Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

A happy feelgood singles day!

op 11 november 2017 door

Op 11-11-2011 werd de eerste singles day gevierd. Zoveel zielige enen bij elkaar, tijd voor een feestje! Maar bij ons is niemand zielig of alleen en bij ons is het altijd een feestje. Bij ons vind je warmte en gezelligheid. En trouwens, hoe vervelend is het eigenlijk om single te zijn? Vandaag een lijstje met heerlijke feelgoodboeken over, je raadt het al, singles!

1. Sex en the single - Thom Arisman

Thom heeft een heel spannend, en voor de lezer grappig, single leven. De forty-something journalist, schrijver en columnist is nog altijd hardcore single, en dat bevalt hem heel goed, maar dat betekent niet dat hij zijn zoektocht naar die Ene, Grote Liefde heeft gestaakt. In korte verhalen vertelt hij je alles over zijn avonturen. Wij lazen dit boek al eerder; hier vind je onze groepsrecensie.

2. Single en sexy - Mariëtte Middelbeek

Charlotte op tegen haar 29e verjaardag. Niet alleen heeft haar grote liefde Kars haar zojuist verlaten, maar iemand blijkt ook al haar bank- en spaarrekeningen te hebben geplunderd. Met haar baan als kleuterjuf kan Charlotte haar rekeningen niet betalen, en al snel krijgt ze vaker bezoek van de deurwaarder dan van haar vriendinnen Eva en Natasja. Ze kan niet meer shoppen, ze kan niet meer stappen - zelfs wasmiddel kan ze zich eigenlijk niet meer veroorloven. Dan bedenkt ze een geweldig plan en via Marktplaats verhuurt ze zichzelf als date. 'Lot', zoals ze zich tijdens deze betaalde afspraakjes laat noemen, is binnen de kortste keren de populairste date van de stad. Ze heeft de tijd van haar leven en denkt zelfs in een van haar klanten de liefde van haar leven gevonden te hebben. Maar dan begint ze griezelige sms'jes te ontvangen.  

3. Single of dubbel - Ally Carter

Julia, auteur van positieve zelfhulpboeken voor singles en zelf een happy single, belandt onverwacht in een taxi met een ontzettend knappe acteur, Lance Collins. Ze worden vastgelegd op camera door de roddelpers en er ontstaat een heuse hetze rondom hen twee. De agent van Lance ruikt geld en wakkert het verhaal aan door te verkondigen dat Julia en Lance een relatie hebben en een kind verwachten. Julia ziet haar carriere als gelukkige single verloren gaan en Lance voelt zich schuldig voor alles wat er gebeurt. Samen besluiten ze actie te ondernemen. Maar wat als ze elkaar nu echt leuk beginnen te vinden?

4. Supersingle - Nicole van Nierop

Elk jaar met kerst wordt Rebecca geconfronteerd met het ondraaglijke geluk van haar broers - en vooral met haar eigen hunkering naar een leven als dat van de mensen om haar heen. Rebecca zit in een ware dertigersdip, en de tijd tikt genadeloos door. Samen met haar beste vriendin Fleur probeert ze haar twijfels te overschreeuwen en richt ze zich op uitgaan en mannen. 
Als ze de tien jaar oudere Willem tegenkomt stort ze zich in zijn armen. Maar het sprookje duurt niet lang: de witte afdruk van een trouwring brengt haar terug op aarde. Als ze dan ook nog zwanger van hem blijkt te zijn, staat haar leven op zijn kop. Supersingle is een tragikomisch verhaal over liefde, eenzaamheid, machtsmisbruik, dertigersdilemma's en de als vanzelfsprekend beschouwde honger naar het moederschap.

5. Hot mess - Lucy Vine

Heb je weleens aan een zondagse brunch gezeten terwijl je nog rook naar zaterdagnacht? Regelmatig je bed, Netflix en pizza verkozen boven menselijk contact? Of nog steeds de huur van je muffe appartement niet opgezegd omdat hij zo lekker goedkoop is? Ontmoet je soulmate, Ellie Knight. Haar leven loopt niet zoals gepland. Ze haat haar baan, haar vrienden beginnen allemaal te settelen en zich voort te planten, en haar huisgenoten zijn ronduit bizar. Sommigen zullen Ellie omschrijven als een 'hot mess'. Maar wie heeft wél alles perfect voor elkaar?

