Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zomer: Zon, zee en strand #3

op 10 augustus 2017 door

Met mijn hoofd nog in Griekse sferen, en Grieks zand wat op de meest onmogelijke plaatsen ineens opduikt, zit ik weer in Nederland met heimwee naar zee en strand. Dus wat doe ik? Ik maak een lijstje met boeken over zee en strand!

- door Marieke -

Een zomer aan zee - Katie Fforde

Emily is heel tevreden met haar leven: ze is een gelukkige single en heeft een baan waar ze dol op is. Toch wil ze eigenlijk wel eens iets anders, dus als haar vriendin Rebecca haar vraagt of ze het leuk zou vinden om een zomer als kok op een restaurantboot te werken, hoeft ze niet lang na te denken. Ze pakt haar spullen en reist af naar Schotland. Bij aankomst blijkt dat het leven meer voor Emily in petto heeft dan alleen maar zon, zee en strand. Rebecca is hoogzwanger en laat met liefde alles aan Emily over, Emily's assistent op de boot loopt constant te mokken omdat ze vindt dat zíj en niet Emily tot kok gepromoveerd had moeten worden. En dan is er ook nog Alasdair, de knappe dokter van het dorp. Emily doet er alles aan om hem te negeren: zijn aantrekkelijke uiterlijk, zijn leuke lach, zijn zorgzame karakter... Want als ze daar allemaal aan toe zou geven, zou ze echt nooit meer terug willen naar haar oude leven. En dat wil ze wel. Toch...?

Zie ook de buddyread van Marieke en Renate

Een paradijs aan zee - Elin Hilderbrand

Een heerlijk nieuw boek van de ongekroonde koningin van de zomerroman
Schrijfster Madeline King had geen slechter moment kunnen kiezen om een writer’s block te krijgen. Haar deadline komt angstaanjagend snel dichterbij, de rekeningen stapelen zich op en inspiratie is ver te zoeken. Ook al woont ze op het prachtige  vakantie-eiland Nantuckett, ze ziet het steeds somberder in.
Madelines beste vriendin Grace is hard aan het werk in haar tuin, die ze samen met een aantrekkelijke landschapsarchitect wil omtoveren tot een paradijs waarmee ze het hele eiland de ogen kan uitsteken. Maar voor ze het goed en wel beseft, staat Grace op het punt een stap te zetten die haar leven onomkeerbaar zal veranderen. Terwijl de roddel en achterklap aanzwellen, proberen Grace en Madeline te redden wat er te redden valt – maar de waarheid is misschien nog heftiger dan de geruchten doen vermoeden…

Een tuin bij de zee - Marcia Willet

Drie generaties. Een schokkend familiegeheim. En een verleden dat niemand loslaat. 
Jess Penhaligon reist af naar Devon om een prijs in ontvangst te nemen voor een van haar botanische schilderijen. Daar vindt ze een warm welkom bij Kate en haar grote familie. Jess logeert boven het boothuis dat uitkijkt op een prachtige tuin aan de rivier de Tamar, ook wel ‘de tuin aan zee’ genoemd, waar ze volop inspiratie voor nieuwe schilderijen vindt.
Naarmate er meer herinneringen worden opgehaald, begint Jess te beseffen dat ze een gezamenlijk verleden met Kate deelt. Langzaam ontvouwen zich talloze geheimen over deze warme maar complexe familie. Welke gebeurtenissen uit het verleden zijn met de mantel der liefde bedekt? En tegen welke prijs?

Hart van de zee - Nora Roberts

Aan de kust van Ierland, het land van grillige kliffen, groene velden en prachtige legendes, ligt het mooie dorpje Ardmore. Levendig middelpunt is Gallagher's Pub, waar het altijd behaaglijk is, waar het bier schuimt in de glazen en waar Aidan, Shawn en Darcy Gallagher voor iedereen een luisterend oor hebben. 

