Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenketting (6): Nicole leest en tipt Kimberly

op 03 maart 2021 door

Naar aanleiding van het thema van de Hebban Reading Challenge voor de maand oktober zijn wij hier op Liefde voor YA begonnen met De boekenketting. Het thema was namelijk: lees een boek dat je is aangeraden (door een vriend(in), boekverkoper enzovoorts). In het vorige artikel tipte Minca mij vijf boeken waaruit ik kon kiezen om te lezen en te bespreken. Vandaag lezen jullie welk boek ik heb gekozen en tip ik Kimberly voor het volgende artikel in de boekenketting.

Dit artikel is geschreven door Nicole

Hoe werkt de Boekenketting?

Aan het begin van de maand krijgt één van ons een lijstje met vijf YA-leestips van een lid van onze club. Zij kiest, zonder ons daarover iets te vertellen, één boek van het lijstje uit. Aan het begin van de volgende maand schrijft zij hierover een recensie op de spot en voegt daaronder haar aanraders voor de volgende vriendin toe. Zo zien we iedere maand een recensie en vijf tips voorbij komen. En, omdat we jullie als lezers ook als vriend of vriendin zien, hebben jullie zo ook direct vijf tips te pakken om te lezen.

Wat tipte Minca Nicole ook alweer?

  1. Stiefzus – Jennifer Donnelly. Ik zag een heel aantal super toffe series die ik ook heb gelezen in je lijstje staan, waaronder enkele hervertelling van sprookjes. En toen ik dit boek niet tussen de ‘wil-ik-lezen’ boeken zag staan, moest ik die natuurlijk even toevoegen aan dit lijstje. Ik vond het echt een heel toffe hervertelling van Cinderella.
  2. Moordgids voor lieve meisjesHolly Jackson. Naast de vele YA-Fantasy en New Adult boeken die ik tegen kwam, zag ik ook wel eens een YA-thriller voorbij komen, zoals TBS, Familie liegt nooit en Niemand behalve jij. Ik miste hierin toch wel dit boek van Holly Jackson. Ik vond het een razend spannend boek.
  3. De waarheidColleen Hoover. Zoveel New Adult titels, en maar één gelezen van Colleen Hoover?!? Ik zag dat je beoordeling van dit boek niet heel erg hoog was, maar desondanks heb je Too Late wel op je lijstje staan om nog te lezen. Daarom raad ik je ook aan om dit boek van Colleen Hoover te proberen. Ik heb hem nauwelijks weg kunnen leggen. Er zit namelijk veel spanning in en de erotische aantrekkingskrachten en handelingen zijn hierin een stuk minder.
  4. Alter EgoMarissa Meyer. Ik zag de andere boeken van deze auteur wel voorbij komen, maar deze miste ik eigenlijk een beetje. Misschien met een reden waarom je ze niet wil lezen, maar ik vond deze YA-Fantasy vol met actie echt super tof om te lezen. Moet alleen nog het derde deel.
  5. ShowstopperHayley Barker. Nog een YA-Fantasy serie die ik je echt kan aanraden. Ik heb dit tweeluik in 2018 gelezen en ik kan me nog zo goed herinneren waar het over ging. Een heel eigen, mysterieuze en spannende verhaallijn.

Geen van de boeken die Minca mij tipte had ik in mijn boekenkast staan, dus ik ging er of eentje lezen via de bieb of eentje kopen. Ik heb er echt wel even over gedaan om een keuze te maken, want ik twijfelde meteen tussen Stiefzus, Moordgids voor lieve meisjes en Showstopper. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op Moordgids voor lieve meisjes, omdat ik alleen maar positieve recensies las. Het gekke is dat ik eigenlijk nooit thrillers lees, op die van Karen McManus na. Ik had zo'n vermoeden dat deze in hetzelfde straatje zou passen en besloot het boek te kopen.

Over Moordgids voor lieve meisjes

ZAAK GESLOTEN

Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.

Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven? 

Leeservaring

Ondanks dat ik dit boek waarschijnlijk nooit uit mezelf had opgepakt, was ik toch enthousiast geworden. Toen ik eenmaal begon met lezen, wist ik dat ik de goede keuze had gemaakt. Het hoofdpersonage Pippa (Pip) wist mij meteen te boeien en het verhaal had niet lang nodig om op gang te komen. Pip is precies het goede personage voor het soort verhaal. Ze is dapper, brutaal en absoluut niet op haar mondje gevallen. Haar sterke karakter kwam goed naar voren en was prettig om over te lezen. Het feit dat ze samen met de broer van de vermeende moordenaar het onderzoek uitvoert, voegt ontzettend veel diepgang toe aan het verhaal. Het werd menselijker en er werd ook meer dan voldoende aandacht besteed aan de emoties die daarmee gepaard gingen. Het moordmysterie was interessant opgezet en wist mijn aandacht goed vast te houden.

Wat dit boek bijzonder maakt, zijn de verslagen van intervieuws en notities die Pip tijdens haar onderzoek maakt. Dat maakt de betrokkenheid van de lezer eens zo groot en haalde de detective in mij naar boven. Het plot lijkt in eerste instantie niet heel ingewikkeld, maar geleidelijk wordt het mysterie groter en groter.

Op geen enkel moment werd het verhaal voorspelbaar of saai. De spanning bouwde alleen maar op en resulteerde in een spectaculaire finale! Ik ben ontzettend blij dat dit boek via Minca toch op mijn pad is gekomen en geef het 4 dikke sterren!

Nicole tipt Kimberly

En nu is het dus aan mij om Kimberly 5 boeken te tippen. Het wordt nog een hele uitdating omdat ik alleen Nederlands lees en Kimberly voornamelijk Engels. Maar gelukkig weet ik ondertussen een beetje waar ze van houdt en misschien kan ik haar wel overtuigen om een van mijn eigen favorieten te lezen. 

  1. Storm and FuryJennifer L. Armentrout. Ik heb deze net zelf gelezen en ik was er enorm enthousiast over. Toen ik deze zag staan op jouw "wil ik lezen-plank", moest deze er gewoon bij komen te staan!  
  2. Het hart van de adelaarEmmelie Arents. Een van de weinige Nederlandse boeken die ik tegenkwam, maar wel eentje waar ik zelf enorm van heb genoten. 
  3. From Blood and AshJennifer L. Armentrout. Ook al heb ik deze zelf nog niet gelezen (ik wacht op de NL versie, die dit najaar uitkomt) geef ik je deze toch als tip, omdat ik ontzettend benieuwd ben wat je ervan vindt. Het is een verhaal dat mij enorm aanspreekt en omdat we toch wel veel overeenkomsten hebben in boekenkeuze, hoop ik dat je hem leuk gaat vinden.
  4. Brieven aan de duisternisBrigid Kemmerer. Dit is een van mijn favoriete boeken ooit en ook al kwam ik hem nergens in jouw lijstjes tegen, toch wil ik hem heel graag aanraden, gewoon omdat het een prachtig boek is! 
  5. Over wezenloze zielenMerel de Keyzer. Ik heb zelf enorm genoten van dit duistere sprookje en ben erg benieuwd of jij dit verhaal net zo kan waarderen. 

Welk boek hopen jullie dat Kimberly gaat lezen?



Reacties op: Boekenketting (6): Nicole leest en tipt Kimberly

Meer informatie

Gerelateerd