Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Welke boeken luisteren de dames van We Love Feelgood

op 25 mei 2017 door

22 tm 28 Mei is het Luisterboekenweek. Sanne schreef er al een artikel over: Feelgood luisterboeken
Het leek ons leuk om eens binnen We love Feelgood te kijken hoe het gaat met  het"Luisterboek luisteren".

Dat Sanne regelmatig boeken luistert, dat wisten we al (heerlijk onderweg in de auto), dat Marieke regelmatig een luisterboek luistert is misschien minder bekend (hardlopen wordt er een stuk gezelliger door), maar dat ook Diana luisterboeken heeft ontdekt tijdens het autorijden is een nieuwtje. (Ik word er rustig van, en ook de hondjes worden er rustig van, ideaal dus!).

Wat luisteren zij nu?

Marieke:
Na een thriller: Hartslag van Tess Gerritsen, welke helaas niet zo fijn werd voorgelezen, heb ik nu Zie Mij, van Nicolas Sparks op de MP3-speler gezet. Een prachtig liefdesverhaal met een stukje spanning. De voorleesstem is perfect, de juiste stem, een mooi ritme geen verdraaingen of stemmetjes, gewoon heerlijk luisteren. Ook het verhaal leent zich er uitstekend voor, tijdens het fietsen of hardlopen, een mooi liefdesverhaal in mijn hoofd brengt me helemaal tot rust. Voor een volgende keer moet ik wel even opletten dat ik de mp-3 speler laat beginnen bij hoofdstuk 1 en niet bij de epiloog.... Ik snapte niets van alle namen en gebeurtenissen, maar weet nu wel alvast hoe het afloopt!
Het volgende luisterboek heb ik ook al uitgekozen: De Obsessie van Nora Roberts.

Sanne:
Het ene boek uit, het andere aan. Deze week sloot ik De kids of appetite van David Arnold af en zette Een leven na jou van Jojo Moyes aan. Niet lang geleden zag ik de film Voor jou en ik was zo ontroerd. Het liep anders dan ik hoopte, maar ik vond het een prachtig verhaal. Ik was aangenaam verrast toen Een leven na jou deze week op Storytel verscheen. Ik hoop dat ik met droge ogen dit tweede deel kan luisteren. Hierna heb ik nog een lijst met luisterboeken waaruit ik moet gaan kiezen. Wordt het Een weeffout in onze sterren van John Green, Moederhart van Mariëtte Middelbeek of zal ik gaan voor Wacht op mij van Jennifer L. Armentrout? Of...

Diana:
Op het moment dat ik dit typ, heb ik op 1,5 uur na (1,5 dag nog) Je was van mij van Abbi Glines 'uit'. Ik vond het heerlijk om dit verhaal als eerste luisterboek te luisteren. Ik ben erg bekend met de boeken van Glines en het leek me dan ook ideaal om zo te kijken of het luisteren iets voor me was. Reken maar! Ik kijk nu elke dag uit naar de rit naar de zaak. Een halfuurtje rijden is dan zo voorbij. Wat er nog op de binnenkort te luisterenlijst staat? Dinsdag is voorbij van Nicci French. Ik merk dat ik het lezen van thrillers toch wel mis, dus ik ga weer lekker verder in de Frida Klein serie. Dan komt De hemel begint bij je voeten van Jandy Nelson, eigenlijk vooral omdat ik de cover zo mooi vindt. Hij doet me erg denken aan een boek van Blossom Books, maar ik zie dat-ie door Moon is uitgegeven. En naar het laatste boek dat ik wil noemen kijk ik enorm uit, De hongerspelen van Suzanne Collins. Ik heb een tijdje terug de boekenserie aangeschaft, maar kom er maar niet aan toe om ze te lezen. Ik ben helemaal weg van de films en moet gewoon de boeken ook 'gelezen' hebben. Ik ben een serial reader dus Vlammen en Spotgaai 'lees' ik erachteraan. Na de eerste drie boeken is er een maand voorbij. Wat een juweeltjes hebben we toch in luisterwonderland...