Darcy wil een rijke man om ooit ver weg van Ardmore een luxeleven te leiden. Met de komst van Trevor Magee, die tijdelijk in het dorp is om een theater te bouwen, lijkt niets haar droom nog in de weg te staan. Haar hart zal bij dit alles buiten spel blijven, neemt ze zich voor. Een mooi plan, ware het niet dat er nog een betovering verbroken moet worden...

Het huis op de kliffen - Liz Fenwick

Een heerlijke feelgoodroman in het betoverende, ruige landschap van Cornwall

Als Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt -bedreigd door een invasie, stuurt het Amerikaanse leger een peloton soldaten naar de ruige kust van Cornwall. Amelia en Adele, twee zusjes die wanhopig hun best doen om zich staande te houden tijdens de grimmige oorlogsjaren, vinden hun aanwezigheid een meer dan welkome afleiding. Maar op een avond wordt er een verraad gepleegd dat de zusjes voorgoed uit elkaar zal drijven.

Decennia later besluit Lara na een akelige scheiding naar Windward te gaan, een landhuis in Cornwall dat ze alleen kent van familiefoto’s. Als ze aankomt bij het landgoed valt ze midden in een trouwerij, een huwelijk dat bij voorbaat gedoemd lijkt te mislukken… Rust er door een dramatische gebeurtenis in het verleden een vloek op het huis die ieders toekomst zal beïnvloeden?

Binnenkort bij We Love Feelgood een interview met Liz Fenwick over dit boek en nog veel meer.

Het strandhuis - Dorien Kelly

Tessas leven is een puinhoop. Ze heeft de baan verloren waar ze zo hard voor heeft gewerkt, en haar man is ervandoor met zijn secretaresse, die wél zwanger bleek te kunnen worden. Eigenlijk, realiseert ze zich, heeft ze zo haar best gedaan om het iedereen naar de zin te maken, dat haar eigen gevoelens en verlangens totaal ondergesneeuwd zijn. Hoog tijd dus om de zaken eens op een rijtje te zetten. Haar vriendin Kate (ook ontslagen, ook in staat van verwarring) haalt haar over mee naar Costa Rica te gaan. Een vlucht misschien, maar in het strandhuis in Playa Blanca valt er meer op zijn plek dan ze ooit had durven dromen. Niet in de laatste plaats dankzij haar clandestiene huisgenoten (de zwangere tiener Isabel en haar norse beschermster Mila), de filosoof-huisbewaarder Don en, niet te vergeten, buurman Javier Ruiz. Want door hun kijk op de wereld leert ze dingen over zichzelf waar ze thuis nooit achter was gekomen.

Hotel aan zee - Maeve Binchy

Warmte, humor en vertelkracht in de laatste roman van Maeve Binchy
In het badplaatsje Stoneybridge staat hotel Stone House. Hier vindt elke gast een warm welkom, ongeacht de reden van zijn verblijf. Zo dragen Henry en Nicola een afschuwelijk geheim met zich mee, ziet de vrolijke verpleegkundige Winnie haar vakantie in het water vallen en komt John op de bonnefooi aanwaaien nadat hij zijn vlucht heeft gemist.

Ik zie je op het strand - Jill Mansell 

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

Zie ook de buddy read van Janneke en Marieke

Liefde op de Javazee - Anita Verkerk

Het superdeluxe romantische cruiseschip Cupido vaart met een bonte verzameling passagiers en bemanningsleden over de zeven zeeën.

Als haar ouders met de hele familie hun vijfendertigjarig huwelijksfeest op de Cupido willen vieren, laat Fleur Zomerdijk - achtentwintig, single, een huurflatje in een achterstandswijk en net werkeloos - zich overhalen om vanuit Singapore mee te varen naar Indonesië.
Aan boord komen oude familievetes weer schrijnend aan de oppervlakte, maar de luxe cruise over de intens blauwe Javazee heeft voor Fleur gelukkig ook leuke verrassingen in petto...

