Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De nieuwe feelgoodboeken van februari

op 05 februari 2018 door

Ook in februari rollen er weer veel nieuwe feelgoodtoppers van de persen! Wij hebben een greep uit het aanbod gedaan en er een paar voor jullie op een rijtje gezet. Net als vorige maand koppelen we elk boek aan een reading challenge categorie. Om het afvinken nog makkelijker te maken!

d2e4bfa28d07517c43d1c6cc39762fd3.png

Voor mij - Jojo Moyes (27 februari)

In ‘Voor mij’ heeft Louisa Clark besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar relatie met ambulancebroeder Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgever, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Daar ontmoet ze Joshua Ryan, die een onverwachte link met haar verleden blijkt te hebben... 

Lou’s hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?

Reading Challenge categorietip: Een what if boek / Een boek dat zich afspeelt op een eiland

Ik kom je halen - Marijke Vos (7 februari)

Een doldwaze roadtrip dwars door Amerika. Lotte en Sophie zijn al beste vriendinnen zolang ze zich kunnen herinneren. Als Sophie voor haar werk naar New York moet, vindt Lotte dit dan ook gewoon leuk voor haar. Echt. Vooruit, ze is ook een tikkeltje jaloers. Als de berichtjes van Sophie langzaam van toon veranderen en uiteindelijk uitblijven weet Lotte dan ook zeker dat er iets mis is. Ze hoeft geen seconde na te denken, pakt haar spullen en vliegt de wereld over om haar beste vriendin te gaan zoeken. Een doldwaze spannende roadtrip dwars door Amerika, vol gekke en inspirerende personages gebaseerd op ware vriendschap.

Reading Challenge categorietip: Een roadtrip boek

Verras me - Sophie Kinsella (27 februari)

Sylvie en Dan zijn al tien jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis, en een prima baan. Dat kan zo nog wel 68 jaar doorgaan! Saai! De paniek slaat toe. Om hun huwelijk fris en scherp te houden, besluiten ze elkaar te verrassen. Met sexy photoshoots, dates en onverwachte uitjes. Maar alles gaat mis. De verrassingen brengen meer aan het licht dan wenselijk. Met hilarische gevolgen.

Reading Challenge categorietip: Een grappig boek

Op het eerste gezicht – Nicholas Sparks (16 februari)

Er zijn drie dingen die Jeremy Marsh had gezworen nooit te doen: New York verlaten; zijn hart opnieuw aan iemand verliezen nadat hij ternauwernood zijn eerste huwelijk overleefde; en, het belangrijkste, vader worden. Nu woont Jeremy in Boone Creek, een klein stadje in North Carolina, is hij getrouwd met Lexie, de vrouw van wie hij houdt, en verwachten ze een dochtertje.

Maar net als zijn leven in heerlijk rustig vaarwater terecht lijkt te zijn gekomen, krijgt hij een mysterieus en verontrustend e-mailbericht dat zijn relatie volkomen op zijn kop zet. Wonden waarvan hij dacht dat ze geheeld waren, worden weer geopend en Jeremy beseft dat zijn oude leven dichterbij is dan hij denkt.

Reading Challenge categorietip: Een boek met een getal in de titel

213d359a5ea2f1d64aaf6d562fd9e964.png






Camino – Graeme Simsion & Anne Buist (16 februari)

De Amerikaanse kunstenares Zoë en de Engelse ontwerper Martin zijn beiden in het schilderachtige Cluny, Frankrijk. Om een nieuwe start te maken, gaan ze – alleen – de lange weg afleggen die van Cluny naar Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje leidt, over de beroemde Camino de Santiago, de pelgrimsroute van Sint-Jakob. Ze kijken ernaar uit om in de voetsporen van de pelgrims te stappen die hun al eeuwen voorgaan op de Camino. Er wordt gezegd dat de Camino je verandert. Hij geeft je de kans een nieuwe versie van jezelf te vinden. Maar kunnen deze twee heel verschillende mensen ook elkaar vinden?

Reading Challenge categorietip: Een boek van meerdere auteurs

De flirtcursus – Laura de Koning (7 februari)

In ‘De flirtcursus’ van Laura de Koning heeft Ted haar buik vol van de liefde, ze heeft heel andere zorgen nu ze er met haar twee dochters alleen voor staat. Hoe moet ze de huur voor de komende maand bijvoorbeeld betalen? En wanneer heeft ze eens een moment voor zichzelf? Vriendin en fitgirl Soraya is al járen op zoek naar een leuke man, maar het lijkt alsof ze alleen maar hopeloze types tegenkomt. Samen komen ze op het idee om een flirtcursus op te zetten. Ted bedenkt een slim concept, het móét wel een succes worden. Dat niet alles zich laat plannen, merken ze allebei al snel. Laura de Konings ‘De flirtcursus’ is vrolijkmakend tot het einde, vol humor en herkenbare situaties. De aanstekelijke stijl maakt het onmogelijk dit boek neer te leggen.

