Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Reading Challenge 2018: Wat zijn onze plannen?

op 04 januari 2018 door

2017 is voorbij en we zijn helemaal klaar voor een compleet nieuw leesjaar. Genoeg boeken staan nog in onze boekenkasten, maar er verschijnen ook zeker genoeg titels om je verzameling te laten groeien en om heel veel mooie pareltjes dit jaar te lezen. Wij dagen onszelf natuurlijk weer uit op verschillende terreinen en vandaag vertellen we er alles over!

Marieke: Voor 2018 heb ik mijn doel gezet op 200. In 2017 was ik daar ruim overheen, maar ik weet niet of dit jaar evenveel tijd heb om te lezen. Daarnaast ga ik proberen zoveel mogelijk categorieen af te vinken, maar ik ga niet ver van te voren op zoek. Sommige van de categorieën zijn alleen in re vullen na een kleine zoektocht, zoals een boek uit mijn geboortejaar, dat zoek ik dan wel uit. Maar voor de meeste categorieen zet ik de boeken er achteraf bij.
Ik heb voor mezelf twee losse challenges bedacht. Zo wil ik elke maand 1 boek uitlezen waar ik al eens in ben begonnen, maar wat ik niet heb uitgelezen. En ik heb een smiley challenge bedacht. Elk boek dat ik met plezier heb gelezen krijgt een smiley. En aan het einde avn 2018 hoop ik een enorme rij smiley’s te hebben! Word je toch gewoon vrolijk van, of niet soms?

Nathalie: Ondanks dat ik in 2017 84 heb gelezen zet ik de challenge een stuk lager in. Ik ga voor 65 boeken dit jaar.
Ook wil ik meer boeken uit eigen kast gaan lezen, ik heb zo veel ongelezen boeken in mijn kast staan. Eind 2018 hoop ik onder de 100 uit te komen. Maar ik kijk ook al uit naar een paar nieuwe boeken, Sophie Kinsella komt met een nieuw boek, Marian Keyes mijn favoriet van wie al een tijdje niets nieuws was verschenen komt met een nieuw boek. En daar gaat het vast niet bij blijven.
De afvinklijst met categorieën ga ik wel bijhouden, maar ik verwacht ze niet allemaal te realiseren. Ik zie wel hoe ver ik daarmee kom.

Mandy: In 2018 ben ik weer van plan een boek per week te lezen, dat vind ik altijd een mooi streven. Ondanks dat ik er in 2017 overheen zat (68 boeken), vind ik 52 boeken een mooi aantal en heb ik besloten mijn challenge niet te verhogen, vooral om mezelf geen druk op te leggen.
Ik vind de categorieën van Hebben dit jaar weer erg leuk en heb al een lijstje gemaakt welk boek ik voor welke categorie zou willen lezen. Of dat helemaal gaat lukken? We gaan het zien! En dat is vooral omdat ik dit jaar alleen nog maar boeken wil lezen die ik echt wil lezen of wel moet lezen, omdat ze zo goed zijn. Zelf baseer ik dat altijd op de sterren die het boek op Hebban heeft gekregen. Dus stiekem is mijn challenge dit jaar ook een beetje alleen maar 4,5-sterren boeken lezen. En ik zou graag mijn boekenkast wat uit willen dunnen, dus ook daar zal ik zeker vaker naar grijpen dit jaar!

Marleen: In 2018 heb ik mijn challenge net iets hoger dan 2017 gezet, namelijk op 130 boeken. In principe moet dit haalbaar zijn, maar er moeten natuurlijk geen vervelende leesdipjes bij komen! Met deze 130 boeken hoop ik alle categorieeen van de Hebban Reading Challenge 2018 af te kruisen, maar daar zal niet mijn nadruk op liggen. Ik wil vooral boeken lezen die al een tijdje in mijn kast staan, waar ik ontzettend naar uit kijk of waar ik gewoon plezier aan beleef. Als deze dan bij een categorie passen is dat leuk meegenomen, maar absoluut geen pre! Daarnaast wil ik graag 30 boeken uit eigen kast lezen (waar september met #leesuiteigenkast 2.0 meer dan welkom bij is), alle Jojo Moyes boeken uit mijn kast (her)lezen en de gehele Outlander (de Reiziger) van Diana Gabaldon lezen! Genoeg dus, maar ik kijk er helemaal naar uit!

Sanne: Ondanks dat ik in 2017 ruim over mijn voorgenomen aantal boeken heen zat (ik las er 87 en had mijzelf uitgedaagd met 40), steek ik hem nu in op een boek per week. Hoewel lezen heerlijk is, heb ik de afgelopen maanden amper tijd gehad om bij de boeken stil te staan. Het was uitlezen en door naar het volgende boek. Soms best jammer. Ik wil in 2018 wat meer tijd aan artikelen en recensies over de boeken besteden.
Ik ga vol goede moed met alle categorieën aan de slag. Dagelijks neus ik even in m’n boekenkast om te kijken wat ik nog heb staan en voor welke categorie ik dat zou kunnen lezen. Heerlijk die voorpret! Vooral de voor mij moeilijke categorieën wil ik vroegtijdig in de gaten houden, zodat het aan het eind van het jaar geen race tegen de klok wordt!
Verder ga ik de challenge van afgelopen jaar wel missen, ik vond het zo leuk bewust andere landen, culturen en tijden te bezoeken dat ik misschien wel doorga of opnieuw begin met het afvinken van een landenlijstje.