Oostzee romance - Anita Verkerk

Het tweede deel van de succesvolle reeks 'Cruiseschip Cupido' van bestseller auteur Anita Verkerk!

Alleenstaande moeder Famke Oosthof (30) heeft allerlei angstklachten en is ontzettend bang om te varen. Als haar suiker-oom Josef van een stoepje valt en met zijn enkel in het gips aan huis gekluisterd is, regelt tante Irma dat Famke in zijn plaats met haar mee zal gaan op een cruise naar de Oostzee. Famke weigert pertinent, maar tante Irma zet haar zin gewoon door...

Schelpen op het strand - Santa Montefiore

Door de begrafenis van haar oudtante herinnert Jane zich haar tante Gilda s levenslessen: het leven is er om geleefd te worden, zorg dat je geen spijt hebt! Voor een avond zet Jane haar veilige keuzes overboord.

Uitzicht op zee - Susan Mallery

Als je verloofde je voor het altaar heeft laten staan, ga je rare dingen doen. Het drijft kinderarts Andi Gordon ertoe een vervallen huis te kopen op Blackberry Island, het middelste van drie huizen op een heuvel. Op de begane grond wil ze na een ingrijpende verbouwing een praktijk beginnen. Haar aannemer, Wade King, blijkt knap, charmant en single te zijn. Jammer dat ze mannen net heeft afgezworen! In het huis rechts van dat van Andi verdenkt Deanna Philips haar man ervan dat hij vreemdgaat. Als ze hem hiermee confronteert, verwijt hij haar dat niet hij maar zíj hun huwelijk in gevaar brengt. In haar streven naar perfectie is ze zó ver doorgeslagen dat ze haar gezin van zich heeft vervreemd. En het ergste is dat ze niet weet of ze kan veranderen... Boston King, een gevierd kunstenares en de linkerbuurvrouw van Andi, geloofde dat ze voor altijd en eeuwig samen zou zijn met Zeke, de man met wie ze kort na hun middelbareschooltijd trouwde. Hun liefde voor elkaar leek onverwoestbaar tot een tragische gebeurtenis hen uiteendreef. Ze zit zo vast in het moeras van haar verdriet, dat ze geen idee heeft hoe ze verder moet. Drie huizen, drie vrouwen... drie vriendinnen?

Verhalen van de zee - Nora Roberts

(1) TUSSEN WATER EN WIND - Het begint als een van die gewone, dagelijkse tripjes die Liz met de glasbodem maakt. De gebruikelijke groep toeristen, haar gebruikelijke uitleg van wat er in de oceaan onder hen te zien is... Alleen doet ze het dit keer in haar eentje omdat Jerry niet is komen opdagen. Waarom niet, begrijpt ze pas wanneer een van haar passagiers plotseling alarm slaat en ze hem op de zeebodem ziet liggen, gewikkeld in een ankerketting. Vanaf dat moment is er niets meer gewoon aan haar leven op het eiland Cozumel. Zeker niet nadat Jonas Sharpe is opgedoken, vastbesloten erachter te komen wat er met zijn tweelingbroer is gebeurd!

(2) GOUD ONDER DE GOLVEN - Na de dood van haar vader stuit Kate Hardesty tussen diens papieren op iets dat haar een totaal ander inzicht geeft in de man die zij als zo'n nuchter en gereserveerd mens heeft gekend. Zeekaarten waarop een gezonken fregat staat aangegeven, een schat die ruim twee eeuwen op de bodem van de zee op zijn ontdekker heeft gewacht. Haar vaders levenswerk? Of niet meer dan een geheime romantische droom? Hoe dan ook, Kate ziet het als haar plicht zijn werk te voltooien, zelfs al moet ze daarvoor een beroep doen op Ky Silver - en daarmee een periode van haar leven oprakelen die ze liever voorgoed achter zich had gelaten..