Reading Challenge categorietip: Een grappig boek / Een nederlands debuut

Kinderen van de rivier – Lisa Wingate (15 februari)

‘Kinderen van de rivier’ van Lisa Wingate begint in Memphis in 1939. De twaalfjarige Rill leidt met haar broertje en zusjes een zorgeloos leven op een woonboot aan de Mississippi. Dan slaat het noodlot toe: de kinderen worden ontvoerd en komen terecht in een weeshuis. Daar zijn ze overgeleverd aan de grillen van een wrede directrice. De jonge Rill doet er alles aan om haar broertje en zusjes bij elkaar te houden. In het South Carolina van nu leidt de rijke Avery Stafford een geweldig leven. Een toevallige ontmoeting dwingt haar om haar familiegeschiedenis onder de loep te nemen, er blijkt meer verzwegen te zijn dan ze ooit had kunnen vermoeden. 

Reading Challenge categorietip: Een boek dat zich afspeelt in meerdere tijden / Een historische roman

Alle bloemen zijn op weg naar jou – Marleen Stelling (6 februari)

In 'Alle bloemen zijn op weg naar jou'vertelt Marleen Stelling met tekst en illustraties een intiem, hedendaags liefdesverhaal. Een verhaal vol vragen die zo oud zijn als de mensheid zelf. Wat is liefde? Wie ben ik zonder jou? Wil je blijven? De illustraties zijn soms teder en ontroerend, dan weer rauw en ontwrichtend. 'Alle bloemen zijn op weg naar jou' kent een luxe uitgave en leent zich daarmee perfect om cadeau te doen aan je geliefde, vriend of familielid.

Reading Challenge categorietip: Een boek uit een genre dat je nooit leest / Een graphic novel

fae01f6443f55ffa09b326074d66e0b9.jpg481d608209204b74874f62465395b467.jpg888685913a681d4db6b47b6fb27912fe.jpgb2befc53e5a0ad679060d47e7f2ca65a.jpg

Stormwind – Jackie van Laren (19 februari)

Vincent is een surfer, een losbol, een vrijbuiter. Dus als zijn beste vriend Axel zijn hulp niet meer nodig heeft in Grote Vis, de strandtent die ze samen runden, omdat Axels nieuwe geliefde Wende zijn plek inneemt, kan hij dat alleen maar toejuichen: vrijheid, blijheid. Toch? Hij verruilt het Waddeneiland voor surfparadijs San Diego en geniet van zijn leventje in de zon, vrij van enige verplichting, maar na drie maanden slaat de verveling toe. Hij mist Axel, hij mist kitesurfen en hij mist… iets wat hij zelf nog niet kan benoemen.

Als Vincent terugkeert naar het eiland, blijkt de vriendenkring daar uitgebreid te zijn met de achttienjarige Milena, een nichtje van Wende dat na een traumatische gebeurtenis een veilige haven nodig had. Terwijl hij met hernieuwde energie en motivatie helpt bij allerlei nieuwe plannen met Grote Vis, gaat hij zich steeds meer betrokken voelen bij het welzijn van Milena. Maar die durft niet zomaar iemand te vertrouwen…

Reading Challenge categorietip: Een boek dat zich afspeelt op een eiland

Alleen voor jou – Luke Allnutt (28 februari)

Een onweerstaanbaar verhaal over liefde, verlies en hoop;  voor de lezers van Nicholas Sparks en David Nicholls
Rob Coates kan zijn geluk niet op. Hij deelt zijn leven met Anna, zijn dierbare vrouw, ze wonen in een prachtig huis in Londen, en dan is er nog het belangrijkste: Jack, hun zoon, die ervoor zorgt dat elke dag een feestje is. Maar dan gaat het mis. Anna is ervan overtuigd dat er iets niet in orde is met Jack. Na een lange reeks doktersbezoeken blijkt ze gelijk te hebben, en het leven van de familie Coates wordt een opeenstapeling van onzekerheid en moeilijke beslissingen.
Het ondenkbare gebeurt, en in de tijd die volgt brengt Rob zijn dagen door als een slaapwandelaar, niet in staat zijn verdriet, schuldgevoel en zelfmedelijden los te laten. Maar hij is vastbesloten vrede te sluiten met het noodlot en zich een weg terug te vechten naar het leven.

Reading Challenge categorietip: Een boek dat in 2018 is verschenen

Het geheim van een moeder – Renita de Silva (20 februari)

Als de zwangere Jaya haar moeder verliest en kort daarna haar pasgeboren zoontje een tragische wiegendood sterft, stort haar leven in. Radeloos van verdriet en schuldgevoel gaat ze op zoek naar antwoorden – antwoorden op haar eenzame, afwezige moeder en haar mysterieuze verleden in India. Als ze haar moeders spullen doorzoekt, vindt ze twee dagboeken en oude foto’s, die de rokerige geur van vuur afgeven. Op elke foto glimlacht een jongetje naar Jaya, en op één staat een familie trots voor een gigantisch landhuis.

