Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenketting (5): Minca leest en tipt Nicole

op 03 februari 2021 door

Naar aanleiding van het thema van de Hebban Reading Challenge voor de maand oktober zijn wij hier op Liefde voor YA begonnen met De boekenketting. Het thema was namelijk: lees een boek dat je is aangeraden (door een vriend(in), boekverkoper enzovoorts). In het vorige artikel tipte Nina mij vijf boeken waaruit ik kon kiezen om te lezen en te bespreken. Vandaag lezen jullie welk boek ik heb gekozen en tip ik Nicole voor het volgende artikel in de boekenketting.

Dit artikel is geschreven door Minca

Hoe werkt de Boekenketting?

Aan het begin van de maand krijgt één van ons een lijstje met vijf YA-leestips van een lid van onze club. Zij kiest, zonder ons daarover iets te vertellen, één boek van het lijstje uit. Aan het begin van de volgende maand schrijft zij hierover een recensie op de spot en voegt daaronder haar aanraders voor de volgende vriendin toe. Zo zien we iedere maand een recensie en vijf tips voorbij komen. En, omdat we jullie als lezers ook als vriend of vriendin zien, hebben jullie zo ook direct vijf tips te pakken om te lezen.

Wat tipte Nina Minca ook alweer?

  1. Nevernight van Jay Kristoff. Dit is het begin van een erg populaire serie waar ik al veel goede dingen over heb gehoord. Het verbaasd me dat je deze nog niet hebt gelezen
  2. For Ever van Cindy Paul. Dit is een van mijn all time favorites en ook nog eens een erg divers boek. Ik raad hem voor de volle 100% aan!
  3. Stalking Jack the Ripper van Kerri Maniscalco. In je boekenlijst zag ik meerdere murder mysteries voorbij komen en ik weet dat je ook van een fantasy tintje houdt dus ik dacht dat deze serie misschien een goede toevoeging kon zijn voor je lijstje.
  4. The Kiss of Deception van Mary E. Pearson. Deze serie heb ik zelf nog niet zo lang geleden in één ruk uitgelezen. Ben benieuwd of jij hem net zo goed zou vinden.
  5. Sterker dan elk afscheid van Enrico Galiano

Op het lijstje dat ik van Nina ontving, stonden nog wel een paar boeken die ik in mijn kast had staan, maar nog niet had gelezen. Dit was dus de ultieme kans om één van die boeken erbij te pakken en die te gaan lezen. De eerste vier stonden al in mijn kast, dus daaruit zou ik sowieso gaan kiezen. Voor nr. 1 was en ben ik nog steeds een beetje bang, en omdat ik even zin had om een soort 'standalone' te lezen, koos ik voor het boek dat al het langst in mijn kast stond namelijk Stalking Jack the Ripper. Het maakt wel deel uit van een vierdelige serie, maar het verhaal is aan het eind als het goed is gewoon afgelopen. Op social media heb ik zoveel goede dingen over deze boeken gehoord, dus dit was mijn ultieme kans om erachter te komen wat ik er van vind. 

Over de Stalking Jack the Ripper 

Seventeen-year-old Audrey Rose Wadsworth was born a lord's daughter, with a life of wealth and privilege stretched out before her. But between the social teas and silk dress fittings, she leads a forbidden secret life.
Against her stern father's wishes and society's expectations, Audrey often slips away to her uncle's laboratory to study the gruesome practice of forensic medicine. When her work on a string of savagely killed corpses drags Audrey into the investigation of a serial murderer, her search for answers brings her close to her own sheltered world.

Leeservaring

Omdat Nina mij haar tips alvast had doorgestuurd voordat de boekenketting met haar tips online kwam, had ik dit boek als allereerste van 2021 kunnen lezen. Ik had daarvoor heel veel YA-Fantasy titels gelezen, dus dit was een welkome verandering. De eerste twee hoofdstukken moest ik echt even in het verhaal komen. Het viel me al snel op dat het taalgebruik net even anders was dan ik gewend was van Engelse boeken. Niet dramatisch of zo, maar hier en daar wat ingewikkeldere en oudere Engelse woorden. Na die eerste twee hoofdstukken was ik daar wel aangewend en kon het verhaal echt beginnen.

