Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekentip-estafette: Marieke tipt Diana

op 07 februari 2018 door

De tweede ronde van de boekentip-estafette. Marleen was de laatste in het rijtje die een boek getipt kreeg en Marieke is de eerste die voor de tweede keer een tip kreeg. Hoe is haar getipte boek bevallen? En welk boek heeft zij voor Diana bedacht?

- door Marieke -

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Het is 9 januari als ik het verlossende berichtje krijg: de boekentip-estafette staat online, je mag kijken. Het is ook voor de tweede keer spannend om te zien welk boek voor mij is uitgekozen. Het is namelijk niet echt makkelijk om iets te vinden, omdat ik al zo'n enorme lijst met gelezen boeken heb. Toch weet Marleen me te verrassen met een boek dat ik niet ken, van een schrijfster die ik ook niet ken. 

Marleen: Met gemiddeld 200 boeken die Marieke per jaar leest en dan ook nog eens alle genres door elkaar is het niet heel makkelijk om een titel uit te zoeken die ze nog niet heeft gelezen! Uiteindelijk maakte ik een lijstje met vijf boeken die ze nog niet had gelezen én die ook nog niet op nog-te-lezen lijstje stond. Zo wilde ik haar graag een tip geven waarvan ze hopelijk nog niet (veel) van had gehoord. 

Ik ben uitgekomen op een behoorlijk onbekend boek, namelijk Ik zonder jij van Kelly Rimmer. Het boek is nog niet heel erg oud, maar heeft helaas zeker niet de aandacht gekregen die het verdient. Hopelijk kan ik Marieke ook fan maken! 

Ik zonder jij is geschreven vanuit een mannelijk perspectief en vertelt een prachtig en vooral ontroerend liefdesverhaal met een hartverscheurend geheim. Tissues zijn absoluut geen overbodige luxe als je dit boek gaat oppakken. 

Marieke, ik hoop dat je het een prachtig boek zal gaan vinden en dat je net zo'n fan zal worden als ik. Ik heb in ieder geval gelijk zin om het boek weer te herlezen! Mijn tip voor jou is Ik zonder jij van Kelly Rimmer

Het lezen
Het boek staat gelukkig in de bibliotheek en ik haal het gelijk op. Ook start ik al vrij snel met lezen. De eerste twee hoofdstukken lezen vlot, de personages zijn goed neergezet, de conversaties lopen spontaan en zijn mooi. Toch ben ik niet direct overtuigd. Het is een liefdesverhaal, dat deze twee personen voor elkaar zijn gemaakt is direct duidelijk. Ik maak me een beetje zorgen, wordt dit weer zo'n liefdesverhaal waar ze om elkaar heen gaan lopen draaien om ruzie te krijgen en dan toch voor een happy end te zorgen?

Het lijkt me vreemd dat Marleen met zo'n soort boek aan komt zetten, dus lees ik toch maar even de korte samenvatting.

Een jaar geleden ontmoette ik de liefde van mijn leven. Voor twee mensen die niet in liefde op het eerste gezicht geloven, kwamen we dicht in de buurt. 

Lilah MacDonald - mooi, eigenzinnig en geweldig in zoveel opzichten dat ik er geen woorden meer voor heb. De vrouw die me weer leerde leven. Lilah, die me zoveel gaf maar die toch iets voor me verborg. Een geheim dat mijn hart zou breken.

Mijn naam is Callum Roberts, en dit is ons verhaal.

Aha er is nog een geheim, en ik lees door.

Dat ik het boek in drie avonden uit heb zegt genoeg. Eenmaal voorbij de eerste twee hoofdstukken laat het verhaal me niet meer los. Callum vertelt het verhaal, en Lilah schrijft tussendoor in haar dagboek. Dat er iets mis is begin ik langzaamaan te ontdekken. Het verhaal raakt me, trekt me mee, ik voel de liefde, maar ook de verwarring, de angst, de onzekerheden. Toch is het de liefde die de toon zet.

Wanneer het aankomt op de doos met tissues weet ik dat ik dit boek niet snel zal vergeten. Ook na de eerste tissues houd ik de doos bij de hand, want het is mooi om te zien wat liefde kan doen met een mens, wat een veerkracht een mens heeft en ook wat het belang van familie is om weer door te kunnen, ook al was die familie al een tijdje op de achtergrond.

Je ziet het Marleen, jouw keus heeft mij geraakt. Je hebt me kennis laten maken met een prachtig boek, ik heb er werkelijk van genoten, bedankt.

Ik zonder jij is gelijk het eerste boek dat wordt besproken in een buddy read met een volger van de Feelgoodclub: Amarins. Het verslag vind je later vandaag op deze spot.

Marieke tipt Diana

Dan is het nu mijn beurt om een boek uit te kiezen voor Diana. Ik heb haar lijstje met 'nog te lezen' boeken doorgespit en ook gekeken wat ze al heeft gelezen. Toch hoef ik niet lang te zoeken, mijn oog valt op het boek Het Rosie project geschreven door Graeme Simsion. Een boek dat misschien even een aanloopje nodig heeft in het begin, maar eenmaal op weg in het boek is het genieten. De hoofdpersoon is sociaal onhandig door zijn autisme, maar hij is wel op zoek naar een vrouw. Hoe kan je dat het beste doen? Met een vragenlijst natuurlijk! Het levert in ieder geval een serie humoristische momenten op, en een zeer liefdevol verhaal.

Diana, ik hoop dat jij er net zo van gaat genieten als ik heb gedaan, heel veel plezier met Don Tillman en zijn zoektocht naar de ideale vrouw.

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Lees je mee?
Zoals elke maand is het niet alleen een uitdaging voor Diana, maar ook voor jou. Heb je zin om mee te lezen, laat het dan weten in een reactie onder deze blog. Of misschien heb je het al gelezen, wat vond jij ervan? We horen het graag.



Reacties op: Boekentip-estafette: Marieke tipt Diana

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Graeme Simsion

Graeme Simsion

De Australiër Graeme Simsion werkte als consultant maar verkocht zijn bedri...