Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Historische series om te kijken

op 24 februari 2018 door

Zaterdagavond, tijd om met een boek op de bank te duiken, of misschien toch met een tv-serie? Want bingewatching op zijn tijd is soms best lekker! Vandaag een lijstje met tv-series voor de liefhebber van de historische roman. Series waar je een goed gevoel van krijgt én met een historisch tintje, helemaal passend het thema van deze maand. Fijne zaterdagavond!

Door Sanne

Mad Men

Voor deze serie gaan we niet heel ver terug in de tijd; naar de jaren zestig om precies te zijn. Het is een serie waar inmiddels al 7 seizoenen en in totaal 92 afleveringen van zijn verschenen.
Don Draper is gelukkig getrouwd en een steengoede marketeer bij een New Yorks reclamebureau. Maar met zijn fantastische ideeën denkt hij anders dan anderen en strijkt hij klanten, collega's en zijn gezin soms flink tegen de haren in. We maken crisis mee in het reclamebureau en in zijn relaties. Een serie met een iets langzamer karakter dan een gemiddelde serie. Het geeft een kijkje in het wereldje van de reclame uit de jaren zestig.

Call the midwife

Poplar, een buitenwijk van London. Jenny arriveert in het huis van nonnen en vroedvrouwen van Poplar. Al snel vormen ze een hechte groep vriendinnen en vinden ze steun bij elkaar. Want als vroedvrouw in de naoorlogse en arme wijk krijgen ze behoorlijk wat voor hun kiezen. Call the midwife waarvan inmiddels al 5 seizoenen te zien zijn op Netflix geeft een fantastisch, maar ook aangrijpend beeld van de armoede en omstandigheden waarin baby's in die tijd werden geboren. De serie is ook als boek te lezen.

The Crown

The Crown gaat over Koningin Elizabeth. Het zijn onrustige tijden in het Britse Koningshuis. Plotseling moet prinses Elizabeth de kroon bestijgen en als vrouw in een mannenwereld is dat verre van makkelijk. Met een losbandige echtgenoot aan haar zijde probeert ze dicht bij zichzelf te blijven en het land zo goed mogelijk te regeren. The Crown, een van Netflix meest dure series (naar verluid is voor elke aflevering (!) 10 miljoen euro uitgetrokken om het op de buis te krijgen), is een echte must see als je meer wilt weten over het Britse koninklijk huis.

Reign

Reign gaat over Queen Mary, de Schotse koningin die als vijftienjarig meisje in Frankrijk aankomt om met haar verloofde prins Francis te trouwen. Als jong meisje moet ze al inzicht hebben in politieke en liefdes intriges om te overleven aan het Franse Hof.
Ook al staat de serie in het lijstje van historische series, in Reign draait het meer om romantiek dan om het historische verhaal. Drama, romantiek en erotische scenes wisselen elkaar af in een middeleeuwse omgeving.

Outlander

2 seizoenen en 29 afleveringen kun je van Outlander bekijken op Netflix. Claire Randell is kort na de Tweede Wereldoorlog met haar verloofde in de Schotse Hooglanden als ze via een groep stenen terugreist in de tijd en in het jaar 1743 uitkomt. Op de hielen gezeten door de roodjassen wordt ze gevangen genomen door de Schotten. Ze probeert er het beste van te maken en te overleven in bijna tweehonderd jaar eerder. Een prachtige serie over de geschiedenis van Schotland, Engeland en Frankrijk.
In de serie wordt veel gevochten, maar de spanning wordt niet alleen opgevoerd op het strijdveld, ook tussen Claire en de aantrekkelijk Jamie loopt de (romantische) spanning op. Maar hoe moet dat met Claire haar verloofde, zal ze ooit nog terugreizen naar het heden?
Een heerlijke, spannende serie. Wist je dat Outlander een verfilming is van De Reiziger-reeks van Diana Gabaldon? Serie kijken, boek lezen en je kunt categorie #8 afstrepen van je reading challenge.

Land girls

Vrouwen die in de WOII alles achterlieten om lid te worden van de Woman's Land Army, werden Land girls genoemd. De vrouwen hielden samen de Britse landbouw draaiende. Land girls is een ontroerende serie waarin we vier vrouwen ontmoeten die er samen het beste van proberen te maken als ze als stadse meiden ineens heel hard op het platteland moeten werken. Overdag werken ze samen met gevangenen, 's avonds brengen ze samen tijd door in de slaapzaal waar ze wachten op nieuws over hun geliefden. Een mooie serie over ijzersterke vrouwen. 

The paradise

Een achtdelige miniserie van de BBC is te bekijken op Netflix. Op de vrouwenafdeling van een warenhuis in 1875 draait het allemaal om vriendschap, intriges, corruptie en liefde. We krijgen een kijkje in het eerste warenhuis dat Engeland kent. Het Schotse plattelandsmeisje Denise probeert zich staande te houden in de grote stad én het warenhuis in de hoop dat ze een betere toekomst krijgt dan haar familie. Een serie met prachtige kostuums en een dito verhaal, zoals we dat van de BBC gewend zijn.

Empresses in the Palace

En tot slot nog een serie voor de liefhebber van Aziatische historische romans zoals Memoires of a Geisha en De laatste concubine. Het verhaal speelt zich af in China, 1722. De vrouwen van de harem van de keizer hadden te maken met verraad en corruptie en moesten van alles doen om de liefde van de keizer te winnen én hem jongens te schenken. In zes afleveringen van elk 90 minuten krijgen we een kijkje in het leven van de concubines.

Genoeg series om het weekend mee door te komen! Wat zijn jouw plannen?



Reacties op: Historische series om te kijken

Meer informatie

Gerelateerd