Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenketting (13) Maartje leest als laatste

op 14 oktober 2021 door

Naar aanleiding van het thema van de Hebban Reading Challenge voor de maand oktober van 2020 zijn wij hier op Liefde voor YA begonnen met De boekenketting. Het thema van de Reading Challenge was: lees een boek dat je is aangeraden (door een vriend(in), boekverkoper enzovoorts). Hierbij lezen wij boeken die ons worden aangeraden door andere clubleden! In het vorige artikel gaf Natasha mij 5 tips waaruit ik kon kiezen. Omdat ik de laatste ben en niemand meer hoef te tippen deed ik iets anders dan de dames hiervoor. Ik las alle boeken die ik nog niet gelezen had van  de tiplijst. 

Dit artikel is geschreven door Maartje

Hoe werkt de Boekenketting?

Aan het begin van de maand krijgt één van ons een lijstje met vijf YA-leestips van een lid van onze club. Zij kiest, zonder ons daarover iets te vertellen, één boek van het lijstje uit. Aan het begin van de volgende maand schrijft zij hierover een recensie op de spot en voegt daaronder haar aanraders voor de volgende vriendin toe. Zo zien we iedere maand een recensie en vijf tips voorbij komen. En, omdat we jullie als lezers ook als vriend of vriendin zien, hebben jullie zo ook direct vijf tips te pakken om te lezen.

Wat tipte Natasha ook alweer

1. Begin again van Mona Kasten. Toen Danique mij tipte, zag ik dat Maartje dit boek nog niet had gelezen. Als New Adult-liefhebber kan dit boek natuurlijk niet ongelezen blijven.

2. De Raven van Kass Morgan Danielle Paige. Een boek met heksen in de hoofdrol op een schoolcampus past wel bij Maartje. Hoewel het boek mij niet echt wist te grijpen, ben ik juist heel benieuwd wat Maartje ervan vindt.

3. Dit is ons verhaal van Ashley Elston. Dit is een spannend YA-mysterie waarin Kate tijdens haar stage mag meewerken naar het meest spraakmakende onderzoek van de buurt: een groep jongens van haar school heeft een moord gepleegd. Maar wie is de echte dader?

4. Joël van Carry Slee. Ik zag dit boek op Maartjes 'wil ik lezen'-lijstje staan en ik hoop haar hiermee een zetje in de goede richting te geven. Ik las dit boek jaren geleden en het wist mij echt te verrassen. Meestal hebben de boeken van Carry Slee een duidelijke 'goodguy' en 'badguy', maar met dit boek wist ze mij echt te verrassen.

5. Majestvan Katharine McGee. Dit laatste deel in duologie vond ik leuker dan het eerste deel. Hoewel het verhaal soms in wat rustiger vaarwater komt, vond ik het leuk dat de personages niet altijd de standaardkeuzes maken.

Drie van deze vijf boeken stonden al een tijdje op mijn TBR, één boek had ik al gelezen en één boek vond ik op Storytel. Ik besloot daarom om alle boeken te lezen die ik nog niet had gelezen. Hieronder volgt mijn verslag van het luisteren naar Begin Again en het lezen van The Ravens, Joël en Majesty. 

Over Begin Again

Hij bepaalt de regels. Zij breekt ze allemaal.
Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Allie Harper wil helemaal opnieuw beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel.
Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe – en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan de regels van Kaden kan houden.

Leeservaring

Ik was een beetje huiverig voor dit boek, want voor mij is 'Voor de liefhebbers van After' zeker geen aanrader. Ik heb een grondige hekel aan dat boek en hou niet van dat soort toxische relaties. Maar omdat het boek op Storytel te beluisteren was en zowel Natasha als Danique dit boek aanraadden, sprong ik in het diepe. 

Kaden is inderdaad zo'n typische 'moeilijke jongen'. Heel knap, maar niet communicatief en arrogant. Bijna leg ik het boek weg en dan word ik toch gegrepen. De boze jongen blijkt, natuurlijk, toch een hart te hebben en ondanks dat dit te verwachten was, pakt het verhaal me. Het blijft voorspelbaar, de personages zijn niet al te diep, maar het luistert heerlijk. Een guilty pleasure zullen we maar zeggen. Maar dames of heren... blijf weg bij dit soort types. Laat ze eerst hun eigen sores maar uitzoeken. 

Over De Raven

Magie zit in hun bloed

Wanneer Vivi Devereaux en Scarlett Winter gaan studeren aan de universiteit van Westerly, sluiten ze zich aan bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven.

