Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in november

op 30 november 2017 door

Ah, wat een heerlijk weer buiten! (Nou ja, niet iedereen zal het denken...) Maar sommigen van ons vinden het perfect weer om een lange wandeling te maken en om dan thuis te komen om een boek te lezen met een zacht dekentje en een beker chocolademelk. Vandaag lees je weer alles over de boeken die wij in november hebben gelezen. 

Audrey las DRIE EN EEN HALVE boeken 

In november was het onzettend druk. Toch heb ik een paar heel mooie boeken kunnen uitlezen. Zo las ik Als het waar is van Tara Altebrando uit voor de verjaardag van Young & Awesome. Het was een leuk boek, maar het had een ietwat irritant hoofdpersonage. Om helemaal in de herfstvibe te komen las ik tijdens mijn weekendje Ardennen Zwartspreuk van Claudia Gray uit. Daarna verdiepte ik me in de wereld van S.T.A.G.S en alhoewel het boek een heel spannende setting leek te hebben, stelde het wat teleur... Als laatste begon in dit weekend in In het diepe van Estelle Maskame voor de YAY or NAY op de spot. Tot nu toe is het heel erg leuk en moet ik nog een kleine 100 pagina's lezen. 

Tinke las TWEE boeken

Ik ben nog steeds bezig met 2 boek en en heb er twee gelezen. Voor mijn Buddy Read met Elke heb ik Vuur en As de heerschappij van de maskers gelezen. Ook heb ik Alle sterren gelezen van Marissa Meyer. Ik ben nog bezig met Red Queen, een reread voor mij en voor een Hot or Not, Voor ik je loslaat!

Merel las VIER boeken

Geen topscore, maar ik ben wel tevreden. Het begin van november trapte ik af met John Green. Ik las namelijk Turtles all the Way Down en Looking for Alaska.Deze laatste voor de John Green experience. Turtles is favoriet! Looking for Alaska stelde me een klein beetje teleur. Ook las ik Vuur en As - De heerschappij van de maskers (geweldig!) en In het diepe. 

Elke las ZEVEN boeken

Wauw, in november heb ik echt heel erg veel gelezen! Ik dacht dat ik deze maand niet zo veel zou lezen, omdat het nogal een drukke maand was, maar toch heb ik echt heel erg veel kunnen lezen. Ik las eerst Turtles All The Way Down, net zoals Merel. Voor een leesclub (De Leidse YA Bookclub) las ik Flame in the Mist van Renee Ahdieh. Ook las ik nog Murder on the Orient Express, omdat de film uitkwam en ik de film wilde zien. (Die moet ik nog steeds zien, overigens). Door zijn mooie kaft moest ik De Slaapster en de Spintol van Neil Gaiman wel openslaan en uitlezen... wat een prachtig boek! Omdat schrijfster Kristen Ciccarelli in Nederland was, ging ik naar de signeersessie en las ik daarna Iskari: De Laatste Namsara. Ook schreef ik daar al een recensie over! Natuurlijk las ik ook An Ember in the Ashes van Sabaa Tahir, voor mijn Buddy Read met Tinke! Ben zo trots op mezelf! Nu heb ik in de trein laatst nog Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum van Benjamin Alire Sáenz... ik denk dat ik daarbij een nieuwe favoriete schrijver aan mijn lijstje kan toevoegen. 

Claudia las VIER boeken

Ik heb een erg drukke maand gehad maar ik ben wel tevreden met het aantal boeken dat ik heb gelezen. November was de maand voor Turtles All The Way Down volgens mij, ook ik las dit boek van John Green. Ook las ik Illuminae samen met Iris voor onze Buddy read - onze eindbeoordeling lees je hier. Ook heb ik het nieuwste poezie boek van Rupi Kaur gelezen: The Sun and her Flowers. Als laatste las ik Voor ik je Loslaat van Marieke Nijkamp voor een komend Hot or Not-artikel. 

