Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

22 Books in 2022 Challenge

op 17 januari 2022 door

Misschien is het de meeste van jullie niet ontgaan. Online gaat de 22 books in 2022 challenge rond. Deze challenge draait om het lezen van 22 boeken in 2022 die je al even in je kast hebt staan. Geen nieuwe boeken dus die nog uitkomen maar echt de boeken die wellicht al even stof staan te vangen in je kast. En uiteraard dachten wij van het Liefde voor Young Adult spot hieraan doen wij mee. Hieronder lees en zie je van ons welke boeken wij gekozen hebben en vertellen wij je waarom we voor deze boeken hebben gekozen.

Kimberly: Sinds het afgelopen jaar lees ik voornamelijk audioboeken. Ik merk dat dit met een druk schema gewoon makkelijker te combineren is. En het is eigenlijk nog veel leuker dan ik ook had gedacht. Voor deze challenge heb ik dan ook vooral gekeken naar de boeken die ik al heel lang wil lezen en die op mijn plankje staan op Audible en Storytel. Zo moet ik nog steeds Queen of Shadows van Sarah J. Maas een keer lezen. Maar ook de boeken van Cassandra Clare staan al veel te lang op de plank. Wel vond ik het best lastig om aan 22 boeken te komen. Ik twijfel dan ook een beetje of ik ze echt allemaal ga halen. Maar we zijn in ieder geval al goed onderweg!

Natasha: Laatst heb ik mijn boekenkast weer eens opgeruimd en ik kwam allerlei titels tegen die ik graag snel wilde gaan lezen. Zo is mijn 22 in 2022 lijstje tot stand gekomen. Ik hoop ze allemaal echt te lezen dit jaar en ik ga deze maand beginnen aan De glazen troon van Sarah J. Maas. Ik heb deze serie aan meerdere mensen aangeraden en zij zeggen nu dat ik hem écht moet gaan lezen. Maar ook ongelezen boeken van mijn favoriete schrijfster Jojo Moyes verdienen mijn aandacht dit jaar.

Maartje: Ik heb van 22 planken ieder één boek uitgezocht dat er al heel lang stond. Behalve Misverstand in de urban jungledie is nog niet zo lang binnen. Die staat erop omdat de uitgave ervan steeds werd uitgesteld. Voor mijn gevoel heb ik dat boek dus wel al heel lang. Doordat de boeken allemaal van een andere plank komen zijn ze heel verschillend en lang niet allemaal YA. Ik hoop dat ik ze lees dit jaar. Van het afgelopen jaar las ik pas deze maand de twintigste uit en de éénentwintigste heb ik dus niet eens gelezen. 

Karen: Ik zeg ieder jaar dat ik meer boeken ga lezen die ik al een tijdje in mijn boekenkast heb staan, maar ik moet telkens toegeven dat me dat niet gelukt is. Daarom vind ik het een leuke uitdaging om deze challenge aan te gaan. Ik heb eens goed gezocht in mijn boekenkast en had al snel 22 boeken verzameld om dit jaar te lezen. Ik moest er zelfs een paar terug zetten omdat ik er meer dan 22 had uitgehaald. Een paar voorbeelden van boeken die ik wil lezen dit jaar, zijn: Als de nacht eindigt + Als de morgen begint van Laura Diane, want deze staan al even in mijn kast. Maar ook het derde deel van de Touching Juliette-serie, Vertrouw Me van Tahereh Mafi, is daar één van. Aan deze reeks ben ik ook al even bezig. Er zijn ook twee reeksen waar ik ook al lang aan bezig ben, die niet in mijn 22 van 2022 staan. Dat is als eerste de reeks De kronieken van de onderwereld van Cassandra Clare. En aan de reeks Beautiful Creatures van Kami Garcia & Margaret Stohl ben ik ook al een eeuwigheid bezig. Ik moet ze dringend eens verder gaan lezen. Dat gezegd zijnde...


e879333feadf11fdcd2ef2de0e123557.jpg

Van links naar rechts: Kimberly, Natasha, Maartje, Karen

Nina: Meestal kies ik pas op het moment zelf welk boek ik ga lezen als het vorige boek uit is. Voor mij was het dus nog best een uitdaging om op deze manier 22 boeken van te voren uit te kiezen! De keuzes die ik heb gemaakt zijn voornamelijk gebaseerd op series die ik pas, na lange tijd, compleet heb kunnen maken zoals de King of Scars duoloigie van Leigh Bardugo, de Montague Siblings serie van Mackenzi Lee, de Girls of Paper and Fire serie van Natasha Ngan en de These Violent Delights duologie van Chloe Gong. Hiernaast heb ik ook nog wat standalones gepakt die al een tijdje op me liggen te wachten zoals Girl, Serpent, Thorn van Melissa Bashardoust, The Betrayals van Bridget Collins, Woven in Moonlight van Isabel Ibañez en The Night Circus van Erin Morgenstern

Roxanne: Ik heb mijn keuzes een groot deel op basis gemaakt van wat ik vorig jaar nog graag wilde lezen. Bijvoorbeeld Once Upon a Broken Heart van Stephanie Garber, Wings of Shadow van Nicki Pau Preto, The Crown of Gilded Bones van Jennifer L. Armentrout, Kingdom of the Cursed van Kerri Maniscalco en Empire of Storms van Sarah j. Maas. Verder heb ik gekeken wat heb ik nu al lang in mijn kast staan of wat zijn nu boeken waar ik al aan begonnen was maar de serie nooit af heb gemaakt. Hieronder vielen met name Spin the Dawn van Elizabeth Lim, Kingsbane van Claire le Grand, The Kingdom of Copper van S.A. Chakraborty en Renegades van Marissa Meyer onder. Verder heb ik ook wat boeken van me boekenboxen eraan toegevoegd zoals These Violent Delights van Chloe Gong en Year of the Reaper van Makiia Lucier.

Minca:
Net als Karen neem ik me vaak voor om meer boeken uit eigen kast te lezen, maar komt dat er vaak niet van. In januari heb ik mezelf op gelegd om 5 boeken uit eigen kast te lezen, waaronder The Plated Prisoner serie van Raven Kennedy en ik kan met trots zeggen dat ik de drie reeds verschenen boeken al gelezen heb! En hoewel er meer dan 22 boeken op mijn lijstje staan om in 2022 te lezen, heb ik voor dit lijstje ook heel wat boeken van Nederlandstalige auteurs uitgekozen. Zoals Terras Altas - Puur WitDe nieuwe Wendy, Het vervloekte hart en De gifgaveDat is ook iets wat ik me meer heb voorgenomen om te blijven doen: boeken van eigen bodem lezen. Te zien aan het lijstje gaat dat zeker lukken. Verder staan er nog een aantal vervolg delen uit series op die dit jaar uitkomen zoals Westenwind, Ketting van ijzer, Heartstopper 3 en 4 en de nieuwe Sarah J. Maas. Qua nieuwe auteur en nieuwe serie kijk ik vooral uit naar Het koninkrijk der bruggen van Danielle L. Jensen. Een hele hoop te lezen dit jaar, maar met een reading challenge van 100 boeken moet dat zeker wel lukken!


eae0b1e42a1f09d1d49b01bb3151a04d.jpg

Van links naar rechts: Nina, Roxanne Minca

Welke van de boeken op onze lijstjes moeten we echt als volgende lezen?



Reacties op: 22 Books in 2022 Challenge

Meer informatie