Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Diana leest voor aan haar lief

op 26 januari 2018 door

Drie weken lang moet ik het al missen. Het voorlezen aan mijn vriend. Drie weken lang is hij al op klus in Rotterdam en vanuit het prachtige midden-Limburg is op en neer reizen dan geen optie. Drie weken lang ligt ons momentje samen even stil. En wat is het mooie? Vanaf morgen is hij weer thuis, precies op tijd voor de Nationale Voorleesdagen.

- door: Diana -

Ongeveer een halfjaar geleden ontdekten mijn vriend en ik dat voorlezen bij ons paste. Ik ben gek op boeken en verhalen. En het liefst deel ik wat ik gelezen heb met iedereen die ik tegenkom. Zo vertelde ik al vaak over een verhaal tegen mijn lief, maar vaak kon hij het dan niet helemaal volgen. Ik zat immers zo in het verhaal en was zo enthousiast dat ik stukken vergat te vertellen.

In de zomer was ik een boek van Abbi Glines aan het lezen en ik vertelde hem over een erotische scène die ik heel erg goed vond beschreven. Aangezien erotiek en mannen vaak goed samen gaan, besloot ik hem het stukje voor te lezen. Hij vond het heerlijk! De rust die het hem gaf om even samen naar een andere wereld te gaan, was fijn. Hij wil namelijk best wel zelf lezen, maar heeft dyslexie en dat houdt hem tegen om zelf een boek in handen te pakken.

Op een avond besloten we het voorlezen als ritueel in ons leven in te bouwen. Als eerste boek koos hij Cinder, het boek waar ik in 2017 niet over uitgepraat raakte. Maar het verhalenvirus had ook al snel hem te pakken en voordat ik het wist had-ie Een zomer in Parijs van Denise Grover Swank in zijn handen. 'Schat, deze moeten we echt samen lezen. Ik wil opnieuw met jou ‘naar Parijs’.' En dat gebeurde. Nu zijn we bijna aan het einde van het boek en hij vindt het superspannend hoe het gaat aflopen. Iets wat voor mij na de leesclub geen geheim meer is.

Morgen komt-ie dus thuis. We hebben het hele weekend samen. Het boek ligt klaar. De kans dat Een zomer in Parijs zaterdag uit is, is groot. En dan liggen de volgende twee boeken al op hem te wachten, 300 minuten van Jack Heath en 11 november van Paul Dowsell. Wat zou zijn favoriet worden?

In het kader van de Nationale Voorleesdagen zijn wij benieuwd aan wie jij weleens voorleest. Laat je het ons weten in een reactie onder het artikel?



Reacties op: Diana leest voor aan haar lief

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Abbi Glines

Abbi Glines

Abbi Glines is een Amerikaanse bestsellerauteur. Ze schreef onder meer de bekend...

Jack Heath

Jack Heath

Jack Heath is het pseudoniem van een internationaal bestsellerauteur. ...

Paul Dowswell

Paul Dowswell

Paul Dowswell (1957) is een Britse schrijver van fictie en non-fictie. Hij schri...