Scarlett weet al haar hele leven dat ze een heks is. Ze moet en zal de nieuwe voorzitter van de sociëteit worden, net als haar moeder vroeger – maar Scarlett heeft een geheim dat haar ondergang kan betekenen. 
Vivi wist tot voor kort niet eens dat heksen bestaan. Wanneer ze toegelaten wordt tot de universiteit, grijpt ze de kans om haar oude leven achter te laten en zichzelf als Raaf opnieuw uit te vinden. 

Als een vijand uit het verleden van de Raven terugkeert, moeten Scarlett en Vivi ondanks een groeiende rivaliteit met elkaar samenwerken om te voorkomen dat de Raven ten onder gaan.  

Leeservaring

Natasha zag mij dit boek wel lezen omdat het over school en heksen ging en ze had gelijk. Ik heb me enorm vermaakt met dit boek. Ik had het boek al een tijdje op mijn planken staan. In het Engels, want het kwam in een bookbox. Het verhaal is niet heel origineel en de personages zijn echt heel erg YA. Vooral de jongens zijn van die ideale mannen waar iedereen verliefd op wordt. Ook was er een ernstig geval van instalove. En toch.... een verhaal met genoeg body om heerlijk verder te lezen en met een aantal leuke plottwists (ook al zag ik de meeste ervan wel aankomen). Een heerlijk boek voor tussendoor en ik ben wel nieuwsgierig naar het tweede deel dat komend jaar uitkomt. 

Over Joël

Door een noodlottig ongeval valt de twintigjarige Luna uit het raam van haar kamer en is op slag dood. Haar huisgenoten en vriendinnen blijven ontredderd achter. Terwijl Nathalie en Fleur proberen door te gaan met hun leven, kan Eva de dood van haar hartsvriendin maar niet loslaten. Was het wel echt een ongeluk, of was er opzet in het spel? Wanneer ze ontdekt dat Remco, Luna's ex-vriend, heeft gelogen over de laatste keer dat hij haar zag, verdenkt ze hem ervan meer te weten. Eva raakt het spoor bijster en zoekt overal iets achter. Dan krijgt ze een stapel brieven in handen van een anonieme afzender. De brieven zijn gericht aan Luna en de schrijver vertelt over zijn schokkende jeugd. Is ze iets op het spoor? Of verliest ze, overmand door verdriet, de realiteit uit het oog en draait ze door? 

Leeservaring

Ik ben heel benieuwd naar de verrassing die Natasha beschrijft. Ik ken Carry Slee vooral van haar boeken voor iets jongere lezers. Dit boek vond ik ooit in een tweedehandswinkel en ik kocht het eigenlijk voor mijn dochter. Meestal lees ik de boeken dan zelf ook, dus bij deze...

De schrijfstijl van Slee spreekt mij niet aan. Het is veel te symplistisch. De korte zinnen maken het toch weer echt een boek voor jongere lezers, terwijl de hoofdpersonen in de twintig zijn. Wat Natasha schreef over goodguys en badguys herken ik wel. Dit verhaal is daarop wel een uitzondering. Slee heeft ook best een mooi en heftig onderwerp uitgekozen om over te schrijven en ik denk dat ze dit thema heel netjes heeft uitgewerkt. Voor mij was het verhaal binnen het verhaal het interessantst en het mooist geschreven. Het hoofdverhaal was voorspelbaar en met te vlakke karakters. 

Over Majesty

Is America ready for its first queen? If you can't get enough of Harry and Meghan and Will and Kate, you'll love this sequel that imagines America's own royal family and all the drama and heartbreak that entails.

Leeservaring

Van het eerste deel van American Royals heb ik erg genoten. Niet echt origineel, maar heerlijk geschreven met leuke personages en lekker veel drama om als een echte guilty pleasure van te genieten. Ik hoop bij dit tweede deel weer gepakt te worden door de liefdesdrama's van de verschillende personages. Ik ben helaas nog niet heel ver in het boek gekomen nu het artikel online moet. Tot nu toe geniet ik, maar voelt het ook wat verder gezocht dan het voorgaande boek. De personages voelen wel heel snel dingen voor anderen en de slechterik in deel één heeft ook deze keer nog geen ontwikkeling ondergaan. Maar wie weet.....

Dit is het einde van de boekenketting. 



Reacties op: Boekenketting (13) Maartje leest als laatste

Meer informatie

Gerelateerd