Wie is dit kind? En waarom koesterde haar moeder herinneringen aan een vorstelijke familie uit een ver verleden? De dagboeken leiden haar terug naar India, naar de ruïne van wat ooit een chique huis op een heuvel was. Daar ontmoet ze Kali, een oude vrouw die verhalen vertelt over verwoestende leugens en een brand die een familie uit elkaar rukte. Maar niets zal Jaya voorbereiden op de laatste onthulling van het huis. Een onthulling die alles verandert wat Jaya over zichzelf dacht te weten.

Reading Challenge categorietip: Een boek dat zich afspeelt in meerdere tijden

Onafscheidelijk – Juliet Butles ( 27 februari)

Dasha kan zich een leven zonder haar zusje niet voorstellen. Masha is brutaal, stoer en onbevreesd. Dasha is rustig en bedachtzaam, maar overal bang voor. Voor de dokters die enge onderzoeken komen doen, voor de kinderen door wie ze gepest worden en voor de grote boze buitenwereld. Gelukkig is Masha altijd bij haar.
Masha en Dasha zijn een Siamese tweeling. De wereld waarin ze zijn geboren is hard. Aan de ene kant moeten gebreken uit het zicht blijven, aan de andere kant worden ze beschouwd als een interessant medisch geval. Maar
Masha en Dasha willen meer zijn dan alleen 'die Siamese tweeling'.
Kun je samen wel gelukkig zijn als je eigenlijk zo verschillend bent? En hoe kom je tot je recht als je altijd in de schaduw van de ander leeft?

Reading Challenge categorietip: Een boek met diversiteit / Een boek dat in 2018 is verschenen

98502453c81fe553dc26ef9b43537b44.jpg0738f1cecf44e69ae73690829014efa9.jpg8817287aa28f112ae0c23e0a2f81f7f7.jpg

















Alleen voor nu – Abbi Glines (15 februari)

Preston is geen goede jongen. Maar ondanks dat is Amanda al een eeuwigheid verliefd op hem. Als ze eindelijk de moed heeft verzameld hem te versieren, loopt dat niet goed af. En toch blijft ze naar hem verlangen. Vooral nu het erop lijkt dat hij ook interesse in haar heeft.

Niemand wil dat ze samen zijn. Amanda's broer Marcus niet, en Prestons vrienden al helemaal niet. Daarvoor kennen ze Prestons slechte kant veel te goed. Zelfs Preston beseft dat hij niet goed genoeg voor haar is.

Reading Challenge categorietip: Een boek dat in 2018 is verschenen

Vuur en vlam – Cara Connelly (13 februari)

Deze brand valt niet zo makkelijk te blussen!

Tuurlijk, ze komt met liefde een week naar Florida voor de bruiloft van haar nicht, maar eeuwig bruidsmeisje Jan Marone wil nu zelf ook weleens de bruid zijn! Dus is het tijd voor een man in haar leven. Om dat te bereiken, stelt ze per direct het Nieuwe-Jan-Plan in werking. De komende week zal ze haar imago van grijze muis lozen en transformeren tot sexy babe. En haar beste vriend, Mick, moet haar daarbij helpen - hij is de grootste vrouwenverslinder die ze kent en dus een expert in verleiding. Misschien kan ze dan meteen over haar crush op hem heen komen...

Het bevalt brandweerman Mick helemaal niets, dat Nieuwe-Jan-Plan. Jan is toch prima zo? En stel dat andere mannen nu ook zien hoe sexy ze is? Straks kaapt een of andere kerel haar voor zijn neus weg, terwijl híj al jaren stiekem verliefd op haar is! Maar goed, het is natuurlijk zijn plicht als beste vriend om haar te behoeden voor de ellende die ze zich ongetwijfeld op de hals zal halen bij de uitvoering van haar onzalige plan. Hij zal dus maar beginnen met les 1 in verleiden: kussen en gekust worden...

Reading Challenge categorietip: Een boek dat in 2018 is verschenen

Ik verslind je – Christina Lauren (26 februari)

Carter en Evie, twee dertigers, vallen als een blok voor elkaar op een Halloweenfeestje. Maar als ze erachter komen dat ze voor concurrerende bedrijven werken, wordt alles ingewikkeld. De spanning komt tot een hoogtepunt als hun bedrijven gaan fuseren. Wat begon als een mooie ontluikende liefde, slaat in hoog tempo om in een moordende strijd om macht, status en prestige. 

Reading Challenge categorietip: Een boek dat in 2018 is verschenen

Naar welke titel kijk jij het meest uit?



Reacties op: De nieuwe feelgoodboeken van februari

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is het schrijverspseudoniem van Madeleine Wickham. Onder haar ei...

Graeme Simsion

Graeme Simsion

De Australiër Graeme Simsion werkte als consultant maar verkocht zijn bedri...

Laura de Koning

Laura de Koning

Laura de Koning debuteert in februari 2018 met haar feelgoodroman De flirtcursus...

Lisa Wingate

Lisa Wingate

Lisa Wingate is journalist en auteur. Ze heeft meerdere romans geschreven, waaro...