Getal van het beest
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 10 4 41 3 11 2 2 1 1
VN:
Telegraaf:

Getal van het beest

65

Gelezen 74 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 112 Favoriet 3 Recensies 12
Thrillers & Spanning Artikelen 3 Lijsten 1 Spots 14   Topics 0

Wanneer de Nederlandse televisiemaakster Hannah Soehari wordt gevraagd om een documentaire te maken over megakerken in de VS, reist zij af naar de plaats Wapakoneta, in de staat Ohio. Hier bracht ze in 2004-2005 een schooljaar door bij een Amerikaans gezin als foreign exchange student. Het goedmoedige dorp van toen is gepolariseerd: voor- en tegenstanders van Donald Trump slaan elkaar nog nét niet de hersens in.

Hannah ontmoet haar high school-liefde Rick Hurley, die kampt met PTSS na zijn diensttijd in Irak en Afghanistan. Hij assisteert bij de research voor haar film, waarin zij dubieuze televisiedominees en prosperity preachers wil ontmaskeren. Waarom zijn ze zo enthousiast over de president? Belichaamt Trump de apocalyptische profetie van het Getal van het Beest? Maar ook: hoeveel kan de wapenindustrie verdienen aan deze opgefokte angst voor de naderende eindtijd?

En dan duikt Rick Hurley plotseling op in Nederland. Hij heeft een baan bij de Amerikaanse ambassade. Gaandeweg begint Hannah echter te twijfelen aan diens geestesgesteldheid en motieven. Ze ontdekt zijn geheim: gevoed door duistere christelijke krachten en mede geïnspireerd door de ophitsende taal van kringen rond het Witte Huis, broedt hij samen met andere oud-strijders die tegen ISIS hebben gevochten, op een apocalyptisch strijdplan. Lukt het Hannah om Europa voor een catastrofe te behoeden?

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Aantal pagina’s
400
Uitgeverij
Karakter Uitgevers B.V.
Eerste editie
12 oktober 2018
Laatste editie
12 oktober 2018
ISBN
9789045217512 , 9789045217611
Boekinformatie wijzigen


Recensies (12)

Keuze van de redactie
Guy Doms Hebban Recensent

Recente actualiteit ingekleurd met portie fantasie

door: Guy Doms 2 likes

Chris Houtman is de apetrotse winnaar van de eerste Hebban Thriller Clubprijs 2018. Zijn debuutthriller Akte van berouw is de grote schuldige. Al snel volgt zijn tweede boek Het negende gebod; als de bliksem gevolgd door nummer drie: Getal van het beest.

Het verhaal van een Nederlandse vrouwelijke...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Getal van het beest

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken