijn favoriet. Ik vond het dan ook heel erg jammer dat ik niet bij de boekpresentatie van Soraya kon zijn. Die had ik eigenlijk niet willen missen. Maar soms is het gewoon niet anders.

Elly: De leuke dingen van 2018 vind ik de vergaderingen waarbij we plannen maken voor nieuwe en bekende items op ons blog, maar waar we ook gezellig kletsen en lunchen. Verder de ontmoetingen van individuele leden bij de diverse boekpresentaties, de saamhorigheid van de thrillergroep, de samenwerking en het vertrouwen onderling. En natuurlijk onze Hebban Dag bij Donner met een koffie- en lunchafspraak. De boekpresentatie van Soraya, waar we met een aantal leden waren. Het zorgen voor elkaar, rekening houden met elkaars sterke en zwakke punten. De goede boeken die we krijgen om te beoordelen.

Gert: Als lid van de Thriller Club heb ik in 2018 veel leuke hoogtepunten meegemaakt. Als ik hieruit een keuze moet maken, kies ik als topper voor dit jaar de Hebban Dag bij boekhandel Donner in Rotterdam. Zo'n dag is een aaneenschakeling van plezier en inspiratie. Het directe contact met andere boekenliefhebbers is en blijft voor mij altijd iets speciaals. Moge 2019 nog veel van dat soort momenten opleveren!  

Jullie zien het, wij hebben allemaal wel onze favoriete bezigheid. Ik hoop dat jullie van deze impressie van het afgelopen jaar hebben genoten.

Groetjes, 
Chantal, namens de Thriller Club 

0bec6b13023a52eec8a691069d70856f.pngReacties op: Thriller Club hoogtepunten van het jaar

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lars Kepler

Lars Kepler

Achter het pseudoniem Lars Kepler schuilt het Zweedse schrijversechtpaar Alexand...

Soraya Vink

Soraya Vink

Soraya Vink (1992) was redacteur en thrillerexpert bij Hebban, was als hoofdreda...

Mariska Overman

Mariska Overman

Mariska Overman is schrijfster van thrillers, non-fictie en (historische) romans...

Chris Houtman

Chris Houtman

Chris Houtman was na een carriëre in het Amsterdamse Theater De Engelenbak jare...