De Hebban luisterboekapp

Nu Hebban een luisterapp heeft ontwikkeld (klik hier voor IOS (Iphone) , klik hier voor Android), kan iedereen luisterboeken luisteren. Er staan een paar gratis boeken op plus een paar eerste hoofdstukken van boeken en  ook nog delen van de voor "het luisterboek van het jaar"-verkiezing genomineerde boeken.
Een goede reden voor Helma, Renate en Nathalie om ook eens kennis te maken met het luisterboek.

Wat hebben zij geluisterd en hoe hebben zij het ervaren?

Helma: Voor de week van het luisterboek heb ik natuurlijk de Hebban app gedownload om alle genomineerde boeken te kunnen luisteren. En daarna ben ik met de mooie stem van Hugo Borst aan het ‘powervrouwen’ (een geweldige tip van Sanne!) geslagen. Dat maakt het huishouden, waar ik dus echt een gruwelijke hekel aan heb, echt stukken prettiger. Dat ik daar nou nooit eerder op ben gekomen! Zo kan het ik nuttige met het aangename verenigen. En daarna direct in een moeite door de Bieb app voor luisterboeken gedownload en mijn eerste luisterboek (Een liefde in Rome van Mark Lamprell) geleend. Dus Marieke en Sanne: ik ben om!

Renate: Na het enthousiasme van Sanne moest ik toch ook wel een keer gaan luisteren, dus eerst een luisterboekfragment geluisterd van Hugo Borst Ma, dat was een hele fijne kennismaking,  ga dat boek ook zeker afluisteren op spotify, hele aangename stem heeft Hugo Borst.
Ook begonnen aan Villa Toscane van Linda van Rijn maar dat was toen ik al in bed lag, dus die moet ik zeker nog een keer afluisteren, want bij een aangename stem lig je ook zo in slaap.
Het was een aangename kennismaking en smaakte zeker naar meer, ook al allerlei engelse acteurs ontdekt die engelse luisterboeken ingesproken hebben zoals Hugh laurie, Rik Mayall, Jeremy Irons, Sean Bean en Alan Rickman
Dat ga ik dus ook zeker vaker proberen, want ik mag graag naar ze luisteren.

Nathalie:
Ik deed nooit aan luisterboeken. Waarom weet ik eigenlijk niet. Vanwege de week van het luisterboek probeerde ik het voor We love Feelgood toch eens uit met de Hebban app.
Ik wilde ons houten lounge-set buiten verven en zette tijdens deze klus eerst Perfect Match van Patricia Snel op. Na één hoofdstuk bleek dit alles van dit boek uit het gratis download lijstje van Hebban te zijn en dus begon ik daarna aan Bloedlijn van Corine Hartman, die er wel volledig op stond.

De klus is nog niet af en morgen ga ik verder met verven en met Bloedlijn, want het is heerlijk werken in de achtertuin met een verhaal op de achtergrond. Niet dat ik me afvraag wat mijn buren die mee hebben kunnen luisteren nu over mij denken. Hoofdpersonage in Bloedlijn grijpt best vaak naar haar drugspillen....
Ik ben niet zo'n thrillerlezer en weet nog niet of ik Bloedlijn verder zal luisteren als ik de verfklus eerder af heb dan het luisterboek,…
Maar, JA! het is voor herhaling vatbaar, alleen volgende keer toch echt wel een Feelgood luisterboek.

Hebben jullie de app gedownload? Of luisteren jullie via een andere bron? (bibliotheek, Storytel, Bookchoice of nog iets anders). Laat het ons weten hoe het is bevallen in een reactie onder deze blog.



Reacties op: Welke boeken luisteren de dames van We Love Feelgood

Meer informatie

Gerelateerd