Renate: Dit jaar ga ik voor 60 boeken, of dit wel of niet gaat lukken zie ik in december wel.
Wel ga ik proberen zoveel categorieën af te strepen, soms heb je natuurlijk een boek die in meerdere categorieen valt, althans dat hoop ik!
Hoop dat er echte pareltjes tussen zitten dit jaar, heb al bij de tips gekeken dus dat moet goed komen!
De leesuiteigenkastmaand laat ik zeker weer terugkomen dit jaar, verder laat ik mij zoveel mogelijk verassen, bij de bieb de eerste boeken al gereserveerd. Zo ligt liefde in tijden van cholera al klaar uit mijn geboortejaar (1985)! Zin in. 

Diana: Ik ben een echte challengefreak. Ik kan het dan ook niet bij één challenge houden. #oeps Ik doe natuurlijk mee met de Elke week een boek challenge van Hebban. Dat betekent dat ik minimaal 52 boeken lees, waarvan er 26 uit mijn eigen kast komen. Ik reis in 2018 ook weer de wereld rond - ik ben al in Canada en Frankrijk geweest - en ik vul zoveel mogelijk categorieën van de Hebban Readingchallenge 2018 in. 2018 wordt een geweldig leesjaar voor me.

Lore: Mijn belangrijkste challenge van het jaar is natuurlijk het aantal boeken. Ik ga mezelf echt uitdagen en zet mijn challenge op 80 boeken. Dit jaar zat ik hier nog onder dus ik hoop dan ook nog net iets meer te lezen. Hiernaast wil ik nog twee challenges van 2017 verder zetten en hopelijk afmaken. Ik wilde de hele Harry Potter reeks lezen en de aardkinderen reeks. Ik ben bij beide ongeveer halverwege geraakt, dus het zou haalbaar moeten zijn om deze challenge in 2018 af te maken.
Ik ga ook zo goed mogelijk proberen de categorieën af te vinken. Wie weet welke boeken er zo op mijn pad komen. Ik kan niet wachten op wat 2018 zal brengen van boeken!
Zoals veel lezers bevat mijn boekenkast nog veel te veel boeken die ik nog moet lezen. Als challenge stel ik mezelf om toch minstens 20 boeken te lezen die uit mijn kast komen, al hoop ik stiekem dat ik de 40 haal. Ik zal dus zeker meedoen aan de leesuiteigen kast maand dit jaar!

Helma: Ik heb de lat iets hoger gelegd dan vorig jaar en ingezet op 80 boeken. In 2017 heb ik er 75 gelezen, dus dat moet ik kunnen halen. Ik vind de challenge van dit jaar leuker dan de landenchallenge van vorig jaar. Toch is mijn focus, net als bij Lore, vooral gericht op het aantal boeken. Ik heb bijvoorbeeld helemaal geen zin in een boek dat ik ooit voor mijn lijst moest lezen. En een boek uit 1959, mijn geboortejaar zie ik eigenlijk ook niet zo zitten. Als ik een boek lees dat toevallig in een categorie past, vink ik hem af, maar ik ga er niet specifiek naar op zoek. Het plezier in lezen staat voorop en als het boek dan niet in een specifieke categorie past, is dat jammer maar zeker geen belemmering om het boek dan niet te lezen. Ook hoop ik mijn stapel nog te lezen boeken eindelijk te verkleinen, maar ik ben bang dat dat ijdele hoop is en de stapel eerder verder zal groeien. Maar ik vind het een heerlijk gevoel dat ik niet zonder leesboek kom te zitten en ik kan altijd iets te kiezen hebben, dus zo erg is dat eigenlijk ook niet.

Janneke: Ik heb in 2017 mijn Reading Challenge gehaald met 52 boeken! Dus dit jaar ga ik natuurlijk de lat iets hoger leggen en zet hem vast op 60 boeken. De landenchallenge heb ik niet aan meegedaan, maar deze nieuwe Hebban Reading Challenge ga ik wel proberen. Ik heb zelfs met Renate al een buddyread op de planning staan met een boek uit ons geboortejaar! Maar ik wli niet dat ik door de Challenge niet de boeken kan lezen die ik graag wil lezen. Leesplezier staat bij mij voorop.
Daarnaast ben ik ook van plan om meer te gaan lezen uit eigen kast en boeken die al op mijn e-reader staan. Dus ook bij mij is een 2.0 versie van de leesuiteigenkast maand meer dan welkom! Het wordt in ieder geval weer een leuk jaar, want we hebben nu al veel leuke artikelen en te lezen boeken op de planning staan!

Genoeg boeken te lezen dit jaar! Af en toe zullen we je op de hoogte houden van onze voortgang en we zijn natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar jouw plannen! Welke challenges ga jij aan? En doe je nog iets extra's naast de Hebban Reading Challenge 2018? 



Reacties op: Reading Challenge 2018: Wat zijn onze plannen?

Meer informatie