Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Verras me #1: Voor het lezen - Wij kletsen er op los!

op 22 februari 2018 door

Vanaf volgende week, 27 februari, ligt de nieuwe Sophie Kinsella, Verras me, in de (web)winkels! Dit boek kwam voor velen behoorlijk uit de lucht vallen, zo ook voor ons. Ondanks de verrassing (see what we did there ;)) kijken we allemaal uit naar de nieuwste 'Kinsella' en nog leuker? We mogen het boek samen lezen! Op de blog nemen wij je mee in drie artikelen, voor het lezen, tijdens het lezen en na het lezen. Veel leesplezier!

Wat een gezelligheid, met z'n tienen samen een boek lezen. Vorig jaar lazen wij samen al Mijn niet zo perfecte leven en nu mogen we weer samen lezen. Hoe tof?! We maakten een aparte groepsapp aan en zodra de boeken in aantocht waren begonen we gezellig met kletsen! 

Marieke: Ik ben wel benieuwd. Ik heb geen idee wat ik moet verwachten, maar een Kinsella zal wel weer heel wat humor en liefde laten zien.

Marleen: Ja ik ook! Ik heb eigenlijk best veel zin in een fijne chicklit! Wel heel erg leuk dat we weer samen dit boek mogen lezen! 

Diana: Mijn tweede Kinsella. Ik kijk er naar uit! 

Marleen: Je tweede? Wie heeft er meer boeken van haar gelezen? 

Mandy: Ik vorig jaar mijn eerste met jullie! Mijn niet zo perfecte leven. En daarna een buddy met Nathalie; Aanpakken! Verder nog niets!

Janneke: Ik heb alles van haar gelezen! Het begon met de Shopaholics jaren geleden! <3 

Marleen: Ja, ik heb ik ze ook allemaal (op twee na volgens mij) gelezen! Hou je mond & Mag ik je nummer even zijn mijn favorieten! 

Marieke: Shopaholic, daar werd ik erg moe van, haha! Wat spook jij uit was echt raar, maar Aanpakken, Hou je mond en Mag ik je nummer even vond ik erg leuk! 

Lore: Ik heb er al zin in! Voor mij is het ook pas haar tweede boek. Al ben ik wel benieuwd naar de Shopaholic. En heb ik ergens op de zolder bij mijn ouders ook Aanpakken zien liggen! 

En toen werd Helma ook wakker. Zo bedolven onder al die mooie boeken die we hier lezen...

Helma: Haha, ik heb even  iets gemist geloof ik. Gaan we dit met zijn tienen lezen? 

Gelukkig had ze er wel heel veel zin in en leest ze gezellig met ons mee. Dames, wat zijn de verwachtingen, eigenlijk?

Marieke: Ik ga geheel blanco in het verhaal. Ik hoop op veel humor en liefde.

Mandy: Humor, happy ending en een beetje dat grove taalgebruik dat ik in eerdere boeken heb gezien en waar ik wel van houd. 

Nathalie: Ik hoop weer op een lekker vlot verhaal met veel humor! 

Renate: Humor, liefde, maar verder ga ik er ook blanco in. Ik hoop er vooral erg van te genieten. 

Lore: Ik ben heel benieuwd naar het verhaal. Ik hoop vooral humor. Een vlotte schrijfstijl en natuurlijk de nodige liefde. Ik hoop verrast te worden! 

Sanne: O, wat zou het een tegenvaller zijn als die humor ontbrak. Want ja, ook ik verwacht weer een dosis hilariteit. Ik denk dat het een verrassend boek zal zijn doordat we nu niet twee single mensen volgen, in de hoop dat ze bij elkaar komen, maar een stelletje dat al eeuwen bij elkaar is. Zou daar nog wel passie en romantiek bij komen kijken? Misschien geeft het boek wel inspiratie. Ik laat me verrassen! ;) 

Janneke: Ik verwacht ook weer een flinke dosis humor zoals we gewend zijn, maar in haar vorige roman kon je ook duidelijk merken (vind ik) dat het verhaal wat volwassener was. Hoop dat ze dat voortzet! 

Diana: Wat ik verwacht? Na de vijf tegenvallers van afgelopen tijd wil ik weer zonder verwachtingen een boek in duiken. Verras me is daarom wel een toepasselijke titel.

En toen werden de boeken op de post gedaan, maar we konden natuurlijk niet wachten om de cover te bespreken. Een simplistische groene cover. Wat vinden we er van, ladies? 

Nathalie: Ik vind de cover deze keer niet mooi. De stijl spreekt me niet zo aan, die oude Kinsella-covers zijn veel gaver! 

Lore: De cover is apart. Niet helemaal mijn ding, maar de quote erop maakt me nieuwsgierig. 

Mandy: Ik vind de cover heel sereen. Hij past goed bij de cover van mijn niet zo perfecte leven, maar er gebeurt niet veel op, dus hij zou zeker niet in eerste instantie mijn aandacht hebben getrokken in bijvoorbeeld de boekhandel. 

Marieke: Kan niet zeggen dat die me erg aanspreekt. Maar misschien is het een onderdeel van de verassing die het boek brengt.

Helma: De cover spreekt me niet zo aan. Ik vind het een beetje een onbestemde groene kleur. Het is dat de naam van Sophie er zo groot op staat, want anders zou ik hem niet oppakken. Het is in dezelfde stijl als Mijn niet zo perfecte leven dus dat past dan wel weer mooi bij elkaar.

Sanne: Hij valt mij tegen en ik hoop echt dat de binnenkant me verrast. De naam van de schrijfster er zo schreeuwerig groot op vind ik niet echt spreken van bescheidenheid. En ik vind de te lichtgele rug niet mooi bij het groen van de voorkant. Ik vind de Engelse omslag vrolijker en uitbundiger. 

En toen pakten we natuurlijk de Engelse cover erbij! Welke heeft onze voorkeur? 

Diana: Nee, ik vind de rustige groene dan mooier. Die straalt meer rust uit. 

Mandy: Nee, deze vind ik ook niet mooier. Het lijkt wel een blaadje uit de jaren 60 van de vorige eeuw! 

Helma: Ik vind deze wel leuker. Lekker vrolijk en de verrassing springt eruit! 

Janneke: Ik vind de kleur van het Nederlandse omslag wel heel mooi maar de Engelse veel leuker! Straalt echt suprise uit inderdaad! En  die hartjes beloven ook een hopelijk leuk liefdesverhaal misschien wel.
Volgens mij krijgen we hem vandaag want mijn postnl app zegt dat er iets aankomt..

... Een paar uur later... 

Janneke: Ik heb 'm!!! 

Mandy: Ik ook! 

Renate: Mijne is er ook! Pakketpost die het door de brievenbus probeerde te persen, dus heb de deur maar open gedaan, haha! 

Marieke: Pok, ik hoor de brievenbus!

Lore: Ik hoor net dat er voor mij een pakketje bij de buurvrouw ligt. Snel naar huis!

Bij iedereen lag bij thuiskomt een boek in de bus (of bij de buurvrouw) en daar moest natuurlijk een foto van gemaakt worden. Een bonte verzameling vind je op Instagram en Facebook! Nu het boek binnen is kunnen wij natuurlijk niet wachten om te beginnen en binnenkort lees je alles over onze gesprekken tijdens het lezen. Stay tuned! 



Reacties op: Verras me #1: Voor het lezen - Wij kletsen er op los!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is het schrijverspseudoniem van Madeleine Wickham. Onder haar ei...