Zee van verlangen - Jojo Moyes

India, 2002: De Engelse Jennifer is met haar oma op wereldreis. In het broeierige India komen ze bij de beruchte stranden waar afgedankte schepen gedemonteerd worden. Daar wordt haar oma geconfronteerd met het vliegdekschip waarop ze lang geleden van Australië naar Engeland reisde. Side, 1946: Aan boord van de Victoria met duizend marineofficieren en meer dan 600 andere vrouwen, delen Magie, Alice, Jean en Frances een hut. Magie is de vrolijke, sociale dochter uit een groot gezin, die tot aller- verdriet naar Engeland vertrekt, zwanger en al. Zij smokkelt haar hond mee aan boord, uiteraard streng verboden. Alice is de arrogante dochter van een industrieel uit een rijk maar benauwend milieu, die pas vele zeemijlen later over de schok heen komt dat zij niet op een cruiseschip reist. Jean is pas 16 jaar, nogal ordinair en grof in de mond. Zij kan de verleidingen van zoveel mannen moeilijk weerstaan. De kalme Frances is de meest intrigerende van de vier. In de oorlog was ze verpleegster en nu voelt ze zich verantwoordelijk voor haar hutgenoten, tot haar duistere verleden haar inhaalt. In weerwil van alle strenge regels raken de levens van de tijdelijk bewoners van de Victoria steeds verder verstrengeld, en groeit er een diepe liefde

Zeevonk - Josha Zwaan

Nieuw-Zeeland, 1967. In de havenstad Wellington scheept de jonge Freya samen met haar man Herman en hun zoontje Volkert in op de Achille Lauro. Herman hoopt dat Freya eenmaal terug in Nederland haar minnaar - een kiwi - snel zal vergeten. Maar tijdens de reis, die door de dreigende sluiting van het Suezkanaal bijna in een drama eindigt, beseft Herman dat hij zijn vrouw voorgoed kwijt is. Hij besluit samen met zijn zoontje terug te keren naar Nieuw-Zeeland.

Het samenzijn met haar minnaar brengt Freya niet het leven waarop ze gehoopt heeft. Als de relatie stukloopt verlangt zij terug naar het Grote Blauwe Schip waarop zij de laatste uren met haar zoontje heeft doorgebracht. Het schip brengt haar dichter bij haar herinneringen aan haar jeugd, aan het jappenkamp waar ze met haar moeder ge?nterneerd was en aan haar vader, die zich pas zes jaar na de overgave van Nederland aan Japan weer bij hen voegde. Reis na reis wordt duidelijker waarom het Freya niet is gelukt het grootse en meeslepende leven te leiden waarvan ze in haar jeugd droomde.

Zoektocht terug - Marina Folkers

Wanneer Caitlin een paar dagen met een vriendin naar Londen gaat, laat ze haar vriend Steven met tegenzin achter in het Noorden van Engeland. In de hoofdstad kruisen heden en verleden elkaar geheel onverwachts. Al haar zekerheden, waaronder haar jarenlange, stabiele relatie, worden aan het wankelen gebracht. Ze klampt zich vast aan haar dromen, waarbij ze probeert een pijnlijk geheim verborgen te houden. Dit wordt haar echter moeilijk gemaakt door Max Jordan - filmster en befaamd charmeur -, die met plezier aan haar overtuigingen rammelt en daarmee de boel nog meer op de kop zet.
Via het bruisende uitgaansleven van Londen en de stranden van Cornwall raakt Caitlin het spoor totaal bijster. Lukt het haar de weg weer terug te vinden?

Ook zin gekregen in zee en strand? Of juist heimwee? Laat weten waar je bent geweest of waar je nog naar toe gaat, dat is altijd leuk om te lezen.
Voor de mensen met heimwee: Hierbij een foto van de Griekse zee.

zin in meer Feelgood boeken lijstjes? Hier staat ons Overzicht met lijstjes

8cebfa47c78338a382ab56a02838b103.jpg

 

Foto Marieke: de zee bij Agios Nikolaos in Griekenland 



Reacties op: Zomer: Zon, zee en strand #3

Meer informatie