6. Bickle - Jantien van Driel

Bickle gaat over Sabine die bedrogen wordt door haar man en tot overmaat van ramp ook nog op straat wordt gezet. Ze is single en heeft niets meer over, behalve haar zelf. En dat is waar de zoektocht naar haar eigen kracht begint. Bickle is voor vrouwen die zichzelf vergeten en opzoek gaan naar wie ze eigenlijk zijn. Eerder kon je de buddyread van Nathalie en Sanne lezen én het interview met schrifjster Jantien van Driel.

7. Short stories of a single girl - Simone Lucchesi

Na elf jaar besluit Sara een punt achter haar relatie te zetten en ze had geen slechter moment kunnen kiezen. Op een nieuwjaarsfeestje, net na twaalf uur, in een bomvolle sportkantine. Het verdiende absoluut geen schoonheidsprijs maar ze kon niet anders. Haar relatie met jeugdliefde Milan was doodgebloed en ze zocht weer spanning in haar leven. En die spanning zou ze krijgen. Net als de zin: ‘Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij.’ Als newly, single vrouw verruilt Sara haar veilige dorp in Zuid-Limburg voor de grote stad: Eindhoven. Daar moet ze haar weg zien te vinden in daten in de eenentwintigste eeuw. Dit is niet een typisch liefdesverhaal. Verwacht geen 50 Shades of Grey, maar eerder 50 Shades of Shitty Men. Dit is het verhaal van een kleine, semi-jonge vrouw, met een grote bos krullen die liefde (of seks) probeert te vinden in een wereld gevuld met mannen, ongemakkelijke momenten en vele, vele dilemma’s.

8. Single geluk - Alexandra Heering

Single zijn brengt unieke kansen met zich mee! Of het nu voor een maandje is, of voor jaren, een periode van vrijheid is iets waar je op bijzonder positieve manier gebruik van kunt maken: zuiver leven volgens je eigen inspiraties, tijd investeren in de mensen en passies die je voeden, ontdekken wat bij je past en waar je van houdt, concepten loslaten, nieuwe levensvormen verkennen en de wereld veroveren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van typisch single geluk. Steeds meer mensen zijn voor korte of langere tijd single, eenmalig of vaker. Veel misverstanden doen nog steeds de ronde: singles zouden eenzaam zijn, of niet compleet. Het tegenovergestelde is waar: een single episode draagt de potentie in zich om je leven een flinke boost te geven en je sterk te maken. Je zet jezelf opnieuw op de kaart en zult nog verbaasd staan wat er in jou schuilt.

9. Single op de sofa - Lorna Martin

Lorna Martin heeft nooit een hoge pet op gehad van therapie. Als je problemen hebt, los je ze op of vlucht je in een boek of in drank. Maar als blijkt dat haar getrouwde minnaar er een tweede minnares op nahoudt en ze voor de derde keer in één week haar vliegtuig mist, gaat ze langzaam inzien dat ze iemand dreigt te worden aan wie ze zelf een hekel heeft. `Voordat ik me kon bedenken, belde ik Katy en vroeg het nummer van de beste therapeut in de stad. Tot haar schrik is haar therapeut geen warme persoon met een luisterend oor, maar iemand die vervelende, confronterende vragen stelt. Langzaam begint ze te snappen wie ze is en wat ze wil, en doet ze een dappere poging dat te bereiken.

10. Welk feelgoodboek over een happy single ken jij?

Ode aan de singles!



Reacties op: A happy feelgood singles day!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Thom Arisman

Thom Arisman

Thom Arisman is freelancejournalist, in de dertig en single. In tijdschrift Flai...

Mariette Middelbeek

Mariette Middelbeek

Mariëtte Middelbeek is journaliste en schrijfster. Ze werkt in de tijdschri...

Jantien van Driel

Jantien van Driel

Jantien van Driel (1971) is schrijfcoach en tekstschrijver. Al honderden mensen ...