Het feit dat Kerri Maniscalco de emancipatie van een jonge vrouw in een gruwelijk concept van Jack the Ripper heeft verweven vind ik erg origineel. Er worden vaak opmerkingen gemaakt over dat het hoofdpersonage Audrey, prima voor zichzelf kan zorgen en opkomen. Het verhaal speelt zich in 1888 af en in die tijd waren gewoontes en overtuigingen heel anders en dat is in het verhaal ook te merken. De sfeer wordt goed neergezet en Audrey is een heerlijk badass en mondig personage waarvan er in die tijd maar weinig waren.

Wat betreft de spanning en sensatie in het verhaal, miste ik hier en daar wel wat. De vraag over wie Jack the Ripper nou eigenlijk is, bleef het hele verhaal door hangen en de zoektocht naar zijn identiteit begon halverwege het verhaal soms een beetje te vervelen. Maar gelukkig wist de auteur met wat humor en gruwelijke onderzoeken me nog wat af te leiden. De tweede helft was daarentegen enorm spannend. Audrey en haar handlanger komen steeds dichter bij de waarheid en de laatste 15 hoofdstukken heb ik in één ruk uitgelezen. Het boek krijgt van mij 4 sterren.

Minca tipt Nicole

En nu is het dus aan mij om Nicole 5 boeken te tippen. Hier had ik echt wel veel zin in, want ik vind het altijd leuk om andere lezers tips te geven. Ik heb daarvoor heb ik hier op Hebban naar haar gelezen boeken gekeken, en haar 'wil-ik-lezen-plank'.  

  1. Stiefzus – Jennifer Donnelly. Ik zag een heel aantal super toffe series die ik ook heb gelezen in je lijstje staan, waaronder enkele hervertelling van sprookjes. En toen ik dit boek niet tussen de ‘wil-ik-lezen’ boeken zag staan, moest ik die natuurlijk even toevoegen aan dit lijstje. Ik vond het echt een heel toffe hervertelling van Cinderella.
  2. Moordgids voor lieve meisjesHolly Jackson. Naast de vele YA-Fantasy en New Adult boeken die ik tegen kwam, zag ik ook wel eens een YA-thriller voorbij komen, zoals TBS, Familie liegt nooit en Niemand behalve jij. Ik miste hierin toch wel dit boek van Holly Jackson. Ik vond het een razend spannend boek.
  3. De waarheidColleen Hoover. Zoveel New Adult titels, en maar één gelezen van Colleen Hoover?!? Ik zag dat je beoordeling van dit boek niet heel erg hoog was, maar desondanks heb je Too Late wel op je lijstje staan om nog te lezen. Daarom raad ik je ook aan om dit boek van Colleen Hoover te proberen. Ik heb hem nauwelijks weg kunnen leggen. Er zit namelijk veel spanning in en de erotische aantrekkingskrachten en handelingen zijn hierin een stuk minder.
  4. Alter EgoMarissa Meyer. Ik zag de andere boeken van deze auteur wel voorbij komen, maar deze miste ik eigenlijk een beetje. Misschien met een reden waarom je ze niet wil lezen, maar ik vond deze YA-Fantasy vol met actie echt super tof om te lezen. Moet alleen nog het derde deel.
  5. ShowstopperHayley Barker. Nog een YA-Fantasy serie die ik je echt kan aanraden. Ik heb dit tweeluik in 2018 gelezen en ik kan me nog zo goed herinneren waar het over ging. Een heel eigen, mysterieuze en spannende verhaallijn.

Welk boek hopen jullie dat Nicole gaat lezen?

 



Reacties op: Boekenketting (5): Minca leest en tipt Nicole

Meer informatie