Valentijnprijs: Stemmen maar … #1

op 13 januari 2018 door

Op dinsdag 10 januari maakte het Valentijngenootschap de shortlist van de Valentijnprijs en de longlist van de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, bekend. Er staan maar liefst 53 boeken van 39 auteurs op deze lijst die gaan strijden voor de publieksprijs. We Love Feelgood laat jullie in een serie artikelen kennismaken met de auteurs en hun boeken. Het spits wordt afgebeten door Simone Foekens en José Vriens. 

Morgen is het de beurt aan Sandra Berg en Roos Verlinden. Stemmen op jouw favoriete boek voor de publieksprijs kan hier tot net met 8 februari.

Simone Foekens met Nooit meer stil

O25d990dd487168ec99957697ec3240c7.pngver Simone Foekens

Simone Foekens begon in 2009 als auteur van kinderboeken. In 2013 verscheen haar eerste roman bij Zomer & Keuning. Met Schelpenwit won ze de Valentijnprijs 2017. Simone maakte een termijn deel uit van het Valentijngenootschap als secretaris en is sinds enkele jaren met veel plezier voorzitter van de christelijke auteursvereniging Schrijvenderwijs. Ze woont in Twente en houdt van fotograferen, eropuit gaan en lezen, want lezen is dromen met open ogen.

Over Nooit meer stil

In Nooit meer stil  is het de bedoeling van Jan en Ria Daalders om juist wel de rust op te zoeken: ze gaan met pensioen en willen op een andere manier van het leven gaan genieten. Maar waar Jan het werk niet blijkt te kunnen loslaten en zich toch weer op een onderneming stort, krijgt Ria last van oorsuizen. Elk op hun eigen manier hebben ze dus moeite om die stilte te bewerkstelligen.

Reading Challenge Categorietip: Een boek met #diversiteit

José Vriens met Liefde en bedrogNet als in de filmGetekend en Het huis aan de overkant

Ov04fbdf276246be2890d9a91938d10d12.pnger José Vriens

José Vriens begon haar schrijfcarrière als kinderboekenauteur, maar ontdekte al snel dat haar hart meer ligt bij romans voor volwassenen. Ze schrijft vooral boeken die ze zelf graag zou willen lezen. Boeken waarin de spanning niet wordt geschuwd, maar waarin ook romantiek aan bod komt. Van José staan maar liefst vier romans op de longlist: Liefde en bedrog, Net als in de film, Getekend en Het huis aan de overkant. Met Het huis aan de overkant staat ze op de shortlist en is ze genomineerd voor de Valentijnprijs.

Over Net als in de film

Marit Laverne ontdekt bij de crematie van haar moeder een man die wel heel veel op haar vader lijkt. Hij is de laatste persoon die ze daar verwachtte. Al snel blijkt dat niet alleen zij, maar nog meer mensen hem hebben gezien en herkend. Dat zet in gang wat haar moeder altijd heeft proberen tegen te houden. Het hek staat nu echter open en Marit krijgt met mensen te maken die ze liever niet had leren kennen.
Bea van Son leert tijdens een vakantie in Oostenrijk een man kennen, Joost. Wat ze niet voor mogelijk had gehouden, gebeurt: ze wordt verliefd op hem en hij op haar. Geen mens is zonder geheimen, ook Joost niet. Hij is niet alleen acteur, maar blijkt ook nog een dochter te hebben die van dezelfde leeftijd is als haar eigen kinderen.
Zowel Marit als Bea moeten leren omgaan met deze nieuwe situatie, wat voor de een net wat gemakkelijker is dan voor de ander.

Over Liefde en bedrog

Een jonge vrouw, Nienke Sommers, heeft geen idee wat er met haar vriend is gebeurd als ze opeens niets meer van hem hoort. Hij woont nog altijd bij zijn vrouw, van wie hij had beloofd te zullen gaan scheiden. Als een broer van hem Nienke vertelt dat haar vriend is overleden, stort haar wereld in. Het feit dat ze nog een dochtertje heeft, houdt haar overeind. Alsof het nog niet erg genoeg is, krijgt haar leven opeens een bizarre wending als ze te maken krijgt met zijn weduwe die erachter is gekomen met wie haar man haar bedroog. Ze wordt gestalkt en lastig gevallen door die vrouw, zo erg dat ze om die reden zelfs wil verhuizen.

Over Getekend 

Na een ernstig ongeval raakt Yvonne in coma. Als Yvonne eindelijk weer naar huis mag, verwacht ze dat haar vriend Ron daar blij mee zal zijn. Het tegendeel blijkt echter waar. Hij verafschuwt haar verwondingen en vindt het maar niks dat ze zo hulpbehoevend is. Dan komt Yvonne erachter dat Ron een ander heeft. Ze gaat bij hem weg om haar leven zelf op te bouwen. Maar met haar beschadigde fysiek is het geen gemakkelijke opgave om de schouders eronder te zetten.

Reading Challenge Categorietip: Een boek met #diversiteit


Over Het huis aan de overkant

Cat is stomverbaasd als het oude huis tegenover dat van haar plotseling met de grond gelijk wordt gemaakt, vlak nadat het is gekocht door de rijke Paul van Andel. Was dat pand geen monument? Ze vertrouwt die Paul niks, ook al omdat hij niet bepaald vriendelijk doet. Maar Paul laat een nieuw huis bouwen en hoe langer ze tegenover elkaar wonen, hoe meer ze tegenover elkaar ontdooien.Reacties op: Valentijnprijs: Stemmen maar … #1

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Simone Foekens

Simone Foekens

Simone Foekens (1969) is geboren in Gouda en woont nu in Almelo. Ze heeft vier kinderen. In 2009 verscheen haar eerste boek, een jeugdboek met de titel Gedropt. In 2013 kwam haar eerste roman uit...

José Vriens

José Vriens

José Vriens is een Nederlandse schrijfster die vooral bekend is van haar liefdes- en familieromans. Eerder schreef ze ook al verschillende kinderboeken en non-fictie en werkte ze als uitgever. ...

Lijsten

Longlist Valentijnprijs 2018

op 31 december 2017 door Hebban Redactie 53 boeken 2 volgers 0 reacties 3 likes