Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Minichallenge: mannelijke feelgoodauteurs

op 25 mei 2017 door

Zoals jullie waarschijnlijk is opgevallen, is het MeiMannenMaand bij We Love Feelgood. Eerder al hebben jullie artikelen gelezen waarin we het over boeken hadden met mannen in de hoofdrol, over boeken waar het woord man in de titel staat en met welke mannen we wel eens een beschuitje willen eten. En jullie lazen natuurlijk een interview met het snoepje van de maand: Thom Arisman.

De maand mei loopt bijna op zijn einde, maar niet voordat we de leukste mannelijke feelgoodauteurs voor jullie in het zonnetje hebben gezet. Daarom deze minichallenge met 10x feelgoodromans geschreven door een man.

Door: Janneke en Lore

6bc85f5ae7dedd932f7180f2d39368d7.jpg1. 100 gelukkige dagen - Fausto Brizzi

Wat zou jij doen als je nog honderd dagen te leven had? Lucio zwiert door het leven. Hij heeft vrienden en vrouwen bij de vleet. Zijn vrouw Paola heeft er genoeg van en zet hem buiten de deur. Voorgoed.
Een dag later krijgt Lucio vreselijk nieuws: hij heeft in het gunstigste geval nog honderd dagen te leven. Wat nu?

Lucio besluit om ondanks alles gelukkig te zijn. Om zijn kinderen mooie herinneringen te kunnen geven, en de mooie kanten van het leven te vieren. Maar kan hij wel betekenis geven aan het laatste stuk van zijn leven zonder zijn echte liefde, Paola?

7d8742c77742e01548ed991cb506380a.jpg2. De eenzame postbode - Denis Thériault

Door stiekem enveloppen open te stomen en de brieven te lezen, heeft postbode Bilodo een manier gevonden om te ontsnappen aan zijn eenzame en eentonige leven. Het geeft hem een kijkje in het leven van anderen, in het bijzonder dat van Ségolène. Zij schrijft en ontvangt haiku’s van Gaston, een meesterlijk dichter. Bilodo raakt steeds meer gefascineerd door de fijne poëtische taal en de brieven die de twee geliefden elkaar op afstand sturen en langzaam wordt hij verliefd op Ségolène. Het blijkt echter slechts een kwestie van tijd tot de hele wereld om hem heen instort…

463a7cad11154b012de008c01c5227bf.jpg3. De glimlach van Aurélie - Nicolas Barreau

Aurélie heeft een restaurantje in Parijs en is in de steek gelaten door haar amour. Ongelukkig dwaalt ze door de stad en stuit in een boekwinkel op een mysterieuze roman. Als ze begint te lezen ontdekt ze dat zijzelf de hoofdpersoon is. Ze wordt razend nieuwsgierig naar de onbekende Engelse schrijver en probeert met hem in contact te komen. Tevergeefs. Maar Aurélie weigert op te geven en op een dag vindt ze dan eindelijk een aanknopingspunt.

1e7dae12840fb1a6023c7d6e7d981492.jpg4. Een man die Ove heet - Fredrik Backman

Ove is negenenvijftig jaar oud. Hij rijdt Saab. Mensen noemen hem 'de bittere buurman'. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn onmiddellijke omgeving, in de wijk waarin hij woont. Hij en zijn vrouw Sonja waren de eeste bewoners, samen met hun vrienden Rune en Anita. Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt. Hij verzet fietsen, controleert de inhoud van afvalbakken, ook al is hij al jaren geen voorzitter meer van de buurtbewonersgroep. Maar achter deze pedante facade schuilt een verhaal, een verdrietig verhaal. Als de pas gearriveerde nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus pletten, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, ongekamde katten en de kunst van het achteruitrijden met een caravan.

Een man die Ove heet is ook verfilmd. Ben je benieuwd naar de verlijking met het boek? Lees dat dit artikel.  

f76546875d582e89abe632cce5f07ca3.png5. Het beste van Adam Sharp - Graeme Simsion

Na twintig jaar krijgt veertiger Adam Sharp, getrouwd en tevreden, uit het niets een bericht van zijn Eerste Echte Liefde. Samen hadden ze een fantastische tijd - hij speelde piano in een bar, zij zong - tot Adams tijd in Australië erop zat en hij terugkeerde naar Engeland. Overvallen door nostalgie en vragen - wat als hij wél had gekozen voor haar? - beantwoordt Adam het bericht. Is er een tweede leven voor zijn eerste liefde?