Iris las DRIE boeken

Ik had gehoopt iets meer boeken te lezen deze maand, maar dat is er helaas niet van terecht gekomen. Hierdoor kom ik nu eigenlijk ook een beetje in de knel met boeken die ik voor school moet lezen... Toch moet ik optimistisch blijven en moet ik blij zijn dat ik in ieder geval drie boeken heb gelezen deze maand. Als eerste boek heb ik Onruststokers uitgelezen voor een Hot or Not hier op Hebban. Daarna heb ik samen met Claudia een Buddy Read gedaan hier op onze page voor Illuminae en dat boek heb ik dus ook gelezen. Als laatste heb ik La vie devant soi uitgelezen voor Frans. Ik vond het verhaal een beetje raar en ik was volgens mij niet de enige van mijn klas die dat vond.

Romée las VIJF boeken

Ik heb in november de laatste drie boeken van Percy Jackson gelezen!  Met deze boeken begon ik dus mijn november, en wat had ik ze snel uit! Ik kon echt niet stoppen met lezen en ik vind het eigenlijk heel jammer dat ik de serie nu uit heb. Gelukkig bestaat Heroes of Olympus ook nog en kan ik dus vrolijk door met dit nieuwe fandom. Hierna las ik Clockwork Prince van Cassandra Clare. Ik vond het eerste deel al erg leuk, maar het tweede deel was naar mijn mening nog beter. Ook ik las In het diepe van Estelle Maskame voor de YAY or NAY die in December online komt.

Femke las ZES boeken

Laten we beginnen met de boeken die ik in z'n geheel (bijna dan) in november heb gelezen. Onruststokers las ik voor een hot or not artikel (en helaas was mijn eindoordeel een not). Vervolgens las ik Pijn, het nieuwste boek van Mel Wallis de Vries. Ook las ik Paard, paard, tijger, tijger - een voor mij nog onbekend boek tot ik erover hoorde via de Boekenkrant. Ik mocht het voor de decembereditie van de young adult special recenseren, echt super leuk! Het vierde YA-boek dat ik las, is Schildpadden tot in het oneindige aangezien ik meedoe aan de Hebban-leesclub omtrent dat boek. Monsier Ibrahim et les fleurs du Coran lazen we gezamenlijk in de klas, waarna we de film keken. Maar het boek heb ik dus gelezen! Ook las ik Woutertje Pieterse uit. Beide boeken heb ik inmiddels op mijn lijst gezet. En ook in december zal ik weer afwisselend YA-boeken en literaire werken lezen.

Brechtje las ANDERHALF boek

Jeetje, november was geen goede boekenmaand voor mij! Dat kwam niet alleen omdat ik heel druk was met school, maar ook in een readingslumb zat. Ik ben wel aan boeken begonnen, maar had gewoon totaal geen zin om verder te lezen. Het boek dat ik wel heb uitgelezen, vond ik zo goed dat ik het vijf sterren heb gegeven! Dan heb ik het over Phobos van Victor Dixen. Dat boek vond ik zo pakkend en leuk! Op dit moment ben ik bezig in Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp voor een redactioneel Hot or Not artikel, ook een erg bijzonder boek. Door die twee boeken begin ik langzaam uit mijn readingslumb te komen. Ik hoop dat ik het in december nog red om vijf boeken te lezen, anders ben ik bang dat ik mijn Reading Challenge niet ga halen... 

Wat lazen jullie in november? 



Reacties op: Gelezen in november

Meer informatie

Gerelateerd

Over

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) leek op het eerste gezicht een afstandelijke Engelse...

Neil Gaiman

Neil Gaiman

Neil Richard Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van...

Kristen Ciccarelli

Kristen Ciccarelli

Kristen Ciccarelli debuteerde in 2017 met Iskari: de laatste Namsara. Op haar ze...

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir

Sabaa Tahir groeide op in Californië. Ze werkte als verslaggever toen z...