Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We love Feelgood leest

op 30 januari 2017 door

We zijn nu bijna twee weken onderweg met de club van 10 feelgood en we bruisen van de ideeën. Voordat die allemaal zijn uitgewerkt zijn we al weer een paar weken verder. Daarom starten we deze week een blog over wat de leden van de club van 10 feelgood op dit moment lezen. 

Wat leest de club van 10 Feelgood nu?

c2972b21fa28e57775b43cfe7d735d88.jpgMarieke. Daarvoor moet ik even een keuze maken, want ik lees meer tegelijk. Maar het boek dat ik nu lees en me het meest boeit en intrigeert is de Muze van Jessie Burton. Twee verhaalijnen die afwisselen tussen Londen 1967 en Spanje 1937 en toch een mysterieuze connectie hebben van een schilderij. Prachtig geschreven, en het voelt zeer goed om te lezen. 

 

e968660466a29822ce6515d61f2233a0.jpgRenate. Ik ga beginnen aan Een liefde in Rome van Mark Lamprell. Ben heel benieuwd naar dit boek, en hoop er stiekem ook leuke tips uit te halen voor dingen die ik echt niet mag missen in Rome. En lijkt mij een prettig boek om op het vliegveld, vliegtuig en op mijn hotel kamer te lezen en het lijkt mij heel leuk om plekken door het boek te herkennen.

b161cc74ab2bea9cb4097d34a092f0b8.jpgMarleen. Ik ben nu bezig in Silber - het eerste boek der dromen en bezig in Boek voor mijn dochters. Ik wissel beide boeken een beetje af, omdat mijn concentratie deze maand niet echt aanwezig is. Ik ben bezig met mijn laatste tentamen en daarna ben ik van plan om heel wat leesuurtjes in te halen! Er liggen nog heel wat toffe boeken op mij te wachten, zoals de young adult Carve the mark! Genoeg te lezen dus! 


e489b2a0c64f780ddaf1855db9311e89.jpgHelma. Ik sla net "Eleanor Oliphant is Completely Fine" van Gail Honeyman dicht. Het is Engelstalig en nog niet uit in Nederland, maar wat een mooi boek is dat. Echt een boek met een lach en een traan. Je leeft zo mee met de hoofdpersoon Eleanor en hoopt zo voor haar dat ze eindelijk een beetje geluk in haar leven vindt. Als het boek uit, heb je gewoon een beetje moeite om afscheid van Eleanor te nemen. Ik verwachtte eigenlijk een luchtig geschreven boek a la Bridget Jones, maar dit was echt totaal anders. Het zou me niet verbazen als het echt een grote hit in Nederland wordt als de vertaling later dit jaar in Nederland verschijnt.
Op de stapel liggen nu "Echte liefde vind je in de boekhandel' van Veronica Henry en 'Op het spel' van Cora Cormack. Lastige keuze!

7eec8c7bed8bb05b1569bbd5d68f85ef.jpg

Lore. Ik ben ongeveer halverwege in Siren van Kiera Cass. Het verhaal heeft mij nu al helemaal in zijn greep. Ik wil echt heel graag weten hoe het afloopt met Kahlen. Spijtig genoeg heb ook ik nog een laatste examen dus minder tijd om te lezen. Meestal probeer ik in de examens voorzichtig te zijn met boeken te lezen. Ik kreeg Siren cadeau voor kerst en omdat ik zo'n grote fan ben van de selectie-reeks kon ik niet anders dan meteen beginnen! Slecht idee dus, maar nog een paar dagen en ik kan mij volledig op het vervolg van het boek storten.

 

d11132ac28250cdd12b8ed4d3adf9c70.jpgNathalie. Ik lees op dit moment Dans met mij van Jojo Moyes voor ons Buddy reading topic. Jojo Moyes is afgelopen jaar een van mijn nieuwe lievelingsschrijvers geworden en ik zit nu lekker midden in het verhaal. Opnieuw een mooi boek van deze schrijfster met boeiende personages. Ben heel benieuwd hoe dit verhaal verder zal verlopen.

-

59eff947448a6eaedde98803ecbe3888.jpgSanne. Ik lees en luister vaak meerdere boeken naast elkaar. Op werkdagen zit ik een behoorlijke tijd in de auto die ik probeer door te komen door naar boeken te luisteren. Op dit moment staat Lang leve de liefde van Jill Mansell aan. Een heerlijke feelgood die goed te beluisteren is tijdens het autorijden. Geen ingewikkelde zinnen of lastige verhaallijnen. Gewoon heerlijk wegdromen. Daarnaast lees ik samen met vriendinnen In wolfskleren en heb ik Echte liefde vind je in de boekhandel nog op mijn nachtkastje liggen.



0a66853eeb6056e0ba35189121033b63.jpg

Diana. Drukke weken, korte dagen, die heb ik in januari veel gehad. Niets is dan fijner dan op de bank kruipen met een goed boek, een lekker warm kopje thee, Classic FM op de achtergrond en een zacht dekentje over me heen. Ik was van de rust aan het genieten met Het geheim dat wij delen van Rebecca Done, totdat ik wat geroep van de boekenkast hoorde. 'Wacht niet langer!', was de boodschap die Like van Gaby Rasters me gaf. En op die manier kroop Like voor Het geheim dat wij delen. Iedereen die Like heeft gelezen, weet dat opgeven na dit boek geen mogelijkheid is, en Share volgde er al snel achteraan. En nu? Op deze vrije dag, kruip ik lekker met een kop thee, deken en Share op de bank en hoop ik dat ik er snel achter kom hoe het verder gaat met Mila, Lucien, Thomas en Sebastiaan.

a73d6356a20a6dfd8992122affbb929e.jpgMandy. Ik ben op dit moment in meerdere boeken tegelijk bezig, maar welke ik graag met jullie wil delen is het volgende: De wereld volgens Bob van James Bowen. Dit is zo ongeveer het vervolg op het boek: Bob de straatkat, welke op dit moment ook in sommige bioscopen draait. Bob is een rode kater en hij is gewond op de dag dat hij gevonden wordt door James, straatmuzikant en drugsverslaafde. De twee zijn vanaf dat moment onafscheidelijk. In principe valt het boek onder de noemer non-fictie, maar kom op, een rode kater die het leven redt van een man! Hoe feelgood wil je het hebben? ;-)

044cca4a904c94e6a660b51d1bc0cca1.jpgJanneke. Ik ben op dit moment 'Voor altijd geliefd' van Marie Force aan het lezen. Dit is het tweede deel van de 'Voor altijd-trilogie'. Het eerste deel las ik zonder te weten dat er behoorlijk wat pikante scenes in verwerkt zaten. Normaal spreekt dat me niet aan, maar de verhaallijn had me meteen te pakken! Nathalie Bryant is onderwijzeres met een heftig verleden en Flynn is een beroemde filmster. Vanaf hun eerste ontmoeting voelen ze zich enorm tot elkaar aangetrokken, maar hun levens verschillen veel van elkaar. 
Deel 1 eindigde met een enorme cliffhanger, waardoor ik niet kon wachten om in 'Voor altijd geliefd' te beginnen! Ik ben nu ongeveer bij bladzijde 100 en ga lekker verder lezen.

***

Wat lezen jullie nu? Laat het weten in een reactie onder deze blog en wie weet komt het boek later terug in deze rubriek.



Reacties op: We love Feelgood leest

Meer informatie

Gerelateerd