Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Schrijvers van Nederlandse bodem

op 28 april 2017 door

Omdat er heel veel Nederlandse Feelgoodschrijvers zijn vinden wij het leuk om deze op onze Spot op de kaart te zetten. In april bezochten we uitgeverij de Boekerij die veel van Nederlandse schrijvers publiceert. Zie onderstaand ons overzicht Nederlandse schrijvers van de Boekerij:

Door Nathalie
Bronnen: www.hebban.nl & www.boekerij.nl

Jackie van Laren
Jackie van Laren heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Al op jonge leeftijd schreef ze voor haar eigen plezier zowel fictie als poëzie en muziek. Een studie Nederlands en Engels, een nachtelijk bestaan op de poppodia van Nederland en een carrière in het uitgeefvak volgden. Met de Q-serie maakte ze haar debuut als schrijfster. Vallen is haar nieuwste boek, hier komt in juni een vervolg op, namelijk Opstaan.

Michelle Visser
Michelle heeft een fascinatie voor geschiedenis en schrijft naast Feelgood boeken ook Historische romans. In juli verschijnt haar nieuwe Feelgood roman Een lucht vol Franse dromen in de boekhandels.

Charlotte de Monchy
Charlotte de Monchy studeerde Communicatiewetenschap aan de UvA. Na haar goed ontvangen debuutroman Zes maanden zonder verscheen in januari 2016 haar tweede boek Enkeltje Ierland. Ze woont met haar gezin in Haarlem en werkt aan haar volgende boek.

Marieke Woudstra
Marieke Woudstra woonde tijdens haar studie Portugees een tijdlang op het Portugese platteland. Haar terugkeer naar het land inspireerde haar tot het schrijven van de roman Thuis in Portugal, die is gebaseerd op eigen ervaringen. In mei komt haar nieuwe Feelgood boek Een Portugese droom uit.

Petra Vollinga
Petra Vollinga studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden, waarna ze voor zichzelf begon als tekstschrijver. Jarenlang schreef ze artikelen en interviews in bladen als Cosmo, Marie Claire, Ouders van Nu en Flow. Tegenwoordig werkt ze als copywriter voor diverse reclamebureaus en merken. Vandaag houden we het droog is haar Feelgood debuut en is in maart 2017 uitgebracht.

Carla de Jong
Carla de Jong is auteur van onder meer de uitstekend ontvangen psychologische romans Nooit meer regen en De Johansons. Ze is als docent verbonden aan de Schrijversacademie en woont in Amsterdam met haar man en hun twee kinderen. Ze heeft ook diverse thrillers op haar naam staan.

Astrid Harrewijn
Astrid Harrewijn studeerde rechten en was daarna werkzaam als vertaalster. Ze won de eerste Jill Mansell schrijfwedstrijd die werd georganiseerd door tijdschrift Flair en Uitgeverij Luitingh Sijthoff. Uit meer dan honderd inzendingen werd haar manuscript Ja kun je krijgen uitgekozen om te worden gepubliceerd.
De Boekerij heeft in 2016 Drie vrienden, een huis en Daar heb je vrienden voor van haar uitgegeven.

Ken jij deze schrijvers al en zo ja, wie is jouw favoriet?



Reacties op: Feelgood Schrijvers van Nederlandse bodem

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jackie van Laren

Jackie van Laren

Schrijft boeken en leest er ook een heleboel :-)

Michelle Visser

Michelle Visser

Schrijven, schrijven, schrijven... zodat ik jullie zo snel mogelijk een nieuw bo...

Charlotte de Monchy

Charlotte de Monchy

Charlotte de Monchy (1979) studeerde communicatiewetenschap aan de UvA. Ze schri...

Marieke Woudstra

Marieke Woudstra

Marieke Woudstra woonde tijdens haar studie Portugees een tijdlang op het Portug...

Petra Vollinga

Petra Vollinga

Petra Vollinga (1969) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden, waar...

Carla de Jong

Carla de Jong

Carla studeerde Nederlands en Sociale wetenschappen. Als adviseur/trainer in het...