5001be5e29be93c8b2dea96ebd81ab92.jpg6. Het jaar na jou - Mike Gayle

Toms leven is een puinhoop. Sinds de plotselinge dood van zijn vrouw Laura heeft hij moeite zich staande te houden. Hij verschuilt zich achter zijn baan bij een grote commerciële tv-zender en heeft daardoor steeds minder tijd voor zijn twee dochtertjes. Gelukkig neemt Linda, zijn schoonmoeder, de meeste zorg op zich. Ooit konden ze het goed met elkaar vinden, maar Toms gedrag stoort Linda behoorlijk. Ze probeert hem op alle mogelijke manieren te helpen de dood van zijn vrouw te verwerken, maar hij weigert categorisch alle hulp.

Dan neemt Linda een drastische beslissing: ze trekt zich terug uit het leven van haar schoonzoon en kleindochters en vertrekt naar Australië. Tom moet zich maar zien te redden. Geconfronteerd met de harde realiteit moet Tom alles op alles zetten om zijn gezin bij elkaar te houden. Zal Linda’s list om Tom wakker te schudden slagen?

c4424ebfe71b11bc211c451b0be7f872.jpg7. Het keerpunt - Nicholas Evans

Nicholas Evans neemt de lezer mee op een ontdekkingsreis die leidt van New York naar de imposante Rocky Mountains, en vertelt het verhaal van een gebroken gezin en hun wanhopige zoektocht naar geluk. Het keerpunt is een ontroerende roman over liefde, hoop, ontgoocheling en vergeving.




b3d03a3b7de5353e65c824b9df37a97c.jpg

8. Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt - Romain Puertolas

Providence Dupois ontmoet in een ziekenhuis in Marrakech de zevenjarige Zahera, die daar al sinds haar geboorte woont. Zahera is een wees en lijdt aan de ongeneeslijke taaislijmziekte. Tussen het meisje en de jonge vrouw groeit een onbreekbare band en als Providence weer vertrekt, belooft ze Zahera dat ze zal terugkomen om haar te adopteren en mee te nemen naar Parijs. Providence is vastbesloten om woord te houden. Als op de dag dat ze naar Marokko zal vliegen een IJslandse vulkaan uitbarst die al het vliegverkeer in Europa platlegt, gaat ze wanhopig op zoek naar andere middelen van vervoer. Ze komt terecht in een klooster, waar de monniken beweren dat ze haar kunnen leren vliegen: niet met een vliegtuig, maar zelf, met haar armen, door de kracht van haar liefde. Hoe krachtiger de liefde, hoe eerder en beter ze kan vliegen. Providence gebruikt haar diepe liefde voor Zahera als motor om de bijna 1500 kilometer naar het meisje te overbruggen. Maar is ze nog op tijd…?

6fd36c26ba21fdd272457b3e394a4811.jpg9. The best of me - Nicholas Sparks

In het voorjaar van 1984 vielen scholieren Amanda Collier en Dawson Cole als een blok voor elkaar. Hoewel ze volstrekte tegenpolen waren, leek hun liefde sterker dan de harde realiteit van hun levens in het kleine stadje Oriental, North Carolina. Maar in de zomer van hun laatste schooljaar werd het jonge stel uit elkaar gedreven door een ingrijpende gebeurtenis die hun levens in tegengestelde richtingen stuurde.Vijfentwintig jaar later komen Amanda en Dawson terug naar Oriental voor de begrafenis van Tuck Hostetler, hun oude mentor. Tijdens dat ene weekend in hun geboorteplaats rakelen de ex-geliefden pijnlijke herinneringen op en realiseren ze zich dat de dromen uit hun schooltijd nooit zijn uitgekomen. Samen proberen ze uit te zoeken of hun verloren liefde sterk genoeg is om het verleden terug te draaien.

84a599eaccbb52b5fb52ca09e0ea2e98.jpg10. Voor wie ik heb liefgehad - Marcel Vaarmeijer

Wanneer de negentigjarige Louise Veldman op een dag een pakketje met haar oude dagboeken bezorgd krijgt in het verpleeghuis waar ze woont, wil ze ze weggooien. Maar een bevriende verpleger weet haar ervan te weerhouden en hij leest haar de dagboeken voor. De gruwelen van de oorlog, de mannen die Louise heeft liefgehad en is kwijtgeraakt, alles waar ze al die jaren voor is weggelopen, beleeft ze opnieuw. Als de boeken uit zijn, resten er nog twee vragen: wie heeft ze gestuurd, en is haar zoektocht naar de liefde echt voorbij?

We hopen dat jullie net zo van deze boeken gaan genieten als wij! Welke van deze boeken hebben jullie al gelezen?



Reacties op: Minichallenge: mannelijke feelgoodauteurs

Meer informatie

Gerelateerd